vw golf 7 1.4 tsi 122 highline.
Witam od pewnego czasu mam dziwny objaw przy skrzyni biegów a dokładnie lewarku biegów,przy zmianie biegów czuję w drążku metaliczne obtarcia (nie odgłos, )jak by to było gdzieś w skrzyni biegów się obcierało i są delikatnie przenoszone na drążek.
Czy ktoś coś takiego ma???? dokładnie przy wbijaniu biegu,to jest nic wielkiego ale jednak jest coś nie tak bo pierwszy raz się z takim czyś spotykam.
Przy zmianie biegów dziwne metaliczne uczucie obcierania
Moderator: flo
Regulamin forum
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
marcinde
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.4 TSI 140KM
- Localization: mazowieckie
Re: Skrzynia biegów (dziwne metaliczne uczucie)
Nie mam nic takiego.
- pirxx76
- Nowicjusz
- Auto: Golf MK7
- Engine: 1.4 TSI 140
- Localization: NEL
ja również nic takiego nie zauważyłem
Najpierw sprawdź sam drążek jak chodzi po odłączeniu linek. Jest na forum filmik jak regulować biegi i ustawiać do pozycji serwisowej.
Re: Przy zmianie biegów dziwne metaliczne uczucie obcierania
@swietlik, zerknij do tego tematu - może cię na coś naprowadzi -> mk6-uklad-napedowy/skrzypienie-drazka-biegow-t1562.html
Tu również jest coś podobnego ale niestety wątek wyzionął ducha po pierwszym poście -> mk6-uklad-napedowy/ocieranie-przy-zmianie-biegu-z-4-na-5-t538.html
Tu również jest coś podobnego ale niestety wątek wyzionął ducha po pierwszym poście -> mk6-uklad-napedowy/ocieranie-przy-zmianie-biegu-z-4-na-5-t538.html
Jeżeli zauważyłeś temat w niewłaściwym dziale lub treść postu nie ma nic wspólnego z tematem, w którym się znajduje lub inny bałagan na forum - proszę daj znać bezpośrednio w temacie lub poprzez PW. Obiecuję, że ktoś na pewno się tym zajmie.