Temat może dla niektórych bez sensu.
Jednak możemy tu wpisywać koszty przegladow i napraw w Autoryzowanych Serwisach badz poza nimi.
Np koszt wymiany hamulców, przegladu po 90 tys. km czy inne.
Jestem przed pierwszym przeglądem GTD i w Niemczech poinformowano mnie że zapłacę w ASO ok 350 Euro.
Troche przegięcie. Czesci oryginalne kupije w zaprzyjaznionym ASO skody za grosze.
Muszę ustalić ile w Polsce. Chociaz madrzy strasza że jak sie cos zepsuje na gwarancji i auto zarejestrowane w Niemczech a serwisowane w Polsce to będą smrodzic i mogą robic problemy z naprawami gwarancyjnymi.
Chociaż to niezgodne z prawami konsumenta
Uslugi serwisowe - ceny
Moderator: rafaello
Regulamin forum
Serwisowanie samochodu, klimatyzacji, dobór oleju, wycieraczek itp. materiałów eksploatacyjnych, czyli bieżące sprawy eksploatacyjne.
Pamiętaj:
Serwisowanie samochodu, klimatyzacji, dobór oleju, wycieraczek itp. materiałów eksploatacyjnych, czyli bieżące sprawy eksploatacyjne.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Marras
- Stały Bywalec
- Auto: Golf 5 i Golf 7
- Engine: 1.9 TDI i 2.0 GTD
- Localization: Wielkopolska
Re: Uslugi serwisowe - ceny
No i jestem po przeglądzie w ASO w jednej ze stacji w województwie Wielkoplskim.
Faktura z ASO na kwotę 398 zł w tym filtry oleju i pyłkowy w cenie
Olej dałem własny Castrol Edge Proffesional 5W/30 – 5 litrów: 199 zł (wchodzi ok 4,5 litra, reszta na uzupełnienie)
Całkowity koszt przeglądu ok. 600 zł.
Najniższe ceny oryginalnych części jakie udało mi się uzyskac w ASO (2.0 TDI 184 Km):
Filtr oleju: 40 zł
Filtr powietrza: 90 zł
Filtr pyłkowy: 70 zł
Filtr paliwa: 150 zł (zalecana przez vw wymiana co 60 tys. km)
Faktura z ASO na kwotę 398 zł w tym filtry oleju i pyłkowy w cenie
Olej dałem własny Castrol Edge Proffesional 5W/30 – 5 litrów: 199 zł (wchodzi ok 4,5 litra, reszta na uzupełnienie)
Całkowity koszt przeglądu ok. 600 zł.
Najniższe ceny oryginalnych części jakie udało mi się uzyskac w ASO (2.0 TDI 184 Km):
Filtr oleju: 40 zł
Filtr powietrza: 90 zł
Filtr pyłkowy: 70 zł
Filtr paliwa: 150 zł (zalecana przez vw wymiana co 60 tys. km)
- lyngso
- Aktywny
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.4 TSI 150KM
- Localization: lubuskie
Witam
Ten całkowity koszt 600PLN to razem z robocizną?
Bo wg kalkulacji Twój olej + części z ASO to koszt 549PLN.
Wychodzi więc na to, że przegląd miałeś za 51PLN, albo do końca nie zrozumiałem Twojego posta
Pozdrov
Ten całkowity koszt 600PLN to razem z robocizną?
Bo wg kalkulacji Twój olej + części z ASO to koszt 549PLN.
Wychodzi więc na to, że przegląd miałeś za 51PLN, albo do końca nie zrozumiałem Twojego posta
Pozdrov
Na dalekie dystanse Audi A6 C7
Wokół komina Golf 7
Wokół komina Golf 7
- Marras
- Stały Bywalec
- Auto: Golf 5 i Golf 7
- Engine: 1.9 TDI i 2.0 GTD
- Localization: Wielkopolska
Faktura z ASO to 400 zł, koszt oleju 200 zł (w tym zostanie z pół litra na dolewkę)
Czyli 600 zł całość. Właściwie wymienili tylko 2 filtry więc i tak spory koszt
Czyli 600 zł całość. Właściwie wymienili tylko 2 filtry więc i tak spory koszt
- lyngso
- Aktywny
- Engine: 1.4 TSI 150KM
- Localization: lubuskie
Witam
To chyba normalna cena.
Za przegląd Golfa (wymagany książką serwisową) przy 30k zapłaciłem około 1100PLN.
Pozdrov
To chyba normalna cena.
Za przegląd Golfa (wymagany książką serwisową) przy 30k zapłaciłem około 1100PLN.
Pozdrov
Na dalekie dystanse Audi A6 C7
Wokół komina Golf 7
Wokół komina Golf 7
Czy istnieje opcja, aby w ASO poprawili spasowanie tylnego boczku w moim Mk6? Ewidentnie odstaje i skrzypi na bruku, ktoś musiał go zdejmować i ulamac kilka spinek.
Jeśli tak, ile w ASO mogą sobie orientacyjnie za to zazyczyc?
Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka
Jeśli tak, ile w ASO mogą sobie orientacyjnie za to zazyczyc?
Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka
-
mareklazar1
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CAX 1.4 TSI
- Localization: UK
Ciekawy temat!
Zeby nie zrobil sie smietnik sugerowalbym wypisac w pierwszym poscie w punktach kazdy serwis
a potem ponizej kazdy moze sie odniesc do niego wpisujac - number 5 w Warszawie 1000 zl
a ktos inny odpisze - number 5 w Katowicach 500 zl
Zeby nie zrobil sie smietnik sugerowalbym wypisac w pierwszym poscie w punktach kazdy serwis
a potem ponizej kazdy moze sie odniesc do niego wpisujac - number 5 w Warszawie 1000 zl
a ktos inny odpisze - number 5 w Katowicach 500 zl
-
Bonifacy
- Sympatyk
- Engine: 1.4 TSI 122KM
- Localization: Malopolska
Przegląd w ASO w Krakowie po czterech latach od zakupu (55 tys km).
Faktura 1050 zł (ale 100 zł to badanie techniczne) - przegląd (rozszerzony, cokolwiek to znaczy), wymiana oleju, płynu hamulcowego, odpowietrzanie mechanizmu sprzęgła, wymiana filtra pyłków i baterii do klucza.
Zastanawiam się, czy ma sens robienie przeglądów w ASO. Ile zapłaciłbym poza ASO za coś takiego?
Faktura 1050 zł (ale 100 zł to badanie techniczne) - przegląd (rozszerzony, cokolwiek to znaczy), wymiana oleju, płynu hamulcowego, odpowietrzanie mechanizmu sprzęgła, wymiana filtra pyłków i baterii do klucza.
Zastanawiam się, czy ma sens robienie przeglądów w ASO. Ile zapłaciłbym poza ASO za coś takiego?
-
Maciek
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CAYC 1.6TDI
- Localization: Mikolajki
Myślę że jakiś dobry warsztat który cieszy się dobrymi opiniami nie robi jak partacz, oraz wykonuje to np tak jak w ASO nie skasuje więcej jak 500zł. Plus masz tego taki ze posiadasz wpis w serwisówce i napewno łatwiej będzie sprzedać