BI XENON I MODUŁ 5M0907357C
Regulamin forum
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
krzyzak malbork
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 6 GTI
- Engine: 2.0 TSI CCZB
- Localization: Malbork
Re: BI XENON I MODUŁ 5M0907357C
Pisze o tym buczeniu ze nawet na zgaszonych lampach to słychać.
-
azssms
- Forumowicz
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Bad Hersfeld
A nie masz czasem auta po stłuczce bo my ostatnio mieliśmy z bratem taka sytuacje kupiliśmy tourana po strzale w tylnie koło wszystko naprawione chcemy gasić błędy błędy wykasowane pierwsze odpalenie słychać test xenonow i nagle błąd na desce spalonej żarówki .Po ponownym przekręceniu kluczyka znowu słychać burczenie i test lamp .Gaszenie błędu pomagało do ponownego włączenia zapłonu co się okazało był pęknięty silniczek przesłony i xenon walił bledem . Skończyło się na wymianie lampy .Pozniej wrzucę fotki co było popsute
-
krzyzak malbork
- Sympatyk
Niby nie bity chyba że kolega ten co od niego kupiłem auto tez nie wiedział jak kupował 😁malowany nie był na pewno chyba że ktoś wymieniał cale elementy 😁
- BRUNO55
- Senior Moderator
- Auto: VW GOLF VII Highline
- Engine: 1.4 TSI 103 KW CHPA
- Localization: CRY
krzyzak malbork pisze:Takie buczenie jest nawet na nie zapalonych światłach. Rak jak by właśnie silniczki miały wykonać ruch. Dzisiaj jeszcze przedzwonie CAN i sprawdzę masę A potem jak nic nie wyjdzie to wymontuje lampy i zobaczę co tam w srodku słychać 😢
A czy na desce rozdzielczej masz pokrętła ściemnianie podświetlenia i regulację wysokości czy tylko ściemnianie podświetlenia ?
-
Enriquez
- Gadatliwy
- Auto: Superb III
- Engine: CHHB 2.0 TSI 220KM
- Localization: Lodz
Przede wszystkim musisz odzyskać komunikację między modułami skrętu w lampach a sterownikiem. W autoscanie musi się pojawiać kodowanie tych modułów. Bez tego nie ujedziesz.
-
krzyzak malbork
- Sympatyk
Bruno mam tylko sciemianie
-
krzyzak malbork
- Sympatyk
Nagrałem dźwięki z mojej lampy.
I coś mnie dziwi w trakcie przedzwanuania wiązki zauważyłem że na pinach 1 w lampach jest przejście do modułu na pin 4 ale też jest na mase
o co tu chodzi 
edit:) jutro tzn dzisisj dzwonie cała wiazke która juz dzwniłem i było ok ale nie spr czy gdzies nie ma jakiegos przejscia np na mase tak jak na pinie 1
I coś mnie dziwi w trakcie przedzwanuania wiązki zauważyłem że na pinach 1 w lampach jest przejście do modułu na pin 4 ale też jest na mase
edit:) jutro tzn dzisisj dzwonie cała wiazke która juz dzwniłem i było ok ale nie spr czy gdzies nie ma jakiegos przejscia np na mase tak jak na pinie 1
- tberent
- Banned
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
Chłopie. Wypnij fabryczne piny z kostek w lampach. Połącz lampy 1 i 2 pin razem a to dalej daj do moduły 5M0. Ten tez ma kostkę. Zadziała to sprawdź czy masz w 5M0 wartości wysokości i skrętu w lampach . No i zobacz jakie testy w lampach działają !!!!!
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
-
krzyzak malbork
- Sympatyk
No siemka mistrzowie jak to mówia ze niedzielna praca w g ó w n o sie obraca ale nie u mnie dzisiaj. Rozpykałem to dziadostwo. Tak jak myslalem ta masa niepotrzebna na pinie 4 w module i w lampach na 1 . Odpiolem ten przewd z modułu i z lamp i poprowadziłem nowy przewód osobny i co......... BANAN NA RYJU
odrazu moduł sie połaczył z lampami i wsio działa jak powinnio. Albo ktos cos namotał pod decha we wiązce albo hfzoes przewd do masy sie przytarł.Tak wiec dziekuje Wam za pomoc i cenne rady
Tak wiec zadnych błędów w 55 juz nie ma
A jeszcze mam pytanie u mnie w aucie za trzy czujniki na wahaczach z przodu dwa i z tyłu jeden bo mam DDC i jak przedzwaniałem czy idzie sygnał z tylnego czujnika do modułu to nie ma wg przejscia. Ale w blokach pomiarowych niby sa wartosci trzech czujników. Gdzie ten sygnał z tych czujników idzie ??
Jeszcze raz dzieki za zainteresowanie

Ojjjjjj za szybko pochwaliłem hmmm zdnego błedu nie ma ale tak teraz patrze ze tylko prawa lampa przy testach skreca lewo prawo, a lewa tego nie robi ? cos zle zakodowane?
EDIT : PANOWIE a wiec dziala to tak podczas testów ze porusza sie prawa soczewka:
dynamiczne światło skrętu: pozycja lewa ( soczewka prawa skreca w lewo)
dynamiczne światło skrętu: pozycja prawa ( soczewka prawa skreca w prawo)
Lewa lampa tylko chodzi góra dół ma tak byc ?? bo juz xenony śnią mi sie po nocach

Możliwe ze moduł skretu walniety a nie pokazuje błedu ?
No i znowu Edit Panowie
nie dawało mi to spokoju i dzisiaj znowu zderzak i przełozyłem moduły i teraz lewa skreca a prawa nie
Czyli wychodzi na to ze moduł jest walniety a błedu nie pokazuje

Tak wiec zadnych błędów w 55 juz nie ma
A jeszcze mam pytanie u mnie w aucie za trzy czujniki na wahaczach z przodu dwa i z tyłu jeden bo mam DDC i jak przedzwaniałem czy idzie sygnał z tylnego czujnika do modułu to nie ma wg przejscia. Ale w blokach pomiarowych niby sa wartosci trzech czujników. Gdzie ten sygnał z tych czujników idzie ??
Jeszcze raz dzieki za zainteresowanie

Ojjjjjj za szybko pochwaliłem hmmm zdnego błedu nie ma ale tak teraz patrze ze tylko prawa lampa przy testach skreca lewo prawo, a lewa tego nie robi ? cos zle zakodowane?
EDIT : PANOWIE a wiec dziala to tak podczas testów ze porusza sie prawa soczewka:
dynamiczne światło skrętu: pozycja lewa ( soczewka prawa skreca w lewo)
dynamiczne światło skrętu: pozycja prawa ( soczewka prawa skreca w prawo)
Lewa lampa tylko chodzi góra dół ma tak byc ?? bo juz xenony śnią mi sie po nocach
Możliwe ze moduł skretu walniety a nie pokazuje błedu ?
No i znowu Edit Panowie

-
krzyzak malbork
- Sympatyk
No zakonczyłem walke z xenonami
moduł w lampie wymieniny, rozebrałem go to była płytka zaśniedziałą w srodku, dlatego lampa nie skrecała i xenony nie wykonywały przy starcie testu
. Teraz przy odpaleniu Lampy wykonuja ruch w dół na boki i do góry
Dzieki wszystkim za pomoc
Temat mozna usunąc lub zostawic 
Dzieki wszystkim za pomoc
Temat mozna usunąc lub zostawic -
krzyzak malbork
- Sympatyk
A teraz chyba jest ok tak jak powinno byc