Witam. Mam pytanie. Kupiłem samochód golfa 7 z 1 kluczykiem. Czy jest możliwość zakupu takiego kluczyka za 100zł np takiego z olx, link niżej
https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-oryg ... ww8GN.html
i przeprogramować go VCDsem?
grot trzeba zmienić?
Kluczyk Golf 7
Moderator: flo
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
- yox
- Banned
- Auto: VW Touran 1T2
- Engine: BXE 1.9 TDI
- Localization: UK
Re: Kluczyk Golf 7
... VCDS-em możesz sobie pilota dokodować, niestety nie ma uniwersalnych grotów
jeszcze pozostaje "pastylka" immo aby mieć w pełni działajacy, zapasowy kluczyk 
- maartinj
- Forumowicz
- Auto: VW
- Engine: 2.0 TDI CFGC
- Localization: PL
yox pisze:... VCDS-em możesz sobie pilota dokodować, niestety nie ma uniwersalnych grotówjeszcze pozostaje "pastylka" immo aby mieć w pełni działajacy, zapasowy kluczyk
taaa.. i kodowałes pilot w MQB , chyba do webasto
Nic nie zrobisz sam, u klucznika kluczyk z dopisaniem i grotem 500-600zł , w ASO 600-700zł z dopisaniem i grotem
- yox
- Banned
- Auto: VW Touran 1T2
- Engine: BXE 1.9 TDI
- Localization: UK
[quote="maartinj"taaa.. i kodowałes pilot w MQB , chyba do webasto [/quote]
... nie kodowałem ale doczytałem, to w takim razie...

-
RODOS4
- Sympatyk
- Auto: Golf 7
- Engine: CRKB
- Localization: pomorskie
yox pisze:[quote="maartinj"taaa.. i kodowałes pilot w MQB , chyba do webasto
Witam
Też nie mam zapasowego klucza , może ktoś poradzi jak to najtaniej rozwiązać , ewentualnie jakim programem można go zakodować? czy można kupić używany kluczy czy nowy czysty?
- maartinj
- Forumowicz
- Auto: VW
- Engine: 2.0 TDI CFGC
- Localization: PL
RODOS4 pisze:
Witam
Też nie mam zapasowego klucza , może ktoś poradzi jak to najtaniej rozwiązać , ewentualnie jakim programem można go zakodować? czy można kupić używany kluczy czy nowy czysty?
post wyżej masz napisane
Witam. U mnie podobny problem ale ja wymieniałem bcm. Immo działa ale w jaki sposób zakodować kluczyć aby otwierał i zamykał drzwi ?? Ktoś coś wie ?? 
- flo
- Senior Moderator
- Auto: Golf 7 2016
- Engine: CZCA
- Localization: Wrocław
leszekskc pisze:Witam. U mnie podobny problem ale ja wymieniałem bcm. Immo działa ale w jaki sposób zakodować kluczyć aby otwierał i zamykał drzwi ?? Ktoś coś wie ??
http://bfy.tw/MqiA
Dzięki za bardzo sprecyzowaną odpowiedź
Gdyby to było takie proste nie pytałbym... Myślałem że forum służy temu by sobie pomagać i ułatwiać życie 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- flo
- Senior Moderator
- Auto: Golf 7 2016
- Engine: CZCA
- Localization: Wrocław
pierwszy link w google na youtube masz nawet nie napisane, ale pokazane na video co trzeba zrobić, prościej to już tylko pojechać do aso można 
Tak. Jest jesli masz 1 zapisany A drugi nie. Skoro zmieniłem bcm to nie dziala żaden. I żaden sposób z Youtube nie działa:/