Księga skarg i wniosków / Propozycje zmian w działaniu forum

Dyskusje, prośby lub wnioski związane z działalnością forum
Regulamin forum
Sprawy związane z organizacją forum. Prośby, wnioski i zażalenia związane z działaniem forum

Pamiętaj:
  1. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  2. Obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
glodek
Sympatyk
Auto: VW
Engine: BXE 1.9
Localization: WLKP

Re: Księga skarg i wniosków / Propozycje zmian w działaniu f

Post autor: glodek »

Bo tu niby taki rygor a bana nie potrafią jebnać

To nic do zobaczenia za miesiąc koledzy ;)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
LukaszVW
Nieśmiały
Auto: VW Touran Cross
Engine: 2.0 tdi CJFA 170km
Localization: Malopolska

Post autor: LukaszVW »

Wczoraj przeczytalem wpis tberenta i dzisiaj ten wpis zostaje modyfikowany przez admina tak jak jemu pasuje. Gdzie ta wolnosc slowa w Polsce ja sie pytam.
Zeby chociaz kogos obrazil albo wyzywal ale prosty wpis zostaje modyfikowany pod siebie.
To jest PORAZKA administracji.
Kolejna sprawa. Jeden z kolegow zapytal co tberent ma do sprzedania i admin usunal komentarz. To forum idzie rownia pochyla na dno....
Dobrze ze mamy jeszcze TKP na ktorym mamy calkiem inny klimat. Szkoda tylko tych ludzi, ktorzy wkladaja swoja wiedze w to forum jednoczesnie pomagajac innym.

Ten wpis wrzucilem w kartotece tberenta, po czym post zostal usuniety a na pw dostalem ostrzezenie za ten wpis. Odpisalem mu "Smieszny jestes. Chcialbym Cie poznac osobiscie, bo widze ze masz kompleksy". Dostalem drugie ostrzezenie. Powiedzcie jak ma byc dobrze z takim adminem?!
Maciek
Forumowicz
Auto: VW Golf 6
Engine: CAYC 1.6TDI
Localization: Mikolajki

Post autor: Maciek »

To nie tylko administracja a moderatorzy wprowadzają taki zamęt, ehhh nie ma co strzępić języka nic nie zdziałasz działają jak dzieci którzy dostali palec a rwą cała rękę. Na tkp nie ma takich problemów i polecam brać przykład od nich. Sam jestem moderatorem na pewnym forum i z reguły nie robie zamieszania jedynie co to daje ostrzeżenie słowne. Ludzie to jest forum dla ludzi i powinna być wolność słowa a postów usuwanie jest co najmniej śmieszne bo często są to bardzo pomocne treści...
Awatar użytkownika
Almighty
Administrator

Post autor: Almighty »

@Maćku, skoro jesteś moderatorem na innych forach to mam dla Ciebie taką propozycję abyś również tu na próbę został moderatorem. Jak się obu stronom spodoba, to przedłużmy współpracę. Przy okazji zobaczysz od środka jak to faktycznie jest z tym kasowaniem, etc - bo nie mam już siły o tym powtarzać.
Jeżeli jesteś zainteresowany to odezwij się do mnie na priv dogadamy szczegóły.

PS. Ostrzegam, że zmiana koloru na zielony może wywoływać negatywne reakcje niektórych użytkowników - więc przemyśl dobrze.
Jeżeli zauważyłeś temat w niewłaściwym dziale lub treść postu nie ma nic wspólnego z tematem, w którym się znajduje lub inny bałagan na forum - proszę daj znać bezpośrednio w temacie lub poprzez PW. Obiecuję, że ktoś na pewno się tym zajmie.
Maciek
Forumowicz

Moge spróbować chciałem napisac PW lecz wyskakuje mi komunikat ze wybrany użytkownik nie istnieje
Awatar użytkownika
BRUNO55
Senior Moderator
Auto: VW GOLF VII Highline
Engine: 1.4 TSI 103 KW CHPA
Localization: CRY

Re: Podłaczenie stopów w klapie bagaznika

Post autor: BRUNO55 »

yox pisze:... daj jakiegoś maila na priv bo tu nie idzie nic wstawić, wgraj to i daj znać ;)

Kolego yox jeżeli chcesz podzielić się wiedzą to rób to na forum a nie prywatnie wykorzystując forum. Nikt tu nie zabrania dzielić się wiedzą. Tu można zamieszczać pliki w postaci linków do serwerów więc nie wiem o czym piszesz mówiąc że "tu nie idzie nic wstawić". Zastanów się wcześniej nad tym co napiszesz.
Obrazek
Alkohol niszczy skórę - głównie na kolanach i łokciach..
Awatar użytkownika
yox
Banned
Auto: VW Touran 1T2
Engine: BXE 1.9 TDI
Localization: UK

Re: Podłaczenie stopów w klapie bagaznika

Post autor: yox »

... znowu jakiś problem ? co oznacza "prywatnie wykorzystując forum" ???? czy ja jakieś korzyści odnoszę ? napisałem, że nie można dodać załącznika np. rar to raz a nie jest moim obowiązkiem u mieszczać czegoś na serwerach zewnętrznych i podawać linki.... echchchch :banghead:

Almighty: Przenoszę ewentualną konwersację do tego tematu
sonic
Zablokowany
Localization: D

Post autor: sonic »

In this forum, the Administrator does what he likes, the rest is in d ......
That's it :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
tberent
Banned
Engine: CBCD
Localization: Lodzkie

Post autor: tberent »

to juz skurczysyństwo że któryś z tych wielkich władców na forum pousuwał mi prywatne wiadomości od ludzi . wysłane i odebrane.
wstyd. miałem tam ważne rzeczy.
widać że na forum się nudy dzieją . zadowoleni moderatorzy ?
Awatar użytkownika
shark__
Stały Bywalec
Engine: 1.4 TSI 122KM
Localization: Piekary Slaskie

Post autor: shark__ »

Jeśli autentycznie moderatorzy/administratorzy czytają a w efekcie usuwają prywatne wiadomości od osób trzecich to kiepsko
Awatar użytkownika
tberent
Banned

Miałem z 10 stron pw odebranych . Teraz mam 10 albo 15 wiadomości ;)

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
Almighty
Administrator

shark__ pisze:Jeśli autentycznie moderatorzy/administratorzy czytają a w efekcie usuwają prywatne wiadomości od osób trzecich to kiepsko

Skąd ten wniosek?
Powiem, więcej - również nie usuwają, a już na pewno żadne z moderatorów.

Zanim kolejny oskarżenie tego typu wysuniesz to proszę przedstaw argumenty swojego oskarżenia bo nie mam zamiaru udowadniać swojej niewinności na podstawie pomówień.

-- 11 gru 2018, 16:55 --

tberent pisze:Miałem z 10 stron pw odebranych . Teraz mam 10 albo 15 wiadomości ;)

Nie mam pojęcia co się stało z twoimi wiadomości. Może funkcjonalność blokady konta usuwa wiadomości - nie wiem.
Jeżeli zauważyłeś temat w niewłaściwym dziale lub treść postu nie ma nic wspólnego z tematem, w którym się znajduje lub inny bałagan na forum - proszę daj znać bezpośrednio w temacie lub poprzez PW. Obiecuję, że ktoś na pewno się tym zajmie.
Awatar użytkownika
tberent
Banned

Może ? :D

Maciek
Forumowicz

Jak jestem moderatorem na innym forum, to powiem tak zieloni nie maja dostępu do wiadomości PW, to są treści jedynie użytkownika i żaden moderator tego nie zobaczy :)
Awatar użytkownika
BRUNO55
Senior Moderator
Auto: VW GOLF VII Highline
Engine: 1.4 TSI 103 KW CHPA
Localization: CRY

Post autor: BRUNO55 »

Maciek pisze:Jak jestem moderatorem na innym forum, to powiem tak zieloni nie maja dostępu do wiadomości PW, to są treści jedynie użytkownika i żaden moderator tego nie zobaczy :)

Tu jest podobnie. Żaden moderator nie ma dostępu do treści PW a tym bardziej do ich moderowania.
Obrazek
Alkohol niszczy skórę - głównie na kolanach i łokciach..
Awatar użytkownika
ToJaKijanka
Gadatliwy
Auto: MK6
Engine: 2.0TDI
Localization: Bruksela Bielsk Podlaski

Re: VW Golf VI - GTD - 2010 by WuBu

Post autor: ToJaKijanka »

Same kropki nic poczytać nie można 😂
Awatar użytkownika
WuBu
Stały Bywalec
Auto: VW Golf VII GTD
Engine: CUNA 184 KM TDi
Localization: Warszawa

Post autor: WuBu »

ToJaKijanka pisze:Same kropki nic poczytać nie można 😂

nooo....
Ale ja na to nie mam wpływu. Pisz na priv jakby co.
A-R-T-U-R
Stały Bywalec
Auto: Golf VI Match
Engine: CAXA 1.4 TSI
Localization: Warszawa

Post autor: A-R-T-U-R »

hehehehe
niedługo forum będzie służyło do odbierania wiadomości PW
był mk5, jest mk6 1.4 TSI

Obrazek
Awatar użytkownika
Almighty
Administrator

WuBu pisze:
ToJaKijanka pisze:Same kropki nic poczytać nie można 😂

nooo....
Ale ja na to nie mam wpływu. Pisz na priv jakby co.

WuBu, proszę nie traktuj poniższego personalnie, to jest porostu moja generalna odpowiedź na zarzuty, które ostatnimi czasy pojawiają się głównie od osób, których główna aktywność na forum ogranicza się do handlu gdzie tylko się da. Ty oczywiście tak nie robisz, bo jedno odstępstwo od zasady to nie jest jeszcze reguła.

To forum, nie jest portalem aukcyjnym ani inną platformą dedykowaną do handlu.
Mimo tego jest wydzielony dział, który ma za zadanie kojarzyć ze sobą potencjalnych sprzedających/kupujących.
Dodatkowo zasady handlu na forum, uregulowane są w regulaminach (forum oraz działu handlowego) .
Wystarczy poświęcić 3 minuty na zapoznanie się z nimi i zaoszczędzić sobie frustracji oraz mi roboty.

Tak więc jak sami widzicie, macie ogromny wpływ na to, co znajduje się w ramach waszych postów, bo kropki są tylko i wyłącznie pochodną waszego wpisu oraz zasad tu obowiązujących.

Głównym jednak powodem takiej a nie innej polityki związanej z handlowaniem na forum jest fakt, że wiele osób nie interesują detale transakcji oraz spam reklamowanych towarów (mamy tego pod dostatkiem na codzień) czy usług w ramach merytorycznych tematów . Przychodzą tu po merytoryczną wiedzę oraz porady pomocne w rozwiązaniu problemu, a nie po to aby czytać o tym co i za ile i kiedy i w jaki sposób może ktoś sprzedać - po to są portale aukcyjne które dodatkowo powinny oferować gwarancje iż transakcja zakończy się pomyślnie (forum żadnych gwarancji pomyślnej finalizacji oferty nie zapewnia).

Jeżeli mimo wszytko jednak ktoś wybiera role "Janusza biznesu" oszczędzając tym samym na możliwości zareklamowania sowich towarów czy usług na portalach aukcyjnych (o ile tam to jest płatne - nie wiem, bo nie korzystam) lub na forum w dedykowanym do tego dziale i spamując swoją ofertą gdzie bądź to informuje, że na tym forum takie zachowanie nie będzie tolerowane.

A-R-T-U-R pisze:hehehehe
niedługo forum będzie służyło do odbierania wiadomości PW

A-R-T-U-R, Forum cały czas oferuje możliwość odbierania wiadomości prywatnych m.in. związanych uszczegóławianiem ofert handlowych zamieszczanych w dziale handlowym.
Awatar użytkownika
tberent
Banned

To jeszcze dopisz ze forum skasowało mi PW i juz nie odzyskałem. Można było napisać ze zabieramy ci większość skrzynki i masz 2 dni na czyszczenie.

Sam się zastanów nad zachowaniem bo chyba widzisz sam po ruchu na forum ze to powoli żywy trup

wro
Niemowa
Auto: VW Scirocco 2011
Engine: 2.0 TDI
Localization: Wrocław

Post autor: wro »

Chciałbym zaproponować kategorię "zlecę", aby użytkownicy mogli znaleźć wykonawcę wymyślonych przez siebie MODów.
Awatar użytkownika
Almighty
Administrator

wro pisze:Chciałbym zaproponować kategorię "zlecę", aby użytkownicy mogli znaleźć wykonawcę wymyślonych przez siebie MODów.

Co o tym myślicie?

@wro, jakie zasady według Ciebie powinny obowiązywać w tym dziale?
Awatar użytkownika
karol57
Stały Bywalec
Auto: VW Golf 8 GTI
Engine: DNPA 180kW 245KM
Localization: Gdańsk

Post autor: karol57 »

B.dobry pomysł.
Awatar użytkownika
mr-fix
Gadatliwy
Auto: VW Golf MK7
Engine: 2.0TDI CRLB
Localization: Śląsk

Post autor: mr-fix »

Chciałbym zwrócić uwagę na wtyczkę odpowiedzialną za osadzanie filmów z YT. W skrócie: działa słabo. Może jest jakiś nowszy dodatek do forum, który można by przetestować?
Awatar użytkownika
Almighty
Administrator

Spróbuj użyć tej która kryje się pod tagiem youtubeNEW

[youtubeNEW][/youtubeNEW]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Organizacja forum”