Demontaz listew ozdobnych z tapicerki drzwi i kokpitu
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Wewnętrzne i zewnętrzne modyfikacje wizualne w celu uzyskania bardziej sportowego lub ładniejszego wyglądu tj. zmiany atrapy, zderzaków, lotek, foteli, kierownicy, podsufitki itp. elementów wpływających na zmianę wyglądu.
Pamiętaj:
Wewnętrzne i zewnętrzne modyfikacje wizualne w celu uzyskania bardziej sportowego lub ładniejszego wyglądu tj. zmiany atrapy, zderzaków, lotek, foteli, kierownicy, podsufitki itp. elementów wpływających na zmianę wyglądu.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- misiek1680
- Sympatyk
- Auto: golf 6
- Engine: 1.4tsi 122km
- Localization: Poznan
Demontaz listew ozdobnych z tapicerki drzwi i kokpitu
Czy można bezpiecznie zdemontować te listwy.mam zamiar zapodać na nie folie 3m carbon.srebrny kolor już mi się opatrzyl
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Re: Demontaz listew ozdobnych z tapicerki drzwi i kokpitu
z kokpitu normalnie demontujesz listwy są na wciskach montowane, ostrożnie trzeba podważyć i wyjąć, natomiast jak z drzwi to nie wiem.
- misiek1680
- Sympatyk
- Auto: golf 6
- Engine: 1.4tsi 122km
pytanie czy trzeba zdjąć tapicerke i jakos od tylu je wypchnąć,czy tak samo jak te z kokpitu wystarczy delikatnie zdemontować przez odgięcie i pociagniecie do siebie.
-
Golfliner
- Nowicjusz
- Engine: 1.4
- Localization: Szczecin
Z tego co czytałem aby zdjąć listwy z drzwi trzeba demontować tapicerkę niestety.
- marmi
- Mieszkaniec
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Listwy srebrne montowane w tapicerke drzwi są zgrzewane z nią na stałe, także demontaż taki prosty nie będzie...
-
gofer
- Nowicjusz
- Engine: 2.0 TDI 140KM
Ja sciagalem wszystkie boczki rozwiercilem od srodka na zgrzewach i po lakierowaniu przykleilem na klej do szyb