Regulamin forum Inne pytania techniczne, których nie da się zaklasyfikować do jednego z istniejących działów.
Pamiętaj:
Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
XenosagaII pisze:Mam wielki problem! nie działa mi dotyk w RNS 510. Już wcześniej miałem takie objawy ale hard reset pomagał. Ostatnim razem musiałem resetować kilkanaście razy aż zaczął działać dotyk. Obecnie resetowałem już przynajmniej dwukrotnie więcej razy niż ostatnio i nadal nie działa. Macie jakiś pomysł co moge zrobić z tym ?
kamill pisze:a czy do tego trzeba odnitowywać blachę? Bo tak mi w ASO powiedzieli..
to zależy czy są nity czy spinki, bo różnie vw pakował, jak im się trafiło, czasem są same spinki a czasem są 3 nity wtedy trzeba je rozwiercić i zastapić spinkami koszt sztuki chyba ok 2zł...
Nie wymieniałem odboi, przejechałem dopiero jakieś 5tyś km od wymiany sprężyn. Poza faktem, że przyzwyczaiłem się do sztywniejszego zawieszenia to nie zauważyłem negatywnego wpływu na amortyzatory (za mały dystans by to ocenić).
Mam pytanie, wymieniałem dzisiaj olej po przebiegu 8 tyś (moja wola) , mówilem w serwisie żeby nie zmieniali nic w interwałach niech zostanie LL i za 22 tyś przyjade normalnie na przegląd . Teraz sprawdzam i w pozycjach przeglad za --- km lub --- dni, nie ma nic ,co jest grane ? czyli cos musieli zmieniać ?
Strzelam że jednak Cię nie posluchali i skasowali licznik. Do chyba 100km powinna się nowa wartość ustalić, było gdzieś na forum o tym poszukaj bo ja teraz nie mam możliwości podpowiedzieć
Dzisiaj po powrocie z trazy 70km, parkując auto w garażu zauważyłem ze na luzie obroty silnika są większe niż zwykle ok 980orb/min i tem. oleju nie spada poniżej 99 stopni. Poczekałem 10 min i obroty spadły do normalnego poziomu (780obr/min), samochód 10 sek popracował nierówno i tem. oleju zaczęła spadac. I tu moje pytanie czy to słynny "redżenerejszyn DPF`u" bo mialem taką sytuacje pierwszy raz?
Witam Umnie w podczas jazdy po wiekszych nierownosciach slychac stuki z prawej strony z przodu ,bylem na diagnostyce i nic nieznalezli w zawieszeniu z przodu ,pojechalem do aso u Marszalka w Czestochowie i tez nic nieznalezli.Moj mechanik powiedzil ze wina lezy w amortyzatorach a konkretnie w prawym,powiedzial ze jest tam w srodku jakis tloczek na sztandze i on ma luz i obija sie po przejechaniu po wiekszych nierownosciach ,kiedys w starszych autach byl wkrecany a w nowych jest wkladany i to jest problem!!!poniewaz jest to ciezkie do udowodnienia bo aso nie rozbiera amortyzatorow,a wymienia dopiero jak cos uslysza ale jak na zlosc nic akurat nie stukalo.Moje pytanie czy ktos mial taki problem z was i jak go udowodnic w aso bo auto jest na gwarancji!!!
Ostatnio zmieniony 25 sie 2013, 10:12 przez Mario79, łącznie zmieniany 1 raz.
high line z modolem do parkowania jest fajniejsze. Posiadam takową w Tuaregu . Masz linie pokazującą orientacyjny tor jazdy przy cofaniu na zkręconych kołach . A tamta bez modułu to tylko proste linnie do tyłu. standard.
Koledzy już wiem dlaczego w moim aucie tył samochodu nie usiadł prawie nic. Mocowanie górne amora ma regolulacje na jeszcze jedno położenie. Jak widać ma foto w drugiej dziurze nie ma gwintu a wiec np:GTI musi mieć inne mocowanie. Czy ktoś moglbym sprawdzić w ETCE czy takowe wystepuje ?
Jeżeli nie jesteś pewien co do odpowiedzi na zadane pytanie to lepiej jej nie udzielać niż poradzić komuś źle. Nakładki na sprzęgło i hamulec pasują, natomiast pedał gazu jest inny.
Jeżeli nie jesteś pewien co do odpowiedzi na zadane pytanie to lepiej jej nie udzielać niż poradzić komuś źle. Nakładki na sprzęgło i hamulec pasują, natomiast pedał gazu jest inny.
Jestem w 100% pewien, bo ich sam używam. Nie wiem jaki komplet kupiłeś. Ja mam taki jak na poniższym zdjęciu pudełka i wszystko pasuje.