Czy dystanse kół są bezpieczne
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Wygląd, rodzaj, rozstawy, szerokości, ET, dobór wzoru i koloru felgi, opony, dystanse itp.
Pamiętaj:
Wygląd, rodzaj, rozstawy, szerokości, ET, dobór wzoru i koloru felgi, opony, dystanse itp.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Uncle Peter
- Sympatyk
- Auto: Golf 6
- Engine: CAXA
- Localization: WM
Czy dystanse kół są bezpieczne
Chciałbym delikatnie "wyciągnąć" felgi na zewnątrz. Czy dystanse to bezpieczna sprawa czy raczej się w to nie bawić i zbierać na felgi z innym ET. Jeśli dają radę to lepsze przelotowe czy przykręcane. Oczywiście mam na myśli dystanse markowe, nie od Pana Zdziśka. Może ktoś ma i może się wypowiedzieć. Pozdrawiam
-
rockmachine
- Sympatyk
- Auto: VW golf VI
- Engine: 1.4 TSI
- Localization: dolnoslaskie
Re: Czy dystanse kół są bezpieczne
Oczywiscie ze bezpieczne tylko nalezy pamietac o odpowiednio dłuzszych srubach nawet 10 na wszytkich kolach sprawiaja uczucie pewniejszego zachowania ...
- XenosagaII
- VIP
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4 TSI 160KM CAVD+
- Localization: Warszawa
Podłączam sie do pytania bo tez chce swoje 17" wyciągnąć na prawie równo z karoseria. Myśle ze HR albo eibach będzie dobry
-
musclecarss
- Nowicjusz
- Auto: GOLF V
- Engine: 1.9 TDI
- Localization: Podlaskie
tak jak najbardziej dystanse są bezpieczne oczywiście markowe, ja mam FR RACING 20mm i przedłużone śruby też oryginalne i śmiga aż milo
-
Arek_VI
- VIP
- Auto: Golf VI
- Engine: TSI 122
- Localization: Wroclaw
Używam Eibach Pro-Spacer 12 mm i nie widzę żadnych problemów. Samochód prezentuje się ciekawiej 
- XenosagaII
- VIP
- Engine: 1.4 TSI 160KM CAVD+
- Localization: Warszawa
Re: Odp: Czy dystanse kół są bezpieczne
Arek czy na stronie producenta eibach cena jest za oś czy komplet przod + tyl ?
-
Arek_VI
- VIP
- Auto: Golf VI
- Engine: TSI 122
- Localization: Wroclaw
Za oś 
Jakość wykonania w pełni uzasadnia tę cenę.
Jakość wykonania w pełni uzasadnia tę cenę.
-
musclecarss
- Nowicjusz
- Auto: GOLF V
- Engine: 1.9 TDI
- Localization: Podlaskie
XenosagaII jak Cie interesują 20 mm FR Racing + sruby SWAG Germany to mam takowe do sprzedania. SPrzedaje ponieważ zmieniam felgi z 17 na 18 GTI i zostały mi felgi i dystanse na giełde 
- marmi
- Mieszkaniec
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Potrzebuję porady, mam kupione felgi 18x7,5J ET51 i teraz pytanie jakiej szerokości dystanse kupić żeby felgi zgrały się równo z błotnikami.
Pytanie czy starczy 15mm, 17mm czy więcej trzeba brać??
Pytanie czy starczy 15mm, 17mm czy więcej trzeba brać??
maksymalnie 19mm, ale mysle ze jesli masz jakies springi zalozone to 17 mm bedzie idealne 
- marmi
- Mieszkaniec
No u mnie springi eibacha tradycyjniekamill pisze:maksymalnie 19mm, ale mysle ze jesli masz jakies springi zalozone to 17 mm bedzie idealne
Dzięki za info to w tym układzie zamawiam 17mm i zobaczymy co to wyjdzie
Mam pytanie skąd najlepiej kupić dystanse do kół - sprawdzeni, myślałem o eibach ponieważ mają w czarnym kolorze.
Obecnie mam standardowe sprężyny i amortyzatory ale że zmieniłem wszystko na pakiet R to obecnie bym chciał trochę koła na zewnątrz wysunąć bo Oryginalne 17 z golfa 7 gti dość głęboko siedzą głównie z tyłu.
Myślałem aby np z tyłu dać dystanse 15 lub 20 mm na koło (w specyfikacji wychodzi że tylna oś ma mniejszy rozstaw od przodu o 27 mm) a z przodu dać z max 10mm
A co do samych sprężyn obecnie wygląda tak że z przodu jest jakieś 40-50 mm przerwy miedzy oponą a rantem błotnika co jest polecane aby nie obniżać tego o 30mm pro kitem (bo wyczytałem że przy dystansach zaczyna się ocieranie o nadkola).
Chyba żeby sprężyny z GTD zastosować + wyżej wymienione dystanse i zrobi się to wtedy dobrze dla oka?
Obecnie mam standardowe sprężyny i amortyzatory ale że zmieniłem wszystko na pakiet R to obecnie bym chciał trochę koła na zewnątrz wysunąć bo Oryginalne 17 z golfa 7 gti dość głęboko siedzą głównie z tyłu.
Myślałem aby np z tyłu dać dystanse 15 lub 20 mm na koło (w specyfikacji wychodzi że tylna oś ma mniejszy rozstaw od przodu o 27 mm) a z przodu dać z max 10mm
A co do samych sprężyn obecnie wygląda tak że z przodu jest jakieś 40-50 mm przerwy miedzy oponą a rantem błotnika co jest polecane aby nie obniżać tego o 30mm pro kitem (bo wyczytałem że przy dystansach zaczyna się ocieranie o nadkola).
Chyba żeby sprężyny z GTD zastosować + wyżej wymienione dystanse i zrobi się to wtedy dobrze dla oka?
- marmi
- Mieszkaniec
Ja mam z allegro Dystom juz drugi rok i moge w pełni polecić, nie sprawiają żadnych problemów, nic się nie dzieje, moim zdaniem szkoda tyle płacić za eibacha...
Na standardowym zawieszeniu dystanse wypchną felgi na zewnątrz ale nadal będziesz widział spory prześwit miedzy błotnikiem i kołem, chodzi o wysokość...
Przy eibachu i dwóch osobach w aucie czasem przy większych muldach delikatnie przytrze, to fakt ale bez dramatu...
Sprężyny od gtd na pewno odrobinkę polepszą wrażenia wizualne...
Na standardowym zawieszeniu dystanse wypchną felgi na zewnątrz ale nadal będziesz widział spory prześwit miedzy błotnikiem i kołem, chodzi o wysokość...
Przy eibachu i dwóch osobach w aucie czasem przy większych muldach delikatnie przytrze, to fakt ale bez dramatu...
Sprężyny od gtd na pewno odrobinkę polepszą wrażenia wizualne...
Ale czy dokladanie tak że z tyłu bardziej wysuniete niż z przodu to dobry krok? Jakie dystanse sa najbardziej optymalne do tego aby nic nie opcierało
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka