Wyłączenie kontroli trakcji
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
-
Enriquez
- Gadatliwy
- Auto: Superb III
- Engine: CHHB 2.0 TSI 220KM
- Localization: Lodz
Wyłączenie kontroli trakcji
a to nie jest tak, że w GTI było to w standardzie??
spróbuj jeszcze aktywować toto:
http://carsareweapons.com/golfR.html
spróbuj jeszcze aktywować toto:
-
1 6 D
- VIP
- Auto: Scirocco+Golf
- Engine: SB+CBDB
- Localization: Szczecin
Re: VCD's-kodowanie XDS-elektroniczna szpera
1K0907379BH
1K0907379BJ
1K0907379BK
1K0907379BL
Takie numery sterowników jak na razie praktycznie sprawdzono czy przyjmują opcje pełnego wyłączania ESP.
1K0907379BJ
1K0907379BK
1K0907379BL
Takie numery sterowników jak na razie praktycznie sprawdzono czy przyjmują opcje pełnego wyłączania ESP.
- Oskar722
- Nowicjusz
- Auto: Golf Mk6 GTI
- Engine: 2.0 TSI 210ps
- Localization: Czestochowa
Enriquez Dzięki wielkie za stronkę z instrukcją do całkowitego wyłączenia kontroli trakcji i ASR, jutro rano sprawdzę czy działa 
W GTI XDS niby jest w standardzie ale jest ustawione na minimalne działanie i przez to działa sporadycznie.
W GTI XDS niby jest w standardzie ale jest ustawione na minimalne działanie i przez to działa sporadycznie.

- Oskar722
- Nowicjusz
- Auto: Golf Mk6 GTI
- Engine: 2.0 TSI 210ps
- Localization: Czestochowa
jestem niecierpliwy i właśnie sprawdziłem czy da się zakodować sterownik ABS i z przykrością stwierdzam, że nie
ale zawsze można wyciągnąć bezpiecznik

- dud
- Nowicjusz
- Auto: Golf 6
- Engine: 1.4 TSI
- Localization: Warszawa
Wyłączenie kontroli trakcji.
Witam!
Chciałbym się spytać czy ktoś zna skuteczny sposób jak wyłączyć kontrolę trakcji w Golfie 6 1.4TSI. Guzik przy gałce do zmiany biegów jedynie pozwala na wyłączenie kontroli ruszania, ale kontrola poślizgów cały czas jest aktywna. Poprzedniej zimy strasznie się przez to męczyłem. Samochód za tyle pieniędzy, a nie można nawet pobawić się na rękawie...
Chciałbym się spytać czy ktoś zna skuteczny sposób jak wyłączyć kontrolę trakcji w Golfie 6 1.4TSI. Guzik przy gałce do zmiany biegów jedynie pozwala na wyłączenie kontroli ruszania, ale kontrola poślizgów cały czas jest aktywna. Poprzedniej zimy strasznie się przez to męczyłem. Samochód za tyle pieniędzy, a nie można nawet pobawić się na rękawie...
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Re: Wyłączenie kontroli trakcji.
Generalnie nie ma możliwości całkowitego wyłączenia esp, jedyne wyjście to wyjęcie bezpiecznika.
- dud
- Nowicjusz
No i git. Gdzie ten bezpiecznik i który to? Co się wtedy dzieje? Komp wariuje i świeci się milion kontrolek czy wszystko jest ok?
Widzialem kiedys na necie dekoder, wpisywales swoje kody i on podawal zmienione, tak ze dawalo sie wylaczyc samym guzikiem, ale nie mam pojecia gdzie teraz tego szukac...
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
kamill pisze:Widzialem kiedys na necie dekoder, wpisywales swoje kody i on podawal zmienione, tak ze dawalo sie wylaczyc samym guzikiem, ale nie mam pojecia gdzie teraz tego szukac...
Proszę bardzo:
http://jsfiddle.net/dz7fN/8/embedded/result/
http://www.goapr.com/support/esp-defeat.html
oraz tu można jeszcze na temat poczytać Re: ESP - jak to działa.
My TSI
o dokładnie
Ten pierwszy link, to dokladnie to o czym pisałem 
- Baster
- VIP
- Auto: VW Golf 6 +TOUAREG
- Engine: 2.0 CBB GTD + 4.2 V8
- Localization: SZWECJA
Kamil jasniej mozesz wyjasnic jakie kody .??
-- 09 paź 2013, 21:30 --
-- 09 paź 2013, 21:30 --
Baster
- jmf
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Highline
- Engine: 1.4 TSI 122KM DSG
baster-b2, modyfikujesz odpowiednio kodowanie pompy ABS i po tej operacji przycisk wyłączania ESC deaktywuje równocześnie ESP. Niestety, nie działa to na wszystkich pompach.
- Baster
- VIP
- Auto: VW Golf 6 +TOUAREG
- Engine: 2.0 CBB GTD + 4.2 V8
- Localization: SZWECJA
No i o te pompy chodzi. Nie każda sie nadaje. Tak samo jak nie każda sie nadaje do park asist. Moze niech kazdy co probowal niech napisze jaką ma pompe i czy kodowanie przynioslo rezultat.
I bedzie mozna ustalic jaka pompa ABS jest najlepsza (obsluguje wszystko co sie da).
I bedzie mozna ustalic jaka pompa ABS jest najlepsza (obsluguje wszystko co sie da).
Baster
- dud
- Nowicjusz
Kurde, kabla nie mam.
Polecicie kogoś z okolic Warszawy kto ogarnia temat i zrobi to jak należy? Odpłatnie jeżeli trzeba 
Xeno jest z Wawy, Lewy jest z Wawy
Wejdz na forum w odpowiedni dzial "pomocna dłoń za piwerko" i znajdziesz kogoś z okolicy 
- dud
- Nowicjusz
Dzięki za pomoc Panowie, a mam jeszcze pytanie. Czy ktoś wyciągał już bezpiecznik od ABS? Jeżeli tak to czy mógłby się podzielić tajemną wiedzą który to jest? Tutaj przejrzałem sobie zestawienie bezpieczników ale tych od ABS znalazłem kilka..
http://www.elektroda.pl/rtvforum/download.php?id=449756
http://www.elektroda.pl/rtvforum/download.php?id=449756
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
Kolega z US&A, którego lubię podglądać jak dłubie
pokazał że kody działają w GTI'kach z 2012 roku - nie wiem czy tylko w wersji Amerikana czy również i tych ze starego lądu.
Zwróćcie uwagę, że po wyłączeniu ESP nawet na monowyświetlaczu pojawia mu się żółty napis ESP Off
Zwróćcie uwagę, że po wyłączeniu ESP nawet na monowyświetlaczu pojawia mu się żółty napis ESP Off
My TSI
-
Iwo
- Aktywny
- Auto: GOLF mk6 GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Wuwuej
Re: wyłączenie kontroli trakcji
Wiecie może czy w GTI 2010r. będzie to działało?
- antek
- Aktywny
- Auto: Golf 6 R
Re: Wyłączenie kontroli trakcji
Ja mam 1k0 907 379 BJ
I NIE CHCE MI PRZYJĄĆ ZNIENIONEGO KODOWANIA...
I NIE CHCE MI PRZYJĄĆ ZNIENIONEGO KODOWANIA...
- antek
- Aktywny
- Auto: Golf 6 R
Gapowe. Jedna cyfrę przeoczylem...
Potwierdzam. Ten sterownik pozwala na wyłączenie ESC.
Bedziemy sie ślizgać !!! 😈
Potwierdzam. Ten sterownik pozwala na wyłączenie ESC.
Bedziemy sie ślizgać !!! 😈
- XenosagaII
- VIP
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4 TSI 160KM CAVD+
Tez mam pompe ESP z 2012 i u mnie rowniez pieknie zapomina auto o asr i esp
BJ jak najbardziej przyjmuja te kodowania.
BJ jak najbardziej przyjmuja te kodowania.
-
1 6 D
- VIP
- Auto: Scirocco+Golf
- Engine: SB+CBDB
- Localization: Szczecin
Szukałem w starym wątku na forum Octavii o pompie ESP i przypomniałem sobie o pewnym bicie w kodowaniu, gdzie kolega zauważył że po jego zaznaczeniu zmienia się komunikat z "ASR deactivated" na "ESP deactivated", jest to bajt 16 bit 3. Czy ktoś z licznikiem premium byłby w stanie sprawdzić czy ten bit poza komunikatem zmienia działanie ESP po jego wyłączeniu przyciskiem jakoś bardziej niż przy niezakodowanym bicie?
Witam,
Odświeżę może trochę temat. Czy komuś udało się odnaleźć kodowanie do wyłączenia ESP przy pompie 1KO 907 379 BS?
Niestety w internecie znalazłem tylko przykład Mutiego, ten z GolfR i jeszcze jeden na rosyjskim forum z podmianą co drugiego bajtu od 7. Wszystkie miały taki sam wynik - nie działały. W większości przypadków jest oczywiście komunikat o wyjściu poza zakres.
Odświeżę może trochę temat. Czy komuś udało się odnaleźć kodowanie do wyłączenia ESP przy pompie 1KO 907 379 BS?
Niestety w internecie znalazłem tylko przykład Mutiego, ten z GolfR i jeszcze jeden na rosyjskim forum z podmianą co drugiego bajtu od 7. Wszystkie miały taki sam wynik - nie działały. W większości przypadków jest oczywiście komunikat o wyjściu poza zakres.
Odpowiadając sobie i podobnym. Dla BS i BM działa takie kodowanie: Bajt 19->bit 4,5,6
A ja zacznę od początku, czy pompę ABS możemy sprawdzić tylko po podpieciu do kompa?