Witam !
Mam taki problem chodzi o otwieranie szyb nie wiem czy Wy tez tak macie ale mnie to trochę zaczyna irytować. Wcześniej posiadałem Astrę III w której otwieranie szyby było "pulsacyjnie" czyli ile razy nacisnąłem na przycisk otwierania i jak długo trzymałem tak mechanizm działał. W moim Golfie jest tak że jak raz nacisnę to albo otworzą się szyby do końca albo zamkną. I teraz pytanie do MODZIARZY czy w VCDS idzie to jakoś ustawić czy po prostu Golf tak ma
pozdrawiam
Brak stopniowego otwieranie szyb
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Re: Otwieranie szyb
U mnie działa dwu stopniowo, czyli:
delikatnie przyciskam to otwiera/zamyka się tyle ile trzymam, a jak wcisnę do końca to zamyka/otwiera się cała sama.
delikatnie przyciskam to otwiera/zamyka się tyle ile trzymam, a jak wcisnę do końca to zamyka/otwiera się cała sama.
-
UserRetired
kamill pisze:U mnie działa dwu stopniowo, czyli:
no własnie ja tak nie mam i nie wiem czy to wina ustawień czy cos jest pochrzanione nacisnę raz delikatnie to szyba się do końca otwiera nacisnę w drugą stronę czyli zamykanie i szyba się do końca zamyka... takie to trochę dziwne...
Od zawsze tak masz?
-
UserRetired
kamill pisze:Od zawsze tak masz?
no jak kupiłem, zdziwiło mnie to bo w ASTRZE III co miałem było to rozwiązane pięknie, właściwie tak jak opisujesz naciskam otwiera się do tego czasu jak nie puszcze przycisku to samo z zamykaniem, a u mnie teraz jest tak, że jak nawet delikatnie nacisnę to albo otwiera na maxa albo zamyka....
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
ciekawe to przycisk powinien mieć dobrze wyczuwalny dwustopniowy nacisk...
może przycisk się zużył i nie działa dwustopniowo...
może przycisk się zużył i nie działa dwustopniowo...
- jmf
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Highline
- Engine: 1.4 TSI 122KM DSG
- Localization: Warszawa
Przełącznik okna w prawych przednich drzwiach zachowuje się tak samo?
-
UserRetired
musiałem wymienić cały przedni panel sterownia szybami w pozostałych "drzwiach" działało bezbłędnie
dziękuje i pozdrawiam
dziękuje i pozdrawiam