Podświetlanie lusterek zewnętrznych
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Analiza logów statycznych i dynamicznych, wyjaśnienie błędów, interfejsy diagnostyczne, kodowanie i adaptacja i inne tematy związane z diagnostyką komputerową oraz programowaniem sterowników.
Pamiętaj:
Analiza logów statycznych i dynamicznych, wyjaśnienie błędów, interfejsy diagnostyczne, kodowanie i adaptacja i inne tematy związane z diagnostyką komputerową oraz programowaniem sterowników.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Agolf6
- Gadatliwy
- Auto: Vw Golf 6
- Engine: 1.4 TSI
- Localization: Sanok
Podświetlanie lusterek zewnętrznych
Witam.
Zmieniłem lusterka na składane elektrycznie i podświetlane. Zakodowałem według opisu (podpowiedzi w VCDS) wszystko działa prawidłowo ale ...
Opisze sytuacje jaka występuje u mnie.
Wieczorem - Mam rozłożone lusterka, przełącznika świateł ustawiony w pozycje AUTO po odblokowaniu auta przyciskiem kluczyka, światła przednie się zapalają i podświetlenie lusterek czyli wszystko działa prawidłowo.
Sytuacja przy złożonych lusterkach.
Wieczorem - lusterka są złożone, przełącznika świateł ustawiony w pozycje AUTO po odblokowaniu auta przyciskiem kluczyka, światła przednie się zapalają a podświetlenie lusterek świeci tylko z prawej strony, lewa strona się nie świeci.
Czy to jest normalne jak jest u was ??
Zmieniłem lusterka na składane elektrycznie i podświetlane. Zakodowałem według opisu (podpowiedzi w VCDS) wszystko działa prawidłowo ale ...
Opisze sytuacje jaka występuje u mnie.
Wieczorem - Mam rozłożone lusterka, przełącznika świateł ustawiony w pozycje AUTO po odblokowaniu auta przyciskiem kluczyka, światła przednie się zapalają i podświetlenie lusterek czyli wszystko działa prawidłowo.
Sytuacja przy złożonych lusterkach.
Wieczorem - lusterka są złożone, przełącznika świateł ustawiony w pozycje AUTO po odblokowaniu auta przyciskiem kluczyka, światła przednie się zapalają a podświetlenie lusterek świeci tylko z prawej strony, lewa strona się nie świeci.
Czy to jest normalne jak jest u was ??
Ostatnio zmieniony 04 lis 2013, 23:32 przez Agolf6, łącznie zmieniany 1 raz.
Już zrobione: zmiana BCM, xenon led, oświetlenie drzwi, kierownica na multi, lusterka elektryczne, montaż SET, ciemne szyby, radio Blaupunkt Philadelphia 835, webasto, licznik na GTI premium, kamera cofania, nowy CAN, hamulce GTI 312/282, LA, zespół kolumny kierowniczej na 5K. koła 17 i TPMS, CLIMATRONIC 
-
1 6 D
- VIP
- Auto: Scirocco+Golf
- Engine: SB+CBDB
- Localization: Szczecin
Re: Problem z oświetleniem Lusterek
Powinny obie strony świecić, może gdzieś jest słaby styk
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
U mnie przy złożonych lusterkach nie działa w nich podświetlenie, zapala się po rozłożeniu i gaśnie w momencie składania...
Podświetlenie lusterek jest sterowane z czujnika zmierzchu ale nie musi być przelacznik świateł na auto żeby świeciły.
Podświetlenie lusterek jest sterowane z czujnika zmierzchu ale nie musi być przelacznik świateł na auto żeby świeciły.
- Agolf6
- Gadatliwy
Czy to może mieć coś wspólnego z kodowaniem kluczyków ??
raz jak zakoduje kluczyki, przytrzymam przycisk otwierają się wszystkie szyby a raz po kodowaniu otwierają się ale bez drzwi kierowcy dziwne ??
raz jak zakoduje kluczyki, przytrzymam przycisk otwierają się wszystkie szyby a raz po kodowaniu otwierają się ale bez drzwi kierowcy dziwne ??
Już zrobione: zmiana BCM, xenon led, oświetlenie drzwi, kierownica na multi, lusterka elektryczne, montaż SET, ciemne szyby, radio Blaupunkt Philadelphia 835, webasto, licznik na GTI premium, kamera cofania, nowy CAN, hamulce GTI 312/282, LA, zespół kolumny kierowniczej na 5K. koła 17 i TPMS, CLIMATRONIC 
- Baster
- VIP
- Auto: VW Golf 6 +TOUAREG
- Engine: 2.0 CBB GTD + 4.2 V8
- Localization: SZWECJA
raczej nie . kwestia otwierania /zamykania wszystkich szyb lub tylko kierowcy z pilota jest do ustawienia w liczniku MFA+.
Baster
-
Lewart_waw
- Gadatliwy
- Auto: Golf R
- Engine: 2.0 TFSI 300 ++
- Localization: Warszawa
Co do lusterek, to zawsze się powinny podświetlać jak otwierasz auto nie zależnie czy masz złożone czy rozłożone lusterka
- Agolf6
- Gadatliwy
Styki kontaktują, bo przy rozłożonych lewa strona świeci, a przy złożonych nie
-
Arek_VI
- VIP
- Auto: Golf VI
- Engine: TSI 122
- Localization: Wroclaw
Agolf6 jaki masz sterownik w lewych drzwiach ? 1K0 czy 5K0 ?
Okazuje się, że mam ten sam "problem". Nie zwróciłem na to wcześniej uwagi.
Okazuje się, że mam ten sam "problem". Nie zwróciłem na to wcześniej uwagi.
- marmi
- Mieszkaniec
ciekawe to jest, ja mam w prawych 5k0 a w lewych 1k0 i gasną oba.
-
Arek_VI
- VIP
Dzięki marmi za info. Możesz podać kodowanie swoich lewych drzwi ? Problem naprawdę ciekawy.
- marmi
- Mieszkaniec
Moje kodowanie drzwi kierowcy to 0004214
-
Lewart_waw
- Gadatliwy
- Auto: Golf R
- Engine: 2.0 TFSI 300 ++
- Localization: Warszawa
ja mam u siebie tak zakodowane (lusterka składane mam ori) może komuś się przyda

- marmi
- Mieszkaniec
To już wogóle jest dziwne, jak dam test elementów wykonawczych to mimo złożonych luster podświetlenie się zaświeca, po teście świeci jeszcze dłuższą chwilę i potem gasnie...
Lewart jeśli do mojego kodowania dodam 5 drzwi i odejmę światełko wejścia to mam identyczne kodowanie jak ty a podświetlenie nie działa przy złozonych
ciekawe czy problem nie leży w starym sterowniku drzwi kierowcy...
Lewart jeśli do mojego kodowania dodam 5 drzwi i odejmę światełko wejścia to mam identyczne kodowanie jak ty a podświetlenie nie działa przy złozonych
ciekawe czy problem nie leży w starym sterowniku drzwi kierowcy...
- Agolf6
- Gadatliwy
Re: Oświetlenie lusterek
Już jestem 
Lewy - sterownik 1K0959793R silnik 1K0959701AG
Prawy - sterownik 1K0959792R silnik 1K0959702AG
Podobnie jak u Ciebie marmi przy składaniu lewe mi gaśnie a prawe świeci nadal
kodowanie lewe: 4342
kodowanie prawe 4598
nie mam błędów.
Lewy sterownik z silnikiem wymieniłem z wersji GTI
prawy jest oryginalny, różnica w produkcji 2 miesiące
A może właśnie ta różnica w produkcji ??
Lewy - sterownik 1K0959793R silnik 1K0959701AG
Prawy - sterownik 1K0959792R silnik 1K0959702AG
Podobnie jak u Ciebie marmi przy składaniu lewe mi gaśnie a prawe świeci nadal
kodowanie lewe: 4342
kodowanie prawe 4598
nie mam błędów.
Lewy sterownik z silnikiem wymieniłem z wersji GTI
prawy jest oryginalny, różnica w produkcji 2 miesiące
- marmi
- Mieszkaniec
Re: Oświetlenie lusterek
liczą się tylko numery sterowników, daty produkcji nie mają znaczenia...Agolf6 pisze:prawy jest oryginalny, różnica w produkcji 2 miesiące
potrzebny byłby ktoś kto dokładał lusterka i ma lewy sterownik 5K0
z vcds-a nie wynika czemu gasną, Ezop jak jest u ciebie też gasną przy złożeniu czy świecą??
-
Arek_VI
- VIP
Re: Podświetlanie lusterek zewnętrznych
Agolf mam dokładnie takie same sterowniki i kodowanie lewych drzwi......
- Agolf6
- Gadatliwy
Miałem lewą stronę 5K ale pozbyłem się, przy sprawdzaniu nie zwróciłem uwagi na lampki hm.....
- marmi
- Mieszkaniec
Pisałem do Ezopa bo u niego tez montowaliśmy lusterka i ma takie sterowniki jak ja i prawa świeci a lewa nie....
-
Arek_VI
- VIP
No i sprawa jasna. Sterowniki 1K mają błąd. Trzeba znaleźć 5K i ostatecznie rozwiać wątpliwości.
- Baster
- VIP
- Auto: VW Golf 6 +TOUAREG
- Engine: 2.0 CBB GTD + 4.2 V8
- Localization: SZWECJA
Może sie komuś w przyszłości przyda jak rozebrać lusterko by sie dobrać do podświetlania.
Baster
- ryba113
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Bifuel
- Engine: BGU 1.6 74 kW
- Localization: CT NO EL
Ostatecznie kwestia podświetlenia luster po złożeniu nie powinny się świecić i tak jest fabrycznie . Jeżeli wymieniamy lustra na skladane i podświetlane i wymienimy tylko jeden sterownik drzwi tj. kierowcy to będzie efekt taki ze jedno lustro po złożeniu świeci a drugie nie. Swoją drogą dziwna sprawa ponieważ prawy sterownik od kompletu fabrycznie składanych luster posiada identyczne numery zarówno sterownik jak i silnik jak ten stary z pamięcią . Dopiero po wymianie obu stron sterowników pracuje prawidłowo.
- marmi
- Mieszkaniec
Dziwnie to wygląda, wymienione mam oba sterowniki i jedno świeci drugie nie, ale co tam, fabrycznie na pewno nie świecą?? bo widziałem golfa z fabrycznymi lustrami i świeciły...
- ryba113
- VIP
Sprawdziłem to na trzech golfach 6 i jednym 5 i tak jest. U mnie było tak samo po wymianie sterownika kierowcy takze swiecilo jedno po zlozeniu ale ze nabyłem komplet sterowników z jednego auta z fabrycznie składanymi wiec wymieniłem dodatkowo ten prawy i teraz po złożeniu nie świecą. Zarówno lewy jak i prawy są 5K0 959 793/2 A Sterownik , silnik 5k0959701/2 H007 -S21XX
- lukasik69
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 6 i Golf 7.5
- Engine: 2.0 tdi i 1.4 tsi
- Localization: Slask
ryba113 pisze:Ostatecznie kwestia podświetlenia luster po złożeniu nie powinny się świecić i tak jest fabrycznie
Jesteś w błędzie fabryczne lusterka tak jak pisze marmi świecą także jak są złożone...
- ryba113
- VIP
Raczej nie sądzę na dowód wrzucę filmik oraz numery VIN konkretnych aut z fabrycznie składanymi lustrami by rozwiać wątpliwości. Tak jak i u mnie po wymianie zwykłych na skladane plus kompletu sterowników z jednego auta po złożeniu światło gaśnie.