Zakładam ten wątek abyśmy mogli wymienić się swoimi spostrzeżeniami na temat niedoskonałości nowej 7.
Proponuję wpisywać informacje o:
-usterkach
-ewentualnych akcjach serwisowych
Ja posiadam autko z oponami w rozmiarze 205 x 55x16 i moc przenoszona na koła powoduje zrywanie przyczepności, jeżdżąc demo obutą w oponki 225 x 45 x 17 ten problem nie występował.
Golf VII - usterki wieku dziecięcego
Regulamin forum
Pogaduchy, ploty, ciekawe informacje ...
Pamiętaj:
Pogaduchy, ploty, ciekawe informacje ...
Pamiętaj:
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Obowiązują zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Rollo Tomassi
- Niemowa
- Auto: Golf VII
- Engine: 140KM
Re: Golf VII - usterki wieku dziecięcego
Pierwszy post i już zakładasz nowy temat? A nie myślałeś o przywitaniu się w odpowiednim dziale?
Co do Twojego problemu, to 140 koni to nie jest jakoś wybitnie dużo. A to czy koła boksują czy nie, to w dużej mierze zależy od opon, stanu bieżnika, rozgrzania opon, warunków pogodowych i tego jak operujesz sprzegłem/gazem.
To co mają powiedzieć właściciele aut typu GTI jeżdżący zimą na 16"?
Co do Twojego problemu, to 140 koni to nie jest jakoś wybitnie dużo. A to czy koła boksują czy nie, to w dużej mierze zależy od opon, stanu bieżnika, rozgrzania opon, warunków pogodowych i tego jak operujesz sprzegłem/gazem.
To co mają powiedzieć właściciele aut typu GTI jeżdżący zimą na 16"?
- Delikatesy
- Nowicjusz
- Auto: Golf VII
- Engine: 1.4 140
Witam
Potrzebuję waszej pomocy!
Posiadam Golfa VII 1.4 140KM ze zwykłym zawieszeniem ( nie sportowym) przebieg 20 000km i jadąc po niewielkich nierównościach drogi (nie dziurach ) dobiegają do kabiny odgłosy pracy zawieszenia jak ze starego rozklekotanego wraka, abyście mnie źle nie zrozumieli,
wcześniej miałem Golfa V TDI 105KM i do samego końca (150 000km) zawieszenie było sztywne ale komfortowe i żadnych dźwięków luźnie pracującego zawieszenia nie słyszałem.
Drugi problem który zauważyłem to parujące lampy ksenonowe ( w wilgotne lub chłodne dni lub po użyciu spryskiwacza).
Dajcie znać jak to u was wygląda, a może ja jestem lekko przewrażliwiony i pechowy
Potrzebuję waszej pomocy!
Posiadam Golfa VII 1.4 140KM ze zwykłym zawieszeniem ( nie sportowym) przebieg 20 000km i jadąc po niewielkich nierównościach drogi (nie dziurach ) dobiegają do kabiny odgłosy pracy zawieszenia jak ze starego rozklekotanego wraka, abyście mnie źle nie zrozumieli,
wcześniej miałem Golfa V TDI 105KM i do samego końca (150 000km) zawieszenie było sztywne ale komfortowe i żadnych dźwięków luźnie pracującego zawieszenia nie słyszałem.
Drugi problem który zauważyłem to parujące lampy ksenonowe ( w wilgotne lub chłodne dni lub po użyciu spryskiwacza).
Dajcie znać jak to u was wygląda, a może ja jestem lekko przewrażliwiony i pechowy

Chłopaki, do rozwiązywania usterek w Golfach VII jest specjalnie wyodrębniony dział Problemy / Usterki » MK7, w związku z czym zamykam ten temat.
Jako że jesteście tutaj nowi, proszę zapoznać przynajmniej z regulaminem działu Problemy / Usterki (różowa ramka w górnej części strony) przed napisaniem postu, szczególnie takiego w którym zamierzacie opisać więcej niż jeden problem - co jest zabronione
Jako że jesteście tutaj nowi, proszę zapoznać przynajmniej z regulaminem działu Problemy / Usterki (różowa ramka w górnej części strony) przed napisaniem postu, szczególnie takiego w którym zamierzacie opisać więcej niż jeden problem - co jest zabronione

Jeżeli zauważyłeś temat w niewłaściwym dziale lub treść postu nie ma nic wspólnego z tematem, w którym się znajduje lub inny bałagan na forum - proszę daj znać bezpośrednio w temacie lub poprzez PW. Obiecuję, że ktoś na pewno się tym zajmie.