Witam.
Posiadam w swoim golfie radio RCD310, ale brakuje mi opcji obsługi pendrive / kart SD - nie interesują mnie transmitery.
Zastanawiałem się nad wymianą na jakiegoś Pioneer'a, ale PDC jest zintegrowane ze standardowym radiem. Dlatego mam takie pytanie, czy można gdzieś dostać coś w rodzaju samego wyświetlacza(nie koniecznie ten sam kształt, ważne żeby była jakaś sygnalizacja odległości) i montażu np nad obecnym radiem lub przy nawiewach na przednią szybę ?
Niestety nie satysfakcjonuje mnie funkcjonalność fabrycznego radia, ale ze względu na integrację z PDC, nie jest to prosta sprawa.
Możecie zasugerować jakieś rozwiązanie i ewentualnie polecić radia z obsługą PDC + USB / kartSD ? Nie zależy mi na nawigacji, używam nawigacji z telefonu.
Jeśli nie to pozostaje mi się zadowolić streamingiem przez bluetooth.
Osobny wyświetlacz do PDC
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Re: Osobny wyświetlacz do PDC
Możesz wymienić na dowolne inne radio, a z czujników parkowania zostanie Ci sam dźwięk
Ja mam tak u siebie zrobione + do tego kamerka cofania, która na nowym radiu pokazuję obraz
Ewentualnie szukaj RNS510, albo jakichś podróbek, zajrzyj w dział nasze auta, do kolegi SHOWTIME, on ma u Siebie bardzo fajne radyjko co ma wszystko czego Ci trzeba 
-
1 6 D
- VIP
- Auto: Scirocco+Golf
- Engine: SB+CBDB
- Localization: Szczecin
Jak nie musi być nawigacji to można RCD510 fabryczne wsadzić, wyświetlanie z PDC zostanie. Jest jeszcze opcja dołożenia Media-In do RCD310, ale to same pendrive obsługiwało.
-
spyrek
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CDBC 2.0 TDI CR
- Localization: slask
Dzięki za sugestie, powili się przekonuje do tych bajeranckich modeli, jedynie cena odstrasza
Nie potrzebuję aż tylu funkcji, w zupełności wystarczy mi radyjko za 1/3 tej ceny.
Przy okazji jak oglądałem auto showtime'a to wpadłem na taki trochę dziwny pomysł, wsadzić RCD210 do obsługi PDC i drugie radio jako radio
Brzmi to śmiesznie i koszty będą podobne, więc chyba skończy się na czymś fabrycznym z obsługą SD / USB.
Bardzo ciekawy jest ten egzemplarz, który posiada showtime, radio z androidem. Jeśli dogada się z PDC to może poczekam na coś takiego.
Przy okazji jak oglądałem auto showtime'a to wpadłem na taki trochę dziwny pomysł, wsadzić RCD210 do obsługi PDC i drugie radio jako radio
Bardzo ciekawy jest ten egzemplarz, który posiada showtime, radio z androidem. Jeśli dogada się z PDC to może poczekam na coś takiego.
-
Arek_VI
- VIP
- Auto: Golf VI
- Engine: TSI 122
- Localization: Wroclaw
A może to:
http://www.aliexpress.com/item/VW-OEM-Original-Car-Radio-RCD510-USB-Unused-With-Code-For-Golf-MK6-Jetta-MK5-Passat/1378714922.html
Chińska wersja RCD-510 z wejściem USB. Niespotykana u nas. Cena bardzo dobra.
http://www.aliexpress.com/item/VW-OEM-Original-Car-Radio-RCD510-USB-Unused-With-Code-For-Golf-MK6-Jetta-MK5-Passat/1378714922.html
-
spyrek
- Nieśmiały
- Engine: CDBC 2.0 TDI CR
- Localization: slask
Dzięki Arek za link, widzę, że tam jest dość duży wybór, nawet są z androidem, pytanie tylko czy dogada się z PDC ?
- arturro
- Gadatliwy
- Auto: Golf 6
- Engine: 1.4 TSI
- Localization: B-stok
Arek_VI pisze:A może to:
Czy cos wiecej moglby ktos napisac nt tego radyjka? Wiem ze nie ma RDS (spory minus) ale skok skali co 0.05 MHz i wspomniane przez Arka USB, cos jeszcze?
- marmi
- Mieszkaniec
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
to są oryginalne radia vw robione w ich chińskiej fabryce i przeznaczone na tamtejszy rynek, różnią się tym że są ogołocone z niektórych funkcji, za to mają usb.
NA ali można też za ok 200$ znaleźć czasem europejskie ori rcd510 nowe.
- mastermind89
- Sympatyk
- Engine: 1.6 BSE 102KM
- Localization: Szczecin
szkoda ze rnsów 510 nie mają, tzn jest jeden, ale nie wyglada raczej na new i unused:
http://www.aliexpress.com/item/VW-Car-R ... 99436.html
http://www.aliexpress.com/item/VW-Car-R ... 99436.html
- arturro
- Gadatliwy
- Auto: Golf 6
- Engine: 1.4 TSI
- Localization: B-stok
marmi pisze:to są oryginalne radia vw robione w ich chińskiej fabryce i przeznaczone na tamtejszy rynek, różnią się tym że są ogołocone z niektórych funkcji, za to mają usb.
Kurcze, gdyby nie ten RDS, radio lecialo by do mnie z predkoscia chinskiego listonosza i pilota. Moze jeszcze jako uzupelnienie informacji, w tym radio sa ograniczone funkcje zwiazane z bluetooth/telefon.
- marcin79
- Aktywny
- Auto: vw golf 7
- Engine: CMBA 90 KW
- Localization: Zabrze
jest radio firmy blaupunkt philadelphia 835 dedykowane do volkswagena ze wszystkimi bajerami i co najwazniejsze obsluguje w pelni jak fabryczne radio czujniki parkowania ,clime ,kierownice multifunkcyjna ma wszystkie wyjscia typu usb czy czytnik kart sd,wbudowana nawigacja auto mapa czy dvd oraz zestaw glosnomowiacy ostatnio takie montowalem polecam
byl golf2 ,golf3 ,golf4 ,golf6 ,golf6 jest golf7 wszystkie 3d