Zaczynajcie sprawdzać podłogi
Odprowadzanie skroplonej wody z klimy - mokro w środku
Moderator: flo
Regulamin forum
Układ klimatyzacji, układ wentylacji, ogrzewania wnętrza oraz Webasto
Pamiętaj:
Układ klimatyzacji, układ wentylacji, ogrzewania wnętrza oraz Webasto
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Delikatesy
- Nowicjusz
- Auto: Golf VII
- Engine: 1.4 140
Re: Mokry problem MK 7
Problem wody w kabinie jest opisany w gazecie Auto Świat z dnia 18-11-2013 i wystąpił w testowanym egzemplarzu.
Przyczyną jest źle zamontowana rurka odprowadzająca skroploną wodę z klimatyzacji na zewnątrz samochodu, przez co woda dostaje się pod dywanik pasażera. Trzeba uważać ponieważ pod fotelem pasażera są zamontowane wiązki elektryczne i w ekstremalnych przypadkach może dojść do zwarcia.
Serwis na chwilę obecną nie robi akcji serwisowej tylko czeka aż sami klienci będą zgłaszali usterkę.
Przyczyną jest źle zamontowana rurka odprowadzająca skroploną wodę z klimatyzacji na zewnątrz samochodu, przez co woda dostaje się pod dywanik pasażera. Trzeba uważać ponieważ pod fotelem pasażera są zamontowane wiązki elektryczne i w ekstremalnych przypadkach może dojść do zwarcia.
Serwis na chwilę obecną nie robi akcji serwisowej tylko czeka aż sami klienci będą zgłaszali usterkę.
- swietlik
- Stały Bywalec
- Auto: vw golf 7
- Engine: tsi 1.4 122km
- Localization: Bytom
Witam ma ktoś mokre podłogi w golfie 7 podobno to z klimy jak tak to dajcie znać i z jakiego miesiąca jest produkcji?
-
Kozicki
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.6 TDI
- Localization: RZ
Ja nie mam i mam nadzieję, że nie będę miał... 
-
musiek
- Nowicjusz
- Engine: 1.4 TSI 140KM
- Localization: Podlasie
Witam.
W moim golfie mokro jest po stronie kierowcy, podejrzewam przeciek rurki spryskiwacza tylnej szyby bo czuje specyficzny zapach płynu i ciśnienie spryskiwacza jest podejrzanie słabe. Jutro jadę do serwisu no i zobaczymy co z tym fantem wymyslą. Czy ktoś z Was ma podobny problem?
W moim golfie mokro jest po stronie kierowcy, podejrzewam przeciek rurki spryskiwacza tylnej szyby bo czuje specyficzny zapach płynu i ciśnienie spryskiwacza jest podejrzanie słabe. Jutro jadę do serwisu no i zobaczymy co z tym fantem wymyslą. Czy ktoś z Was ma podobny problem?
-
musiek
- Nowicjusz
Usterka usunięta. Rozłączony przewód spryskiwacza tylnej szyby. Wymieniono mi całą wykładzinę podłogi. Serwis stwierdził, że nie jest w stanie jej dokładnie wysuszyć i pozbyć się intensywnego zapachu zimowego płynu . Serwis "Sieńko i Syn" Białystok.
-
Leeso
- Sympatyk
- Auto: VW GOLF 7
- Engine: 1.4 TSI 140KM DSG
- Localization: Wroclaw
Akcja związana z odpływem skroplin z klimatyzacji
Witam,
A mi wyskakuje coś takiego... ktoś pomoże?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2014, 13:47 przez Almighty, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Przeniesione z innego tematu
Powód: Przeniesione z innego tematu
- patio4
- Nieśmiały
- Engine: 1.4 TSI 103 kW DSG
- Localization: Warszawa
Re: DSG - wymiana oleju i softu - akcja serwisowa
Leeso pisze:Witam,
U mnie jest to samo i tak sobie myślę, że może to być akcja związana z odpływem skroplin z klimatyzacji.
W tłumaczu Google (serwis środek Golf).
- swietlik
- Stały Bywalec
Re: DSG - wymiana oleju i softu - akcja serwisowa
patio4 pisze:Leeso pisze:Witam,
U mnie jest to samo i tak sobie myślę, że może to być akcja związana z odpływem skroplin z klimatyzacji.
W tłumaczu Google (serwis środek Golf).
A jak ja mam to sprawdzić czy mam wszystko ok? bo mam problem wejściem w tą stronę,prześlijcie mi linka,a może wiecie o jakie roczniki chodzi??
- Baster
- VIP
- Auto: VW Golf 6 +TOUAREG
- Engine: 2.0 CBB GTD + 4.2 V8
- Localization: SZWECJA
Re: Akcja związana z odpływem skroplin z klimatyzacji
Najlepiej gdyby kolega dał linka do strony gdzie mozna sprawdzic czy nasz golf jest objety akcją servisową i jaką.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Baster
- swietlik
- Stały Bywalec
kakaruto pisze:http://forum.golf6.pl/vw-hydepark/przydatne-linki-t82.html#p2140
No i wpisuję swój vin i w przetłumaczeniu wyskakuję coś takiego,
Dotyczy wszelkich działań lub pojazdu numer identyfikacyjny nie jest znana do nas.Proszę o uberpufen ci po raz kolejny wkład lub bezpośrednio skontaktować się z eninen upoważniony volkswagen volkswagen vertragspartner.iht serwice zespołu.
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
A czy naprawdę nie prościej zadzwonić do aso podać numer vin i sprawdzą od ręki czy jest jakaś akcja, z tego co wiem to nie ogłosili jakiejś wielkiej akcji na to póki co.
-
musiek
- Nowicjusz
Re: Odprowadzanie skroplonej wody z klimy - mokro w środku
Jak wam załatwili ten problem z odprowadzaniem wody?
Czy wykładzina i wyciszenie było wyminione? Pytam bo u mnie było chyba 2 litry wody no pojawił się nieprzyjemny zapach pleśni.
Czy wykładzina i wyciszenie było wyminione? Pytam bo u mnie było chyba 2 litry wody no pojawił się nieprzyjemny zapach pleśni.