Dyfuzor w MK7

Tuning optyczny - czyli wewnętrzne i zewnętrzne zmiany wizualne naszych samochodów.

Moderator: flo

Regulamin forum
Wewnętrzne i zewnętrzne modyfikacje wizualne w celu uzyskania bardziej sportowego lub ładniejszego wyglądu tj. zmiany atrapy, zderzaków, lotek, foteli, kierownicy, podsufitki itp. elementów wpływających na zmianę wyglądu.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
ODPOWIEDZ
Wawo007
Sympatyk
Auto: VW Golf Mk 7
Engine: 1.4 TSI 140KM
Localization: Pila

Dyfuzor w MK7

Post autor: Wawo007 »

Witam, wiem że ten sam temat był poruszany ale w kwestii MK6, ale myslę, że warto go odświeżyć. Chciałbym wymienić dyfuzor tylnego zderzaka w moim MK7 którego lada moment będe odbierał i proszę o pomoc w ustaleniu skąd ten dyfuzor pochodzi, bo nie jest montowany fabrycznie. Wydaje mi się że taki jest montowany w MK7 Variant, lub gdy domówimy sobie hak. Co o tym sądzicie?

Obrazek
mazigt1
Nowicjusz
Auto: Golf 7
Engine: 1.2 tsi 105
Localization: Szwecja

Re: Dyfuzor w MK7

Post autor: mazigt1 »

Witam, podczepiam sie pod pytanie.
Interesuje mnie tez dyfuzor lecz z wyjściem wydechu na dwie strony, tak jak to jest w gti. Posiadam wersje kombi.
mazigt1
Nowicjusz
Auto: Golf 7
Engine: 1.2 tsi 105
Localization: Szwecja

Post autor: mazigt1 »

MA ktos mozliwosc zobaczyć w Jakims katalogu czy numer katalogowy dla dyfuzora tylnego zderzaka jest taki sam dla hatchbacka i kombi? Zależy mi na tym bo bardzo mi sie podoba wydech wyprowadzony na dwie strony i chciałbym przerobić swojego kombiaka.
Pozdrawiam.
guns
Nieśmiały
Auto: VW
Engine: TDI CAWA
Localization: wawa

Post autor: guns »

mazigt1 pisze:MA ktos mozliwosc zobaczyć w Jakims katalogu czy numer katalogowy dla dyfuzora tylnego zderzaka jest taki sam dla hatchbacka i kombi? Zależy mi na tym bo bardzo mi sie podoba wydech wyprowadzony na dwie strony i chciałbym przerobić swojego kombiaka.
Pozdrawiam.

5G6807568D 9B9 satynowy czarny pojedynczy bez haka
...68F podwójny(2 końcówki) bez haka
...68N 041 czarny podwójny (4końcówki)

Moje zdanie. Nie poważnie jest gdy auto o miejskiej mocy "tjuningowane" jest na auto sportowe. BMW X4 35d o mocy 313km ma tylko dwie małe końcówki razem i wgląda to estetycznie i klasycznie
Awatar użytkownika
Delikatesy
Nowicjusz
Auto: Golf VII
Engine: 1.4 140

Post autor: Delikatesy »

Szybkie pytanko
Czy ten dyfuzor ...68N 041 czarny podwójny (4końcówki jak na drugim zdjęciu ) będzie pasował w miejsce oryginalnego do 5D 140KM ?

http://www.racingforum.pl/lofiversion/i ... 12419.html
niedzwiedz1981
Stały Bywalec
Auto: golf VII 1.4 tsi
Engine: CZCA
Localization: Poznan

Post autor: niedzwiedz1981 »

Koledzy odświeżę, a czy w VII kombi przedmiotowym można dołożyć tylny dyfuzor zderzaka żeby był z chromem?
Widzę że poliftowe mają tylko takie dyfuzory, pytanie czy będzie pasował, próbował może już ktoś?
Mam taki
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7154096032
chce taki
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7380203730
Otwór na tłumik to nie problem, pytanie czy reszta by podpasowala
diesel podstawą, turbo zabawą...
Zalek
Nieśmiały
Auto: Golf

Post autor: Zalek »

Od przedlifta do polifta nie pasuje i na odwrót również.
niedzwiedz1981
Stały Bywalec

dzieki za odpowiedz. a orientujesz się może który dyfuzor z chromem pasuje?bo widziałem już dwie VII przedliftowe, kombi z dyfuzorem z chromem
Zalek
Nieśmiały
Auto: Golf

Post autor: Zalek »

Jeżeli chodzi o polifta to najlepszym rozwiązaniem by było założenie dyfuzora od wersji R-line. Pamiętaj tylko ze musi być konkretnie od varianta jeżeli do varianta. Montaż bardzo prosty wystarczy wypiąć aktualny i wpiac drugi.
niedzwiedz1981
Stały Bywalec

w poliftowym to wiem że sprawa jest prosta, ale co z przedliftem, skad wziasc dyfuzor z chromem?? w dodatku pasujący...
mam przedlifta i bardzo spodobala mi sie dodatkowa listwa w przedlifcie ale nie wiem skad gosc to wziął...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning optyczny”