Radio Oryginał Rns510 , głośniki Audio Development AD6 , wzmacniacz Coral XTA 208 , wygłuszenie drzwi z przodu matami polimerowymi, tyłu nie ruszam zostaję fabryka. Woofera nie wkładam bo nie mam gdzie
Modyfikacja audio
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
kubus807
- Nieśmiały
- Auto: Golf 6
- Engine: 1.4 tsi
- Localization: Lodz
Modyfikacja audio
Witam. Koniec wakacji i czas wziąć się do pracy. A mówimy o nagłośnieniu. Na początku myślałem o fabrycznym dynaudio ale stwierdziłem , że można się trochę pobawić. Na początek zaczynam od przodu bo on najważniejszy tył zostaje oryginalny.
Radio Oryginał Rns510 , głośniki Audio Development AD6 , wzmacniacz Coral XTA 208 , wygłuszenie drzwi z przodu matami polimerowymi, tyłu nie ruszam zostaję fabryka. Woofera nie wkładam bo nie mam gdzie
wykorzystuje przestrzeń bagażową i nie mam na niego miejsca. Mam jedno pytanie gdzie najlepiej wsadzić wzmacniacz pod siedzenie , czy lepiej do bagażnika ? Co sądzicie o takim zestawie ? Czy może jednak polecacie Dynaudio ?
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Re: Modyfikacja audio
Są gotowe zabudowy na wofer na bok bagaznika w to małe wycięcię, fajnie to wygląda a odsłuch tez będzie fajniejszy...
co do wzmaka jak ci pasuje pod fotelem masz krócej kabli do ciągnięcia, choć moim zdaniem lepiej do bagaznika na oparcie standardowo i kable rozpuszczone progami z obu stron...
co do wzmaka jak ci pasuje pod fotelem masz krócej kabli do ciągnięcia, choć moim zdaniem lepiej do bagaznika na oparcie standardowo i kable rozpuszczone progami z obu stron...
pod fotelem słabo z wentylacją dla wzmaka.. a jak sie zagrzeje to nie bedzie dzialal..
marmi, widziales gdzies w Polsce te zabudowy? moglbys podzielic sie linkiem?
marmi, widziales gdzies w Polsce te zabudowy? moglbys podzielic sie linkiem?
-
kubus807
- Nieśmiały
a mógł byś podrzucić jakiś przykład z tym wooferem bo mnie zaciekawiłeś. i może bym się skusił jak by się w tą dziurę wcisnął.
-
kubus807
- Nieśmiały
Wzmak to pójdzie raczej do bagażnika. Bo pod tym fotelem też o tym słyszałem i zresztą osoby siedzące z tyłu mogą go kopać....
- XenosagaII
- VIP
- Engine: 1.4 TSI 160KM CAVD+
- Localization: Warszawa
Re: Odp: Modyfikacja audio
Ja mam wzmacniacz pod fotelem i nie mialem z nim zadnych przygód 
-
kubus807
- Nieśmiały
http://www.bartex-caraudio.com.pl/produ ... cts_id=876 znalazłem coś takiego. Czyli się da , tylko trochę zachodu z tym będzie.
- marmi
- Mieszkaniec
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Właśnie o takiej zabudowie myślałem w bok bagaznika jak w linku, nie pamiętam ale chyba ok 350zł chcieli za nią...
xeno ty masz fabryczny do dyn wzmak i vw go pakuje pod fotel, ale jednak dla wzmaka lepsze miejsce jest w bagażniku.
xeno ty masz fabryczny do dyn wzmak i vw go pakuje pod fotel, ale jednak dla wzmaka lepsze miejsce jest w bagażniku.
- XenosagaII
- VIP
- Engine: 1.4 TSI 160KM CAVD+
- Localization: Warszawa
Re: Odp: Modyfikacja audio
Zastanawiam sie czy sa vw wzmaki dynaudio ale nie taki jak moj 8 kanalow tylko jeszcze 9ty na glosnik w tej zabudowie bo zaczelo mnie troche korcic 
-
kubus807
- Nieśmiały
300 zł w Łodzi MMaudio mi powiedzieli że zrobią i zamontują nawet
więc wkładam jeszcze woofer ;d
-
spyrek
- Nieśmiały
- Engine: CDBC 2.0 TDI CR
- Localization: slask
Też zamierzam trochę zmodyfikować audio w swoim goferze. Z wymianą chyba poczekam do czasu zmiany standardowego radia na jakiś konkret z wyjściem chinch. Aktualnie w MK5 mam JBL GT5 1204BR i gra to super. Zastanawiam się nad tą skrzynią do zabudowy, ale widzę, że nie ma ona bass reflexu i nie wiem jak to będzie grało w porównaniu z moim aktualnym zestawem. Przełożyłbym sprzęt z piątki, gdyby nie to, że zajmuje on prawie pół bagażnika ;/
Jeśli ma ktoś jakieś porównanie to prosiłbym o opinie na temat tego jak to gra. Miałem do testów tubę z Manty, ale szybko się tego pozbyłem, bo w porównaniu do tego JBL'a to niebo, a ziemia.
Dlatego jeśli ktoś posiada ten woofer zabudowany to niech coś napisze na ten temat, wiadomo, że każdy ma inny gust, ale chciałbym poznać wasze opinie.
Jeśli ma ktoś jakieś porównanie to prosiłbym o opinie na temat tego jak to gra. Miałem do testów tubę z Manty, ale szybko się tego pozbyłem, bo w porównaniu do tego JBL'a to niebo, a ziemia.
Dlatego jeśli ktoś posiada ten woofer zabudowany to niech coś napisze na ten temat, wiadomo, że każdy ma inny gust, ale chciałbym poznać wasze opinie.
Bez bagażnika da się zyć
Tzn z połową tylko