Nawigacja nie uruchamia się
Moderator: flo
Regulamin forum
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
Bonifacy
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.4 TSI 122KM
- Localization: Malopolska
Nawigacja nie uruchamia się
Panowie, odebrałem dziś z salonu swojego Golfa 7. Jak to po zakupie człowiek podekscytowany. Martwię się trochę, bo gdy usiłowałem uruchomić nawigację, pojawia się napis "włóż nośnik z aktualnymi danymi nawigacyjnymi". No, nie dali mi w salonie żadnej karty sd, a sprzedawca, gdy włączył, mówił, że się załaduje. Ale nie chce się załadować - czy trzeba czekać na to długo, żeby się uruchomiła navi? Jakie były wasze doświadczenia?
Re: Nawigacja nie uruchamia się
Przeniosłem do Działy Problemy/Usterki.
Jeżeli autko ma nawigację Discover Media razem z autem powinieneś dostać kartę SD, na której są mapy - bez tego nie pójdzie. Możesz wprawdzie kupić kartę a mapy pobrać stąd(1), ale to raczej średni pomysł, ponieważ kartę z danymi powinien wydać dealer.
Jeżeli natomiast mowa o Discover Pro to mapy zapisane są na dysku i wszystko powinno działać zaraz po rozkodowaniu systemu u dealera.
(1) http://www.navigation.com/is-bin/INTERS ... aign_light
Jeżeli natomiast mowa o Discover Pro to mapy zapisane są na dysku i wszystko powinno działać zaraz po rozkodowaniu systemu u dealera.
(1) http://www.navigation.com/is-bin/INTERS ... aign_light
-
Bonifacy
- Sympatyk
Dziękuję, mam Discover Media (tę tańszą). Będę interweniował u dealera, bo nie dostałem karty sd.
-
Witos
- Sympatyk
- Auto: Mk7
- Engine: GTI Performance DSG
- Localization: Warszawa
Interweniuj.
Mi tez zapomnieli dać SD z mapami. Odebrałem dopiero po 2tyg.
Mi tez zapomnieli dać SD z mapami. Odebrałem dopiero po 2tyg.
-
Bonifacy
- Sympatyk
Już wszystko w porządku. Karta przysłana, nawigacja działa.