Kozo pisze:2. Aby zmieniać soft, musi być procedura tzn. musi się coś stać
w przypadku manuala, żeby mieć najnowszy soft można zgłosić wolne nagrzewanie kabiny
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
Kozo pisze:2. Aby zmieniać soft, musi być procedura tzn. musi się coś stać
golf6.pl pisze:Kozo i Zioowo, pisaliście że wgrali wam nowy soft, możecie coś więcej o nim napisać w sensie:
1) jak się auto po nim zachowuje, czy widzicie/czujecie jakąś różnicę w stosunku do poprzedniego wydania?
golf6.pl pisze:2) czy znacie może datę wydania nowego softu
golf6.pl pisze:Czy możecie odnieść się do tego opisu - Re: Poszarpywanie/wstrząsy na wolnych obrotach
golf6.pl pisze:Kozo i Zioowo, pisaliście że wgrali wam nowy soft, możecie coś więcej o nim napisać w sensie:
1) jak się auto po nim zachowuje, czy widzicie/czujecie jakąś różnicę w stosunku do poprzedniego wydania?
2) czy znacie może datę wydania nowego softu
Ja w kwietniu miałem wgrywany nowy soft i zdecydowanie auto po nim inaczej się zachowuje co opisałem
[*] tu - Re: Poszarpywanie/wstrząsy na wolnych obrotach
[*] i tu - Automatyczne zwiekszanie obrotow podczas puszczania sprzegla
Czy możecie odnieść się do tego opisu - Re: Poszarpywanie/wstrząsy na wolnych obrotach
golf6.pl pisze:....szczególnie po odpaleniu na zimno.
golf6.pl pisze:U mnie też dogrzewa, i zawsze dogrzewał (nawet na tym starszym sofcie), ale o ile się nie mylę, to nowy soft o wiele "bardziej agresywnie" dogrzewa - coś poświstuje podczas dogrzewania, czego wcześniej (na starszym sofcie) nie kojarzę aby się pojawiało. Przy okazji przy dogrzewaniu zdecydowanie mniej trzęsie autem.
Dodatkowo tak jak pisałem tu, nawet na rozgrzanym silniku tuż po odpaleniu są wyższe obroty niż te tzw. "wolne".
Jeżeli chodzi o różnice w jeździe, to pamiętam że nawet wtedy nie wyczułem zdecydowanej różnicy.
golf6.pl pisze:Czy u Ciebie również tak jest na nowym sofcie?
mich pisze:http://www.youtube.com/watch?v=p9ur09lATkE&feature=related
sirk pisze:Witam.
Golf VI 1.4 tsi 160 km z marca 2009 przebieg 52 000 km
Dziś zapaliła się lampka check-engin. Ma leciutkie drgania silnik.
Jutro wizyta w serwisie. Ciekawe co wyjdzie?
Napinacz rozrzadu był wymieniany przy 40 000 km
sirk pisze:Całe szczęście że coś mnie podkusiło i wykupiłem ubezpieczenie kosztów naprawy w Alianz w pełnym zakresie
Jeżeli to silnik to ile czasu mniej więcej trwała naprawa w Waszych przypadkach. I czy na czas naprawy należy się samochód zastepczy?
Pozdrawiam
sirk pisze:Witam.
Golf VI 1.4 tsi 160 km z marca 2009 przebieg 52 000 km
Dziś zapaliła się lampka check-engin. Ma leciutkie drgania silnik.
Jutro wizyta w serwisie. Ciekawe co wyjdzie?
Napinacz rozrzadu był wymieniany przy 40 000 km