Zapinka pasa kierowcy

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Uwaga
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MORETO
Aktywny
Auto: Golf MK6
Engine: TSI 122hp
Localization: Krakow

Zapinka pasa kierowcy

Post autor: MORETO »

Dziś w drodze do pracy zaczął piszczeć czujnik nie zapiętego pasa kierowcy.
Na moje oko czujnik w zapince bo zależnie od ułożenia zapiętego pasa piszczy lub nie.
Czy zapinka jest elementem otwieralnym? Naprawiał ktoś z Was to samodzielnie? w ASO diagnoza 280zł+części+robocizna (2h).
Awatar użytkownika
marmi
Mieszkaniec
Auto: VW Golf 6
Engine: 2.0 TDI CR CBDC
Localization: katowice

Re: Zapinka pasa kierowcy

Post autor: marmi »

sama zapinka jest nierozbieralna, czujnik jest w nią wbudowany, cała nowa zapinka w aso ok 250zł, wymiana to kilka minut.
VW GOLF VI 2.0TDI CR BLUEMOTION

Obrazek

Twój uśmiech...to już nie wróci
Awatar użytkownika
tengelus
Sympatyk
Auto: VW Golf 6 Variant
Engine: 1.6 105KM CAYC
Localization: PPL

Post autor: tengelus »

U mnie również zapinka nie działa poprawnie. Kiedy nie mam zapiętego pasa nie zawsze piszczy.
Jak zacznie piszczeć przy zapiętym pasie to rzeczywiście będzie trzeba wymienić.
Mieszkaniec
Auto: Golf 6
Engine: CAVD
Localization: Silesia

Post autor: kakaruto »

Do czasu rozwiązania problemu proponuje obejście w postaci VCDS - deaktywacja Seatbelt Warning.
Być może po zastosowaniu obejście przesuniecie czas naprawy na bliżej nieokreśloną nieskończoność :D
My TSI
Awatar użytkownika
MORETO
Aktywny
Auto: Golf MK6
Engine: TSI 122hp
Localization: Krakow

Post autor: MORETO »

U mnie piszczało non stop również przy zapiętym. Doradzono mi odpięcie aku na 60 sekund i o dziwo pomogło (w tiguanie też zadziałało osobie polecającej).
Sprawdzałem potem wszystko, ruszałem na wszystkie strony zapinką i ani nie piśnie! działa prawidłowo.. czyżby komputer przyświrował?
tomek.poznan
Nieśmiały
Localization: Poznań

Post autor: tomek.poznan »

Witam.
Używaną lewą zapinkę ciężko dostać. Więc mam pytanie, czy można kupić prawą zapinkę i przełożyć czujnik do lewej? Bawił się ktoś w to?
tomek.poznan
Nieśmiały
Localization: Poznań

Post autor: tomek.poznan »

Ponawiam pytanie.
Czy ktoś się orietuje czy można ten czujnik przełożyć z prawej zapinki do lewej?
loko34
Nieśmiały
Auto: Superbee
Localization: Brzeg

Post autor: loko34 »

W passacie b6 rozkleiłem obudowę i naprawiłem styk potem skleilem to taśma parciana działa już kilka lat fakt że przy rozdzielaniu obudowy trzeba ostrożnie żeby nie połamać jej

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i Elektronika”