skacze jak zaba
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
thor1980
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.6 TDI Bluemotion
- Localization: Szkocja
skacze jak zaba
witam jak w temacie, auto skacze jak zaba przy ruszaniu z pierwszego biegu, na dwojce tez mu sie czasami zdazy
Re: skacze jak zaba
dwumas
-
thor1980
- Nowicjusz
tylko taka opcja wchodzi w grę ?
pewnie nie.
-
thor1980
- Nowicjusz
czy z razji tego że jestem tu nowy dostaje tak wyczerpujace odpowiedzi na pytanie? rozwińcie troche temat co i jak proszę stawiam

- shark__
- Stały Bywalec
- Engine: 1.4 TSI 122KM
- Localization: Piekary Slaskie
Kolego lakoniczny opis usterki prowadzi do suchych odpowiedzi. Ruszanie samochodem na zasadzie "krótkimi skokami naprzód" równie dobrze może być winą braku umiejętności kierowcy. Źle wyregukowanym sprzęgłem. Lub kilkoma innymi usterkami.
Generalnie dwu-mas by trząsł autem na postoju też, więc nie jestem przekonany do niego aż tak w tym wypadku.
Nie wiem czy to usterka, czy też nie, ale u mnie jak źle puszczę sprzęgło to czasem zatrzęsie/szarpie autem, dlatego bardziej bym obstawiał sprzęgło. Jeśli jest to cały czas to może się już kończy?
Ode mnie dodam, że odpowiedzi są takie jak zadane pytanie. W pierwszym poście pytania nie widać wcale. Wiadomo, że oczekujesz pełnych odpowiedzi, ale czemu sam nie poświęcisz czasu na poprawne i pełne zadanie pytania?
Nie traktuj tego jako atak w Twoją stronę, tylko jako sugestia na przyszłość 
Nie wiem czy to usterka, czy też nie, ale u mnie jak źle puszczę sprzęgło to czasem zatrzęsie/szarpie autem, dlatego bardziej bym obstawiał sprzęgło. Jeśli jest to cały czas to może się już kończy?
Ode mnie dodam, że odpowiedzi są takie jak zadane pytanie. W pierwszym poście pytania nie widać wcale. Wiadomo, że oczekujesz pełnych odpowiedzi, ale czemu sam nie poświęcisz czasu na poprawne i pełne zadanie pytania?
-
thor1980
- Nowicjusz
no tak jak by nie patrzeć to Macie tutaj dużo racji, a co do pytania to autem nie trzęsie na postoju nie ma żadnych innych objawów tylko to skakanie podczas ruszania, może to dlatego że przesiadłem się z polo na golfa tam troche inaczej to działało 
- Jimmy_PoP
- Aktywny
- Engine: CAXA
- Localization: Wawa
Zgadzam się z kolegami, że raczej to wygląda na sprzęgło niż dwumas.
Polecam poczytać temat na temat objawów zużycia koła dwumasowego http://forum.octaviaclub.pl/printview.p ... f927dfedcb
Polecam poczytać temat na temat objawów zużycia koła dwumasowego http://forum.octaviaclub.pl/printview.p ... f927dfedcb