Koledzy, jak zmienić czułość pracy czujnika deszczu ?
Jak dla mnie jest on w tej chwili stanowczo zbyt czuły .
Obniżenie czułości czujnika deszczu
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
- antek
- Aktywny
- Auto: Golf 6 R
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Warszawa
Obniżenie czułości czujnika deszczu
Ostatnio zmieniony 25 cze 2014, 09:17 przez jmf, łącznie zmieniany 4 razy.
Powód: poprawiłem temat
Powód: poprawiłem temat
- conquer
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6 Variant HL
- Engine: 1.4 TSI 160KM DSG7
- Localization: KRK
Re: Czułość wycieraczek
Przełącznik na manetce nie działa? Można nim regulować czułość trybu Auto. Narysowana jest skala schodkowa, im mniejszy schodek tym mniej czułości.
Chyba, że tryb minimalny jest dla ciebie za czuły?
Chyba, że tryb minimalny jest dla ciebie za czuły?
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Re: Zmiana Czułości wycieraczek
przy manetce to reguluje się szybkość przesuwania po szybie w trybie auto.
zmiana czułości wycieraczek w vcds, o9 central electric, coding, zmieniasz sterownik na wischer (3-ci), long coding i tam masz regulacje natężenia czujnika zmierzchu i osobno czujnika deszczu, wartość podstawowa to jak dobrze pamiętam 178%, z listy wybierasz inne i trzeba potestować, najlepiej z jakimś spryskiwaczem jak szybko i często reaguje czujnik.
zmiana czułości wycieraczek w vcds, o9 central electric, coding, zmieniasz sterownik na wischer (3-ci), long coding i tam masz regulacje natężenia czujnika zmierzchu i osobno czujnika deszczu, wartość podstawowa to jak dobrze pamiętam 178%, z listy wybierasz inne i trzeba potestować, najlepiej z jakimś spryskiwaczem jak szybko i często reaguje czujnik.
- antek
- Aktywny
Zmiana Czułości wycieraczek
Nie myślałem ze o przelaczniku musze pisać. Jest to oczywiste.
Minimalny jest zbyt czuły.
Dla całości obrazu dodam iż dokladalem czujnik i stad tez ( kodowalem tez oczywiście sam ) jak mniemam zbyt czule jego działanie.
Dzieki Marmi. Jutro bede teścił
Minimalny jest zbyt czuły.
Dla całości obrazu dodam iż dokladalem czujnik i stad tez ( kodowalem tez oczywiście sam ) jak mniemam zbyt czule jego działanie.
Dzieki Marmi. Jutro bede teścił
- conquer
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6 Variant HL
- Engine: 1.4 TSI 160KM DSG7
- Localization: KRK
To o czym pisze Marmi to kodowanie czujnika pod rodzaj szyby np. zwykła, zielona, grey itp. Wartość 178% jest podstawowa - dla standardowej szyby. Może jak pozmieniasz rodzaj szyby to uzyskasz pożądany efekt. Może przy dokładaniu czujnika był zakodowany na innej wartości? Z tego co pamiętam są tam dość duże skoki procentowe.
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Dokładnie jest to kodowanie pod rodzaj szyby ale tez jednocześnie jest to zmiana czułości jeśli mamy daną szybę i przekodujemy na inną.
- antek
- Aktywny
Zmiana Czułości wycieraczek
To kodowanie widziałem.
Sa tam o ile dobrze pamietam podane kolory i jakieś wartości w procentach ...
Popróbuje innych ustawień
Conquer: u mnie nie było wogóle czujnika. Kolor szyby jest wklepany na oko
Edit:
Miałem ustawione na 40%...
Zapewne stad dyskomfort w sprawie czułości ...
Sa tam o ile dobrze pamietam podane kolory i jakieś wartości w procentach ...
Popróbuje innych ustawień
Conquer: u mnie nie było wogóle czujnika. Kolor szyby jest wklepany na oko
Edit:
Miałem ustawione na 40%...
Zapewne stad dyskomfort w sprawie czułości ...
Ostatnio zmieniony 24 cze 2014, 16:21 przez marmi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: połaczyłem oba posty
Powód: połaczyłem oba posty