Przygotowanie do zimy MK6
Regulamin forum
Korekta lakieru, polerowanie, konserwacje, mycie, pranie , woski, płyny, glinki i inne kosmetyki samochodowe oraz zasady i sposobu utrzymania naszych samochodów w nienagannym stanie.
Pamiętaj:
Korekta lakieru, polerowanie, konserwacje, mycie, pranie , woski, płyny, glinki i inne kosmetyki samochodowe oraz zasady i sposobu utrzymania naszych samochodów w nienagannym stanie.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
sowir
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6 Variant
- Engine: 1.6 TDI bluemotion
- Localization: Pajeczno
Przygotowanie do zimy MK6
Witam, zima już zapasem, to będzie moja pierwsza zima golfem i mam pytanie, czy trzeba jakoś przygotować na zimę? dodam ze to mój pierwszy diesel i nie mam za dużo doświadczenia z tym rodzajem silnika, czasami się słyszy ze diesle ciężko odpalają na mrozie, to samo zdąża się w waszych autkach ? Jak wygląda sprawa karoserii ? jakieś specjalne pasty trzeba stosować ? obecnie zakupiłem pastę k2 Turbo, dobry wybór czy jedynie zniszczy mi to lakier ? Silnik to 1.6 tdi Bluemotion 105 km variant. Należy użyć jakiś specjalnych płynów hamulcowych ? Jestem kompletnie ciemny w tych sprawach.
-
jason
- Aktywny
- Auto: Golf 6
- Engine: 2.0 TDI
- Localization: KRK
Re: Przygotowanie do zimy MK6
k2 to mozesz do smieci wyrzucic zejdzie z pierwszym deszczem albo i szybciej 
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
To nie jest stary zabytkowy diesel który by sprawiał problemy w zimie...
Jak akumulator jest ok to nie ma się czym martwić.
kup dobry wosk umyj auto połóż wosk i na te 2-3 miesiące będzie ochrona dla karoserii
Jak akumulator jest ok to nie ma się czym martwić.
kup dobry wosk umyj auto połóż wosk i na te 2-3 miesiące będzie ochrona dla karoserii
Mamy dedykowany dział poświęcony myciu i dopieszczaniu naszych samochodów (Detailing).
Sugeruje tam poszukać odpowiedzi lub zadać stosowne pytania dotyczące zabezpieczenia karoserii na zimę.
Sugeruje tam poszukać odpowiedzi lub zadać stosowne pytania dotyczące zabezpieczenia karoserii na zimę.
Jeżeli zauważyłeś temat w niewłaściwym dziale lub treść postu nie ma nic wspólnego z tematem, w którym się znajduje lub inny bałagan na forum - proszę daj znać bezpośrednio w temacie lub poprzez PW. Obiecuję, że ktoś na pewno się tym zajmie.