Witam.
Mam pytanie czy świtła cofania powinny świecic dwa?
U mnie świeci jedna tylko natomiast w drugiej lampie jest żarówka ale nie świeci.
Czy powinna świecic czy trzeba samemu sobie wydrutować napięie do drugiej żarówki??
Światła cofania
Regulamin forum
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Re: Odp: Światła cofania
Dwa światła cofania wychodziły chyba tylko na USA. W Europie powinno w drugiej lampie byc przeciwmieglne
- Baster
- VIP
- Auto: VW Golf 6 +TOUAREG
- Engine: 2.0 CBB GTD + 4.2 V8
- Localization: SZWECJA
Re: Światła cofania
Tak jak kolega Kamil pisze.
U nas jest obowiązek posiadania światła tylnego przeciwmgłowego.
Dlatego mamy tylko jedno wsteczne z prawej strony.
Jesli jesteś ciekaw jak wygladają dwa wsteczne zapraszam do przejrzenia tematu mojego golfa.
Pozdrawiam.
U nas jest obowiązek posiadania światła tylnego przeciwmgłowego.
Dlatego mamy tylko jedno wsteczne z prawej strony.
Jesli jesteś ciekaw jak wygladają dwa wsteczne zapraszam do przejrzenia tematu mojego golfa.
Pozdrawiam.
Baster
- szumek5837
- Stały Bywalec
- Auto: Renault Laguna Coupe
- Engine: FR4T 2.0T
- Localization: Koszalin
Zapal światła i pociągnij do siebie włącznik świateł i potem zobacz co się dzieje z tyłu 
-
Enriquez
- Gadatliwy
- Auto: Superb III
- Engine: CHHB 2.0 TSI 220KM
- Localization: Lodz
W superbie były dwa z tyłu.
Re: Odp: Światła cofania
Ale pewnie przeciwmgielne było też.
-
Enriquez
- Gadatliwy
- Auto: Superb III
- Engine: CHHB 2.0 TSI 220KM
- Localization: Lodz
Cofania są dwa i przeciwmgielne w latach 2008-13 również dwa. Teraz zmienili na ledowe i już przeciwmgielne jest tylko po lewej a po prawej fizycznie brak diód w lampie.