Zdjęcia, dyskusje, opinie dotyczące nowego Golfa VII
Regulamin forum
Pogaduchy, ploty, ciekawe informacje ...
Pamiętaj:
Pogaduchy, ploty, ciekawe informacje ...
Pamiętaj:
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Obowiązują zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Re: Zdjęcia dyskusję opinie dotyczące nowego Golfa VII
A wydawało się, że wnętrze naszych mk6 jest super.... 
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
mich pisze:A wydawało się, że wnętrze naszych mk6 jest super....
mów za siebie, mi się tak nie wydawało
, uważam że w naszych mk6 wnętrze jest super i nic mu nie brakuje (jak na przykład - wajchy My TSI
Ale mk 7 ma lepsze 
-
Zioowo
- Sympatyk
- Localization: 3miasto
Ja natomiast jestem zawiedziony wyglądem zewnętrznym, gdy oglądam zdjęcia na których są wszystkie edycje golfów to mam wrażenie, że nowa 7-ka powinna mieć oznaczenie 5,5. Na chwilę obecną zdecydowanie bardziej podoba mi się 6-tka (nie wykluczam, że jak się jeszcze opatrze na żywo 7-tki to zmienię zdanie
). Jeżeli chodzi o wnętrze 7-tki to widzę duży krok do przodu, bardzo mi się podoba, szkoda tylko, że nie ma tradycyjnego hamulca ręcznego.
- Jimmy_PoP
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CAXA
- Localization: Wawa
Jedyne do czego mógłbym się przyczepić we wnętrzu to ten połyskujący "fortepianowy" plastik którym jest wyłożona konsola wokół zegarów, radia, climatronic itd. Obawiam się, że na takim materiale będzie widać odcisku palców i drobne zarysowania oraz odbijające się refleksy światła.
Na tym zdjęciu możecie sami ocenić http://moto.wp.pl/gid,14900870,img,14901094,page,15,galeriazdjecie.html
Btw. w niemieckim konfiguratorze jest już dostępny golf 7 http://www.volkswagen.de/de/models/golf ... rator.html
Na tym zdjęciu możecie sami ocenić http://moto.wp.pl/gid,14900870,img,14901094,page,15,galeriazdjecie.html
Btw. w niemieckim konfiguratorze jest już dostępny golf 7 http://www.volkswagen.de/de/models/golf ... rator.html
Jimmy_PoP pisze:Jedyne do czego mógłbym się przyczepić we wnętrzu to ten połyskujący "fortepianowy" plastik którym jest wyłożona konsola wokół zegarów, radia, climatronic itd. Obawiam się, że na takim materiale będzie widać odcisku palców i drobne zarysowania oraz odbijające się refleksy światła.
W opcji bedzie takze srebrny, taki jak w pasacie lecz moim zdaniem właśnie ten fortepianowy ładniejszy dodaje wnętrzu elegancji, fakt ze moga zostawać ślady , ale cóż.... częściej niz teraz będę czyścił
Pozdro
- kakaruto
- Mieszkaniec
Ins Englisch - The new Golf A7 - World premiere in Berlin
to zdanie mi się bardzo podoba
... the Golf had to stay simply the Golf ... - i oby tak dalej
lub jak kto woli w oryginale - Der neue Golf A7 - Weltpremiere in Berlin
to zdanie mi się bardzo podoba
... the Golf had to stay simply the Golf ... - i oby tak dalej
lub jak kto woli w oryginale - Der neue Golf A7 - Weltpremiere in Berlin
My TSI
- kakaruto
- Mieszkaniec
A po takich artykułach, to ja się nie dziwie że coraz mniejsze silniki robią.
Tak się zastanawiam, czym włodarze Green Peace się poruszają? Szczególnie jak mają szybko się pomóc np. zepchnąć orkę do wody
Tak się zastanawiam, czym włodarze Green Peace się poruszają? Szczególnie jak mają szybko się pomóc np. zepchnąć orkę do wody
My TSI
"Volkswagen Golf VII - WYPOSAŻENIE
W momencie wprowadzenia na rynek nowego Golfa, pojazd będzie oferowany w salonach w trzech poziomach wyposażenia: Trendline, Comfortline i Highline. Patrząc na listę seryjnych elementów w pojeździe, śmiało można stwierdzić, że szykuje się bestseller.
Już na poziomie wyposażenie seryjnego Trendline, w cenie 59 990 zł auto zaoferuje klientowi bardzo dużo. Na pokładzie znajdą się m.in.: hamulec wielokolizyjny, elektroniczny hamulec postojowy, siedem poduszek powietrznych, radio z 5-calowym ekranem dotykowym, poprzeczna blokada mechanizmy różnicowego XDS, klimatyzację, ESC, podwójna podłoga bagażnika, wskaźnik ciśnienia w oponach, czy tryb rekuperacji i system Start&Stop. Auto będzie mieć także w podstawie: światła do jazdy dziennej, elektromechaniczne wspomaganie układu kierowniczego, centralny zamek z pilotem, klimatyzację Climatic, asymetrycznie dzieloną kanapę, elektrykę szyb."
http://superauto24.se.pl/auto/volkswage ... 77346.html
W momencie wprowadzenia na rynek nowego Golfa, pojazd będzie oferowany w salonach w trzech poziomach wyposażenia: Trendline, Comfortline i Highline. Patrząc na listę seryjnych elementów w pojeździe, śmiało można stwierdzić, że szykuje się bestseller.
Już na poziomie wyposażenie seryjnego Trendline, w cenie 59 990 zł auto zaoferuje klientowi bardzo dużo. Na pokładzie znajdą się m.in.: hamulec wielokolizyjny, elektroniczny hamulec postojowy, siedem poduszek powietrznych, radio z 5-calowym ekranem dotykowym, poprzeczna blokada mechanizmy różnicowego XDS, klimatyzację, ESC, podwójna podłoga bagażnika, wskaźnik ciśnienia w oponach, czy tryb rekuperacji i system Start&Stop. Auto będzie mieć także w podstawie: światła do jazdy dziennej, elektromechaniczne wspomaganie układu kierowniczego, centralny zamek z pilotem, klimatyzację Climatic, asymetrycznie dzieloną kanapę, elektrykę szyb."
http://superauto24.se.pl/auto/volkswage ... 77346.html
za tydzień zostanie podany cennik nowego golf.
-
adamplock
- Nowicjusz
- Engine: 1.4 TSI
- Localization: Mazowieckie
I człowiek się zaczyna zastanawiać czy nie mógł pare miesięcy poczekać z kupnem, ahh...
- kakaruto
- Mieszkaniec
No zależy co chciałbyś kupić - bo w MK7 przynajmniej na początku ani 122 ani 160 KM nie będzie, a póki co (cennik na vw.de) ten 140 KM w HL przy minimalnej ilości "niezbędnych" gadżetów cenowo mocno zbliżony jest pod obecne GTI - Ja na chwilę obecną brałbym GTI w MK6 niż HL 140 KM w MK7 
My TSI
- jmf
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Highline
- Engine: 1.4 TSI 122KM DSG
- Localization: Warszawa
No więc właśnie, poczekajmy na polskie ceny z ocenami. Poza tym ja jednak dałbym nowemu Golfowi parę lat na wyjście z wieku dziecięcego. Szóstce trochę to zajęło 
I niby to fakt, że jest gwarancja, ale niestety nie oznacza to, że samochód sam się naprawi. Musi przejść przez serwis VW, który też musi się "nauczyć" nowego samochodu. Niech się lepiej nie uczy na moim.
Też kupowałem samochód kilka miesięcy temu, ze świadomością, że siódemka jest już tuż tuż. Jeśli mnie zachwyci, to za jakiś czas można ją kupić. A póki co mam szóstkę z samego końca produkcji (rok modelowy 2013), kupioną IMHO w naprawdę dobrej cenie (również z powodu zbliżającego się nowego modelu).
I niby to fakt, że jest gwarancja, ale niestety nie oznacza to, że samochód sam się naprawi. Musi przejść przez serwis VW, który też musi się "nauczyć" nowego samochodu. Niech się lepiej nie uczy na moim.
Też kupowałem samochód kilka miesięcy temu, ze świadomością, że siódemka jest już tuż tuż. Jeśli mnie zachwyci, to za jakiś czas można ją kupić. A póki co mam szóstkę z samego końca produkcji (rok modelowy 2013), kupioną IMHO w naprawdę dobrej cenie (również z powodu zbliżającego się nowego modelu).
Ile Ci się udało wyrwać % rabatu na auto pod zamówienie?
- jmf
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Highline
- Engine: 1.4 TSI 122KM DSG
- Localization: Warszawa
7,5% w stosunku do już obniżonej ceny z oferty Optimum. Nie jest to może jakiś kosmos, ale też ciężko liczyć na dużo więcej kupując coś tańszego niż GTI i nie korzystając z leasingu. 
To miałeś pod zamówienie? Całkiem dobry rabat. Od jakiegoś czasu są rabaty dla grup zawodowych w wysokości 9%.
- kakaruto
- Mieszkaniec
No to jeszcze kilka fotek - teraz bardziej real life foto 

I jeszcze jak się wizualnie zwiększył nowy golf w stosunku do poprzednika (bo same liczby nie wiele mówią)

I jeszcze jak się wizualnie zwiększył nowy golf w stosunku do poprzednika (bo same liczby nie wiele mówią)

My TSI
Re: Zdjęcia, dyskusje, opinie dotyczące nowego Golfa VII
brzydki ten tył..
- tompear
- Administrator
- Engine: 1.4 TSI 160KM
- Localization: Gliwice
kamill1991 pisze:brzydki ten tył..
Ale to nie Ty go będziesz oglądał tylko ci których śmigniesz

- kakaruto
- Mieszkaniec
kamill1991 pisze:brzydki ten tył..
A że zaraz brzydki, może nie tak ładny jak u nas
My TSI
marrcin pisze:brzydkitył.
ale czym on się róźni od VI? tył to na moje oko kształtem lamp i przetłoczeniem klapy bagażnika, z boku prawie niczym, przód dla mnie na plus, największe zmiany na plus to wnętrze choć obecnemu też nic nie brakuje
- marrcin
- Stały Bywalec
- Auto: VW GOLF VI
- Engine: 1.4TSI 122KM CAXA
- Localization: Sosnowiec
Kozo pisze:marrcin pisze:brzydkitył.
ale czym on się róźni od VI? tył to na moje oko kształtem lamp i przetłoczeniem klapy bagażnika, z boku prawie niczym, przód dla mnie na plus, największe zmiany na plus to wnętrze choć obecnemu też nic nie brakuje
Światłami
- kakaruto
- Mieszkaniec
No, mnie też te tyle światła nie pasują, tak samo jak w Passacie, wolałem te starsze, ale jak już wcześniej pisałem - dla mnie na pewno nie są brzydkie, tylko są ... nie piękne, nie to co nasze z Tuarega 
My TSI
Przod to wyglada jak w Polo.
tył.