Witam
Czy orientujecie się który gwint pozwala na największe obniżenie auta ??? Szukam czegoś do mojego GTD - max koszt to 3.000 pln.
Znalazłem na internecie firmy:
AP AUTOMOTIVE 35 - 65mm
FK AUTOMOTIVE 35 - 65mm
VOGTLAND 35 - 65mm
KW 35 - 65mm powyżej 3000 pln..
H&R 80 - 80mm 4700 pln...
Pozdrawiam
Zawieszenie gwintowane max obniżenie GTD
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.
Pamiętaj:
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Re: ZAWIESZENIE GWINTOWANE MAX OBNIŻENIE GTD
AP mam u siebie i schodzi ładnie - jak dla mnie - mam fotki w temacie, gdzie było wciąż ok 1 albo 2 cm gwintu do końca, możesz zerknąć. Co do maksymalnego obniżenia to polecam H&R ultralov.
- Criters
- Nieśmiały
- Auto: VW GOLF 6 GTD
- Engine: 2.0 TDI 170KM
- Localization: Rzeszow
Widziałem ostatnio u Ciebie na żywo AP i przydałoby mi się dużo niższe zawieszenie
pytanie czy obniżałeś na maxa kiedyś swojego (zrobiłeś fotke ??)
plan jest wrzucić w przyszłości felge 19 więc musi auto konkretnie leżeć żeby to wyglądało sensownie 
na maks jeszcze nie, nie było czasu ani okazji
W tym sezonie planuję skręcić konkretnie aby na zlotach się pokazać jako tako
Jak widziałeś wtedy to była 16" i ok 2 centów gwintu do końca (i tak wszędzie obcieram..).
- Criters
- Nieśmiały
- Auto: VW GOLF 6 GTD
- Engine: 2.0 TDI 170KM
- Localization: Rzeszow
Re: Zawieszenie gwintowane max obniżenie GTD
Skoro poruszyłem już temat gwintu i obniżenia powiedzcie mi może czy ktoś z forum ma jakieś dojście do "lepszych" cen.. znalazłem AP za około 2000 pln. Średnica amortyzatora u mnie to 54,8 mm.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Re: Odp: Zawieszenie gwintowane max obniżenie GTD
Napisz do showtime'a.
- Abes125
- Gadatliwy
- Auto: VW Golf VI
- Engine: 2.0 TDI
- Localization: Rumia
Re: Zawieszenie gwintowane max obniżenie GTD
Szybkie pytanie... widziałem, że pokazują różne średnice od 50mm do 55mm... to jest średnica zewnętrzna amortyzatora i pod nią dobiera się nowy sprzęt?
Re: Odp: Zawieszenie gwintowane max obniżenie GTD
Srednica zewnetrzna przedniego amortyzatora.