Zderzak tył zwykły a gti
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Wewnętrzne i zewnętrzne modyfikacje wizualne w celu uzyskania bardziej sportowego lub ładniejszego wyglądu tj. zmiany atrapy, zderzaków, lotek, foteli, kierownicy, podsufitki itp. elementów wpływających na zmianę wyglądu.
Pamiętaj:
Wewnętrzne i zewnętrzne modyfikacje wizualne w celu uzyskania bardziej sportowego lub ładniejszego wyglądu tj. zmiany atrapy, zderzaków, lotek, foteli, kierownicy, podsufitki itp. elementów wpływających na zmianę wyglądu.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
marwrd
- Sympatyk
- Auto: Vw Golf 6 148PS
- Engine: 2.0 TDI 110PS CBDC
- Localization: Rybnik
Zderzak tył zwykły a gti
Witam golfik jest moim swiezym nabytkiem i mam zamiar go troszke upiekszyc do wiosny.. porownywalem roznice zdjec miedzy zderzakami tylnymi i zderzak gti od zwyklego rozni sie tylko dokladka zderzaka na pojedyncze boczne rory czy to prawda i cz da rady zalozyc taka dokladke do zwyklego? I czy zmieniajac np na zderzak gti zakupiony na allegro trzeba zmieniac zmieniac wzmocnienie zderzaka czy nie?
-
jason
- Aktywny
- Auto: Golf 6
- Engine: 2.0 TDI
- Localization: KRK
Re: Zderzak tył zwykły a gti
hej.
(ciach)
Jeśli chcialbys zalozyc gti to trzeba kupic zderzak osobno dyfuzor oraz ślizgi czyli elementy montażowe. Tania zabawa to niestety nie jest.
(ciach)
Jeśli chcialbys zalozyc gti to trzeba kupic zderzak osobno dyfuzor oraz ślizgi czyli elementy montażowe. Tania zabawa to niestety nie jest.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2014, 20:37 przez kamill, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: to nie jest dział "sprzedam"
Powód: to nie jest dział "sprzedam"
TO NIE JEST DZIAŁ DO HANDLOWANIA! REGULAMIN! Za kolejne takie posty będą ostrzeżenia!
Zderzak GTI ma inny wymiar dokładki i inne wycięcie na tablice rejstracyjną. Dokładka od GTI nie pasuje do zwykłego. Przy wymianie ze zwykłego na GTI musisz jeszcze wymienić ślizgi.
Zderzak GTI ma inny wymiar dokładki i inne wycięcie na tablice rejstracyjną. Dokładka od GTI nie pasuje do zwykłego. Przy wymianie ze zwykłego na GTI musisz jeszcze wymienić ślizgi.
-
marwrd
- Sympatyk
Porównałem zdjęcia zderzak z gti wydaje się tez troszke niższy od ori.. Czyli na szybko
1. zderzak gti/gtd z dyfuzorem (dwie pojedyncze rurki bądz jedna podwójna)
2. ślizgi pod w/w zderzak
i będzie cacy...
rozumie ze takie elementy jak wzmocnienie zderzaka tzn. belka pod zderzakiem pasuje z orginalnego?
1. zderzak gti/gtd z dyfuzorem (dwie pojedyncze rurki bądz jedna podwójna)
2. ślizgi pod w/w zderzak
i będzie cacy...
rozumie ze takie elementy jak wzmocnienie zderzaka tzn. belka pod zderzakiem pasuje z orginalnego?
pasuje
-
marwrd
- Sympatyk
Dziekuje za pomoc.... teraz tylko znajsc zadbana wersje zderzaczka...
-
marwrd
- Sympatyk
Witam gdzie najlepiej zakupic tylne slizgi pod zderzak gti bo rozumie ze zwykle nie spasuja... moze ktos cos polecic
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Albo w aso albo pare groszy taniej na getem.pl ...marwrd pisze:Witam gdzie najlepiej zakupic tylne slizgi pod zderzak gti bo rozumie ze zwykle nie spasuja
używek nie ma co szukać po allegro bo połowa nie wie co sprzedaje a jak już to są w takich cenach jak nowe...
-
marwrd
- Sympatyk
Witam mam pytanko w tylnym zderzaku w srodkowej czesci jast cos ala slizg/mocowanie zderzaka w ksztalcie takiego banana wg. Etki jest to czesc ktora pasuje do ori. jak i do gti chcialbym zapytac znawcow o potwierdzenie tego faktu
Witam mam kilka pytań, czy dokładka zderzaka tylnego z GTD (ta która ma jedno wycięcie po stronie kierowcy na 2 końcówki) będzie pasowałą do tego z GTI ? I jeszcze jedno bo wyczytałem, że aby móc zamontować zderzak GTI w miejsce takiego zwykłego to potrzebne są ślizgi, mam rozumieć, że trzeba szukać takich ślizgów które są z golf'a 6 GTI ? Jesli mógłbym prosić to przydałyby się przykładowe zdjęcia, bo jak szukałem po internecie to widziałem lewy, prawy i jakiś taki element idący przez całą szerkość, a że nie potrafię nigdzie znaleźć konkretnej odpowiedzi to stąd moje pytania. Będę wdzięczny za pomoc
-
Lovers133
- Nowicjusz
- Engine: 1.4 TSI 122KM
- Localization: Warszawa Stare babice
zetman ślizgów nie zmieniaj ja kupiłem nowe ślizgi z ASO i sie okazało, że po zmianie zderzaka zostały w folii nowiutkie 
- marmi
- Mieszkaniec
Dokładka pasuje bo to dwa te same zderzaki z innymi dokładkami, slizgi są te same, natomiast do zderzaka gti\gtd są w etce jakieś dwa dodatkowe elementy prowadzace..
Macie rację, bo jak tak obejrzałem po necie różnych zdjęć po zwykłych zderzakach i tych z gti czy gtd to nie ma różnicy i ślizgi są te same. No ale warto się zawsze podpytać
Także dzięki za pomoc
-
andrzejos1989
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf VII
- Engine: 2.0 TDI
- Localization: WLKP
Witam. Właśnie dziś moj znajomy mechanik zaczął wymieniać tylni zderzak, i ku mojemu zdziwieniu nie pasują nadkola... czy ktoś miał podobny problem?
marwrd pisze:Dziekuje za pomoc.... teraz tylko znajsc zadbana wersje zderzaczka...
No to niestety nie jest takie proste. Też kiedyś miałem taki problem, w końcu gdzieś po znajomych dostałem.
- marmi
- Mieszkaniec
Do zderzaka gti kupuję sie adaptery do nadkoli, tak samo jak do R-line i wszystko pasuje...andrzejos1989 pisze:Właśnie dziś moj znajomy mechanik zaczął wymieniać tylni zderzak, i ku mojemu zdziwieniu nie pasują nadkola...
-
badip
- Nowicjusz
- Engine: CBDC
- Localization: Niemcy
ogrzeje temat
o jakie adaptery chodzi , bo już nie kumam jest tyle wersji, że się zakręciłem
o jakie adaptery chodzi , bo już nie kumam jest tyle wersji, że się zakręciłem
-
lkgh
- Stały Bywalec
- Auto: golf VI
- Engine: 2.0 TDI 175koni
- Localization: Haarlem
Wymienialem zderzak z wykly na wersje GTI. Nic nie wymienialem, nic nie dokladalem, zderzak pasuje plug & play 
-
badip
- Nowicjusz
- Engine: CBDC
- Localization: Niemcy
dzięki