Głośna praca chłodzenia RNS 510

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Uwaga
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dartmooor
Nowicjusz
Auto: VW Golf
Engine: 2.0
Localization: Lodz

Głośna praca chłodzenia RNS 510

Post autor: dartmooor »

Witam
Mam temat który doprowadza mnie do drzenia rąk:P
Mianowicie wentylator chłodzenia w moim RNS 510 chodzi tak głosno ze słychac go nawet przy 30km/h, czy to normalne zjawisko? Czy czeka mnie jego wymiana? Nie mam też nikogo znajomego z takim radiem zeby porównac. Słychac go równiez bardzo głosno jakaś minute po wyłączeniu zapłonu.
Pzdr
Sialek
Aktywny
Auto: VW Golf 6 Variant
Engine: 1.6tdi CAYC
Localization: Bialystok

Re: Głośna praca chłodzenia RNS 510

Post autor: Sialek »

u mnie jest cicho - raczej wyciągnięcie i czyszczenie jego Ciebie czeka ewentualnie wymiana. Wyjąć RNS510 to 2 minuty więc sprawdz sam może co z nim ?
Awatar użytkownika
dartmooor
Nowicjusz
Auto: VW Golf
Engine: 2.0
Localization: Lodz

Re: Głośna praca chłodzenia RNS 510

Post autor: dartmooor »

Zawsze lepiej spytać. Ale dzięki!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i Elektronika”