Tak się zastanawiam czy jest możliwość wyłączenia Limitera obrotów obrotów na biegu neutralnym.
Jeśli ktoś posiada wiedzę sprawdzoną na ten temat proszę o opisanie tego w tym temacie.
limiter obrotów silnika
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Analiza logów statycznych i dynamicznych, wyjaśnienie błędów, interfejsy diagnostyczne, kodowanie i adaptacja i inne tematy związane z diagnostyką komputerową oraz programowaniem sterowników.
Pamiętaj:
Analiza logów statycznych i dynamicznych, wyjaśnienie błędów, interfejsy diagnostyczne, kodowanie i adaptacja i inne tematy związane z diagnostyką komputerową oraz programowaniem sterowników.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Baster
- VIP
- Auto: VW Golf 6 +TOUAREG
- Engine: 2.0 CBB GTD + 4.2 V8
- Localization: SZWECJA
limiter obrotów silnika
Baster
Re: limiter obrotów silnika
Rozgrzany silnik, wyłączona kontrola trakcji i wciśnięte sprzęgło. U mnie to pomaga.
- Baster
- VIP
No ja sobie sprzegiełka nie wcisnę
Raczej mi chodzi o przeprogramowanie sterownika silnika by całkiem wyłączyć.
Raczej mi chodzi o przeprogramowanie sterownika silnika by całkiem wyłączyć.
Baster
:p więcej nie pomogę 
- Bartus
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6 GTI
- Engine: 2.0 TSI 211KM
- Localization: Tuchow
Z tego co mówili mi w ASO to się nie da. Choć chłopaki na forum mówią ze mogą przy skrzyni manualnej, no ale chyba nie u każdego to działa. Bo ja nie mogę wylączyć :/
- martiso
- VIP
- Auto: I30N FastBack PERF.
- Engine: 2.0T-GDI 280KM
- Localization: Wlkp.
Baster - z limiterem to chodzi Ci o to że na trybie P lub N (postój - luz) da sie obroty przekroczyć powyżej 4000 rpm ?
- Baster
- VIP
martiso pisze:Baster - z limiterem to chodzi Ci o to że na trybie P lub N (postój - luz) da sie obroty przekroczyć powyżej 4000 rpm ?
Tak dokładnie tylko ze u mnie na N i P nie przekroczy 2500 obrotów
Baster
- martiso
- VIP
- Auto: I30N FastBack PERF.
- Engine: 2.0T-GDI 280KM
- Localization: Wlkp.
u mnie fabrycznie było do 4000 rpm - tłumaczyli to w salonie i serwisie jak odbierałem auto że to ochrona Turbo... hmmm.
... Ty masz GTD więc limiter ustawiony jest niżej ....
po zmianie softu limit został usunięty - teraz na postoju mogę wkręcić silnik na czerwone pole... po odpowiednim zmodyfikowaniu oprogramowania DSG da się zrobić tak zwany LAUNCH CONTROL...
... Ty masz GTD więc limiter ustawiony jest niżej ....
po zmianie softu limit został usunięty - teraz na postoju mogę wkręcić silnik na czerwone pole... po odpowiednim zmodyfikowaniu oprogramowania DSG da się zrobić tak zwany LAUNCH CONTROL...