michaleek06 pisze:dodatkowo passat ważył ponad 1500kg - to też ma olbrzymie znaczeniegolf ważny lekko ponad 1200kg
To rozumiem że jesteś zadowolony z silnika czy myślałeś że będzie lepszy??
michaleek06 pisze:dodatkowo passat ważył ponad 1500kg - to też ma olbrzymie znaczeniegolf ważny lekko ponad 1200kg
michaleek06 pisze:2tysiące za mną, we wtorek chip silnika i skrzyni, zobaczymy co z tego wyjdzie
michaleek06 pisze:w bagażniku jest dojazdówka a w dojazdówce jest subwoofer, półkę można dać na poziom zero lub -1 tak jak u ciebie
-- 25 lut 2015, 16:04 --
jakie macie przebiegi i jak odczucia odnośnienie skrzypienia plastików w środku, po przebiegu słychać już jakieś nieprzyjemny stuki z tapicerki???
michaleek06 pisze:jakie macie przebiegi i jak odczucia odnośnienie skrzypienia plastików w środku, po przebiegu słychać już jakieś nieprzyjemny stuki z tapicerki???
piteks pisze:michaleek06 pisze:jakie macie przebiegi i jak odczucia odnośnienie skrzypienia plastików w środku, po przebiegu słychać już jakieś nieprzyjemny stuki z tapicerki???
Ja mam obecnie 17 tys. Są skrzypienia z okolic prawych przednich drzwi, schowka przed pasażerem, skrzypi mój fotel (kierowcy), coś wpada w rezonans pod deską rozdzielczą przy włączeniu ogrzewania. Nie wspomnę o stukach tylnego zawieszenia pomimo wymiany amortyzatorów na gwarancji.
swietlik pisze:Czyli opinia fachowców się potwierdza,ostatnio na Discovery oglądałem program autodiagnoza i testowali starszego golfa 4 albo 3 jak się nie mylę i co mówili że vw ma to do siebie że z każdym następnym dalszym przebiegiem zaczyna wszystko zgrzytać i pukać bo się wszystko luzuję tak te typy tak mają (aż mnie normalnie zatkało)a niby golf 7 to nowa technologia ciekawe gdzie,tylko mają więcej bajerów a usterki podobne stuki puki i awarie.
michaleek06 pisze:jakie macie przebiegi i jak odczucia odnośnienie skrzypienia plastików w środku, po przebiegu słychać już jakieś nieprzyjemny stuki z tapicerki???
michaleek06 pisze:powiem wam ze u mnie jak wyjechalem z salonu to byla cisza ale juz mi sie wydawalo mam nadzieje ze wydawalo cos dochodzilo z okolic wlasnie schowka pasazera poki co nie interweniuje... powiedzcie czy to zawieszenie sportowe jest takie glosne? tak po prostu ma byc?
piteks pisze:michaleek06 pisze:powiem wam ze u mnie jak wyjechalem z salonu to byla cisza ale juz mi sie wydawalo mam nadzieje ze wydawalo cos dochodzilo z okolic wlasnie schowka pasazera poki co nie interweniuje... powiedzcie czy to zawieszenie sportowe jest takie glosne? tak po prostu ma byc?
Oby tylko Ci się wydawało z tym schowkiem. Jeśli nie, to pomaga trochę Wurth do plastików.
Co do sportowego zawieszenia, to u mnie wymieniono tylne amortyzatory. Była jakaś wadliwa seria i podobno poprawiono je w połowie 2014. Po wymianie zrobiło się na chwilę trochę ciszej ale problem znowu powraca. W serwisie twierdzą, że tak właśnie pracuje sportowy zawias ale nie umieją wytłumaczyć dlaczego w innych autach z obniżonym zawieszeniem jest ciszej. Myślę, że tu jest jeszcze miejsce do przemyśleń dla inżynierów z Wolfsburga.
czarek01 pisze:Jeśli chodzi o amortyzatory to potwierdzam... dwa dni temu wymienili mi na nowe (niby zmodyfikowane) ...przebieg 25tys. Jest lepiej ale jak piszą przedmówcy prawdopodobnie nie potrwa to długo.
Czy zauważyliście taką prawidłowość, że gdy auto jest obciążone ...powiedzmy 2-3 osoby stuki są praktycznie niesłyszalne i auto płynie po nierównościach?
To super, że tak szybko działaszmichaleek06 pisze:2tysiące za mną, we wtorek chip silnika i skrzyni, zobaczymy co z tego wyjdzie
Ja się cały czas czaję, ale jak przetrzesz szlaki to myślę, że też w końcu zrobię co trzeba...U mnie 14,5 tyś i niestety koncertowanie na całegomichaleek06 pisze:jakie macie przebiegi i jak odczucia odnośnienie skrzypienia plastików w środku, po przebiegu słychać już jakieś nieprzyjemny stuki z tapicerki???
swietlik pisze:czarek01 pisze:Jeśli chodzi o amortyzatory to potwierdzam... dwa dni temu wymienili mi na nowe (niby zmodyfikowane) ...przebieg 25tys. Jest lepiej ale jak piszą przedmówcy prawdopodobnie nie potrwa to długo.
Czy zauważyliście taką prawidłowość, że gdy auto jest obciążone ...powiedzmy 2-3 osoby stuki są praktycznie niesłyszalne i auto płynie po nierównościach?
O tego to nie wiem,jeśli chodzi o moje amorki to czekam dalej mam jeszcze 3 lata gwarancji i zbytnio mi to na razie nie przeszkadza może że drogi mam zbytnio proste co po nich jeżdżę a jeżdżę rzadko,a tak przy tym twoim przebiegu 25tyś jakieś inne uwagi bo jestem ciekaw???? stuki puki czy coś??
a jestem raczej pedantem w tym temacie. 
piteks pisze:Start Stop Ci ASO nie wyłączy, "bo się nie da" (cytat z mojej ostatniej wizyty). Musisz porozmawiać z kimś, kto ogarnia tematy komputerów samochodowych. Zresztą na sieci są instrukcje co zmienić w ustawieniach aby tego dokonać.
piteks pisze:Start Stop Ci ASO nie wyłączy, "bo się nie da" (cytat z mojej ostatniej wizyty). Musisz porozmawiać z kimś, kto ogarnia tematy komputerów samochodowych. Zresztą na sieci są instrukcje co zmienić w ustawieniach aby tego dokonać.
będę ich cisną przy każdej wizycie może VW się podda