Obecnie moj silnik oganicza tylko turbosprezarka, wiec Stage 2 to wydajniejsze turbo. W poprzednich 2.0TDI (chyba CBAB?), wiem ze taki zabieg mozna bylo wykonac wlasnie montujac turbo z wersji 170konnej praktycznie p&p. I tu moje pytanie czy w sytuacji do CFF rowniez pasuje p&p turbo z CFG (2.0 TDI 170KM czy tam 177KM)? Zastanawiam, sie dlatego ze producentem w CFF jest KKK, a w CFG Garett.
2.0TDI CFF wymiana turbo na CFG
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Modyfikacje silnika oraz modułów elektronicznego sterowania silnikiem, układu napędowego i paliwowego w celu uzyskania większej mocy oraz momentu obrotowego, które to przekładają się na większe przyśpieszenia oraz wyższe prędkości maksymalne.
Pamiętaj:
Modyfikacje silnika oraz modułów elektronicznego sterowania silnikiem, układu napędowego i paliwowego w celu uzyskania większej mocy oraz momentu obrotowego, które to przekładają się na większe przyśpieszenia oraz wyższe prędkości maksymalne.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
bambo
- Sympatyk
- Auto: VW Golf VI
- Engine: 2.0 TDI CFG
- Localization: Poznan
2.0TDI CFF wymiana turbo na CFG
Witam, tak jak wyzej. Posiadam 2.0TDI CFF z softem na 185KM i 415Nm, jednak juz mi zaczelo brakować
.
Obecnie moj silnik oganicza tylko turbosprezarka, wiec Stage 2 to wydajniejsze turbo. W poprzednich 2.0TDI (chyba CBAB?), wiem ze taki zabieg mozna bylo wykonac wlasnie montujac turbo z wersji 170konnej praktycznie p&p. I tu moje pytanie czy w sytuacji do CFF rowniez pasuje p&p turbo z CFG (2.0 TDI 170KM czy tam 177KM)? Zastanawiam, sie dlatego ze producentem w CFF jest KKK, a w CFG Garett.
-
lkgh
- Stały Bywalec
- Auto: golf VI
- Engine: 2.0 TDI 175koni
- Localization: Haarlem
Re: 2.0TDI CFF wymiana turbo na CFG
Mowisz ze w CBAB jest to takie proste?
-
bambo
- Sympatyk
lkgh pisze:Mowisz ze w CBAB jest to takie proste?
Tak.
A sprawa odnosnie podmianku turbo z CFG sie wyjasnila. Napisalem do CompSportu, gdyz oni robili takiego golfa (tu filmik: https://www.youtube.com/watch?v=mpk3wmiRm_o&feature=youtube_gdata_player )
Taka oto dostalem wiadomosc:
"Witam,
Turbo pasuje p&p. IC wystarcza fabryczny."
Jak auto bedzie gotowe i wystrojone to dam znac co wyszlo, narazie temat do zamkniecia.
-
wloch7
- Sympatyk
- Engine: CFFB
- Localization: Olsztyn
A wtryski pozostawiasz bez zmian?
-
bambo
- Sympatyk
wloch7 pisze:A wtryski pozostawiasz bez zmian?
W CFG sa takie same.
-
wloch7
- Sympatyk
- Engine: CFFB
- Localization: Olsztyn
W takim razie dobre wieści, czekam na efekty 
-
bambo
- Sympatyk
Wiec tak, turbo zalozone, ale jeszcze nie wystrojone. Faktycznie pasuje praktycznie p&p, jedyna rzecz ktora trzeba wymienic to wezyki zasilania oleju i plastik od cisnienia doladowania na te od CFG, podaje numery tych ktore pasuja:
Rurki/wezyki metalowe od zasilania oleju:
03L 145 771 AP
03L 145 535 D
Plastik od cisnienia doladowania:
03L 131 111 R
Rurki/wezyki metalowe od zasilania oleju:
03L 145 771 AP
03L 145 535 D
Plastik od cisnienia doladowania:
03L 131 111 R
- Pit
- Stały Bywalec
- Auto: GOLF VI
- Engine: 2.0 TDI+
- Localization: Wlkp
To jak wystroisz to wrzuc wykres bo jestem ciekaw ile hamownia wypluje.
Pewnie w przyszłosci tez tak zrobie.
Pewnie w przyszłosci tez tak zrobie.
Mój Golf - GTD/R-line style... Loading
vw-mk6-profil/vw-golf-vi-2-0-tdi-140km-2010-higline-by-soad7-t2593.html
vw-mk6-profil/vw-golf-vi-2-0-tdi-140km-2010-higline-by-soad7-t2593.html
-
lkgh
- Stały Bywalec
- Auto: golf VI
- Engine: 2.0 TDI 175koni
- Localization: Haarlem
jak mi sie moje 175 znudza to tez tak zrobie 
-
bambo
- Sympatyk
Moj silnik generalnie, moze być ciężkim odniesieniem, bo jest chyba wyjątkowo mocny. Seria pokazała 151hp i 325Nm, a po programie w TuneFORCE 185hp i 405Nm i z tego co mówili, to był mega gorący dzien wtedy (ponad 30st), gdyby nie to to mógłoby wyjsć nawet 190hp. W poniedziałek jestem umówiony na korektę programu ściągnięcie blokady prędkości. Dam znac, sam sie juz nie moge doczekać 😜
-
bambo
- Sympatyk
Wiec tak, auto jeszcze nie jest finalnie wystrojone, bo chlopakom braklo czasu. Cos go cielo w gornym zakresie obrotow, wiec beda jeszcze dzialac. Obecnie (a ma wyjsc jeszcze wiecej) jest 200KM i 415NM. Niby nie jest to jakis ogromny przyrost, ale odczucia sa mega! Naprawde auto wciska caly czas w fotel i idzie praktycznie rowno do 220km/h (blokada). Ja kupilem regenerowana turbine, a zakladajac nowa, lub z malutkim przebieg powinno byc jeszcze lepiej.
i jak tam odczucia z nowym turbo?
ICC mieniales?
Projekt skonczony czy dalsze mody w planach?
ICC mieniales?
Projekt skonczony czy dalsze mody w planach?
-
Cichyelk
- Sympatyk
- Auto: Golf 6
- Engine: Cavd
- Localization: Elk
wyślij turbo do modyfikacji zapłacisz 1/3 ceny a moc na turbo będzie coś koło 220-230 kuca. Oczywiście polecam perunturbo