halogeny nie świeca
Regulamin forum
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
Author
- Aktywny
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.4 Tsi 140 km
- Localization: Pyskowice
halogeny nie świeca
Witam kupiłem golfa 6 z 2011 roku i jest mały problem z halogenami, na komputerze nie ma lampki ze sa wypalone a jak je włączam to oba nie świeca z tego co wiem to sa podłączone
- Baster
- VIP
- Auto: VW Golf 6 +TOUAREG
- Engine: 2.0 CBB GTD + 4.2 V8
- Localization: SZWECJA
Re: halogeny nie świeca
Na początek sprawdź żarówki.
Sprawdź czy rzeczywiście masz kable do halogenów ( bo i takie były cuda ze ich nie było).
Postaraj sie o podłączenia komputera w celu sprawdzenia czy masz zakodowane Halogeny.
Sprawdź czy rzeczywiście masz kable do halogenów ( bo i takie były cuda ze ich nie było).
Postaraj sie o podłączenia komputera w celu sprawdzenia czy masz zakodowane Halogeny.
Baster
-
Author
- Aktywny
Zarowki ok kable sa czyli zostaje podłączenie ? A jak by jakiś bezpiecznik padł to pokazywało by na komputerze ?
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Odłacz wtyczkę od halogenu włącz je i sprawdź miernikiem czy jest napięcie na wtyczce, trzeba tez sprawdzic czy są zakodowane, oraz sprawdź bezpieczniki.
-
Author
- Aktywny
Ok sprawdzę to a przy okazji jakie tam sa zarowki i czy znajdę jakieś które bedą bardziej świeciły na biało bo mijania mam Philips white vision h7
powinny być HB4/9006
a GTI są h8
Jesli interesuje Cie tylko kolor to polecam Narva xtreme white, jesli moc to szukaj jakiegos philipsa kolorowego
a GTI są h8
Jesli interesuje Cie tylko kolor to polecam Narva xtreme white, jesli moc to szukaj jakiegos philipsa kolorowego
-
Author
- Aktywny
Ok dziękuje jeszcze taka sprawa podpinany pod komputer tylko znajomy nie wie pod jakim kodem tego szukać tych halogenów ?
09 central elctr, tam szukac czy jest zakodowane, w long coding
-
jan
- Sympatyk
- Auto: VW 6 plus
- Engine: CBDC 2.0 tdi 110 km
- Localization: Zywiec
witam kolegów poradźcie jak wyjąc ATRAPĘ HALOGENA razem z halogenem ( przeciwmgielnym ),ostatnio się trochę nakombinowałem
i dałem se spokój --udało sie mi te atrapę wyjąc tylko z ZACZEPU tego od środka auta ,a drugi nie puścił ,balem się do podważać ,czy ciągnąc na sile
ten zaczep ze zdjęcia oznaczony strzałka mi blokuje
ten zaczep ze zdjęcia oznaczony strzałka mi blokuje
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2015, 10:00 przez jan, łącznie zmieniany 1 raz.
- ryba113
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Bifuel
- Engine: BGU 1.6 74 kW
- Localization: CT NO EL
Witaj. Atrape musisz ściągać od drugiej strony ( od strony kratki środkowej ) a najlepiej złap za przetloczenia kratki i poprostu z wyczuciem ale zdecydowanie pociągnij do siebie i musi wyskoczyć. Akurat ten zaczep który udało się Tobie wyciągnąć powinien wyjść jako ostatni, a przy montażu wchodzi jako pierwszy. Sam halogen przykrecony jest jednym wkrętem. Kabel jest dość krótki ale łatwo go wypiac. Żarówka to HB4.
witam wszystkich forumowiczów. podepnę się pod temat. wiem na pewno, że mój golf miał zmieniany zderzak. teraz nie ma halogenów, ma zwyczajne zaślepki. nie wiem natomiast czy oryginalny był razem z halogenami czy nie, a chciałbym je założyć. wyjąłem jedną kratkę i wisał tam kabelek. czy mogę zamawiać je i podpinać? nie chcę potem żadnej niespodzianki, że potrzebne są jeszcze jakieś dodatkowe modyfikacje. pozdrawiam i pilnie proszę o opdowiedź. 
- Baster
- VIP
ekaro pisze:witam wszystkich forumowiczów. podepnę się pod temat. wiem na pewno, że mój golf miał zmieniany zderzak. teraz nie ma halogenów, ma zwyczajne zaślepki. nie wiem natomiast czy oryginalny był razem z halogenami czy nie, a chciałbym je założyć. wyjąłem jedną kratkę i wisał tam kabelek. czy mogę zamawiać je i podpinać? nie chcę potem żadnej niespodzianki, że potrzebne są jeszcze jakieś dodatkowe modyfikacje. pozdrawiam i pilnie proszę o opdowiedź.
Zacznijmy od tego czy masz włącznik świateł z opcją halogenów??
Jeśli tak to weź próbówkę samochodową i podepnij pod te kabelki co wiszą po zdjęciu kratki.
Jak przekręcisz włącznik świateł w pozycje halogenów i kontrolka się zapali to znaczy ze wszystko ok i pozostaje Tobie kupić halogeny wraz z ramkami.
Jak nie świeci się kontrolka to trzeba podpiąć komputer i sprawdzić.
Pozdrawiam
Baster
przełącznik świateł wygląda tak.
da się go wyciągnąć i obrócić w prawo, w lewo nie.
EDIT
http://zapisz.net/images/658_wp_2015062 ... 51_pro.jpg
http://zapisz.net/images/658_wp_2015062 ... 00_pro.jpg
poprawiłem. teraz powinno być ok.
EDIT
http://zapisz.net/images/658_wp_2015062 ... 51_pro.jpg
http://zapisz.net/images/658_wp_2015062 ... 00_pro.jpg
poprawiłem. teraz powinno być ok.
Ostatnio zmieniony 22 cze 2015, 18:49 przez ekaro, łącznie zmieniany 1 raz.
- Baster
- VIP
ekaro pisze:przełącznik świateł wygląda tak.
http://zapodaj.net/images/e76f495a5f8fb.jpg
http://zapodaj.net/images/b8bee46b2fc8f.jpg
TE podane odnośniki nie działają
Sprawdź i popraw
Baster
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
masz włącznik z halogenami przednimi, jak przekrecisz na pozycję lub na mijania to pociągnięcie do siebie o jeden przeskok włącza przednie przeciwmgielne a drugi raz tylne...ekaro pisze:poprawione
Miałeś w aucie halogeny stąd masz wtyczki przy zderzaku, kup halogeny kratki i zamontuj...
dziękuję bardzo za pomoc, @marmi. o to mi chodziło. sprzęt już zamówiony. pozdrawiam.