VW GOLF 6 - 2.0 GTI - 2010
Regulamin forum
Opis samochodu powinien zawierać informacje zgodnie z zaproponowanym szablonem
Temat: Model - Wersja silnika - Rok produkcji (opcjonalnie "by" _nazwa_użytkownika_)
np. VW Golf 6 - 2.0 GTI - 2011 by RyŚ
Treść postu:
Dane wymagane
- Jeżeli zmodyfikujesz coś w swoim aucie, umieść informacje o tym w pierwszym poście - do wprowadzenia zmiany użyj przycisku (Zmień).
- Jeżeli dodasz nowe zdjęcia, które Twoim zdaniem zasługują na szczególną uwagę (np. zdjęcie auta po wprowadzeniu modyfikacji), zamieść je również (przy pomocy BBCode [IMG]) w pierwszym poście.
- duże zdjęcia (powyżej 500kb) zmieść na serwerze zewnętrznym, a w swoim temacie zamieść bezpośredniego linka do zdjęcia (przy pomocy BBCode [IMG])
- to Ty jesteś właścicielem swojego tematu, i to Ty decydujesz o jego zawartości, tak więc masz pełne prawo moderować (przy pomocy moderatorów) zawartości swojego tematu.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Opis samochodu powinien zawierać informacje zgodnie z zaproponowanym szablonem
Temat: Model - Wersja silnika - Rok produkcji (opcjonalnie "by" _nazwa_użytkownika_)
np. VW Golf 6 - 2.0 GTI - 2011 by RyŚ
Treść postu:
Dane wymagane
- Marka/Model: np. VW Golf 6 GTI
Rok produkcji: np. 2011
Silnik/Pojemność/Moc: np. 2.0 TSI 210KM (CCZB)
Zdjęcie - prezentujące samochód w dość przyzwoitej rozdzielczości
- Kolor: np. niebieski grafit perłowy
Wyposażenie: np. Highline + pakiet 990 + pakiet zimowy + zawieszenie DCC + kamera cofania
Układ napędowy: np. DSG
Zawieszenie: np. 19'' Talladega
Car Audi: np. NAVI RNS 510 Dynaudio Excite
Opis: np. Auto odebrane w maju, w planach mam zmianę wydechu
i inne ciekawe informacje
- Jeżeli zmodyfikujesz coś w swoim aucie, umieść informacje o tym w pierwszym poście - do wprowadzenia zmiany użyj przycisku (Zmień).
- Jeżeli dodasz nowe zdjęcia, które Twoim zdaniem zasługują na szczególną uwagę (np. zdjęcie auta po wprowadzeniu modyfikacji), zamieść je również (przy pomocy BBCode [IMG]) w pierwszym poście.
- duże zdjęcia (powyżej 500kb) zmieść na serwerze zewnętrznym, a w swoim temacie zamieść bezpośredniego linka do zdjęcia (przy pomocy BBCode [IMG])
- to Ty jesteś właścicielem swojego tematu, i to Ty decydujesz o jego zawartości, tak więc masz pełne prawo moderować (przy pomocy moderatorów) zawartości swojego tematu.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
-
bossky
- Nowicjusz
- Auto: VW GOLF 6 GTI
- Engine: 2.0
- Localization: wielkopolska
VW GOLF 6 - 2.0 GTI - 2010
czołem, witam kolegów
GTI jak widać w bieli, czarny dach, lusterka, część zderzaka
Wyposażenie: pakiet 990 + zawieszenie DCC + kamera cofania
Układ napędowy: DSG
Car Audi: RCD 510
W planach Stage 1
GTI jak widać w bieli, czarny dach, lusterka, część zderzaka
Wyposażenie: pakiet 990 + zawieszenie DCC + kamera cofania
Układ napędowy: DSG
Car Audi: RCD 510
W planach Stage 1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
barthez
- Sympatyk
- Auto: VW golf 6
- Engine: 2.0 tsi
- Localization: Warszawa
Re: VW GOLF 6 2.0 GTI-2010
Tyz pikny 
Powodzenia!
Powodzenia!
- tompear
- Administrator
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4 TSI 160KM
- Localization: Gliwice
Ostatnio mamy mały wysyp GTI, w końcu 
Piękna fura.

Piękna fura.
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
barthez pisze:Tyz pikny
Wszystko co kończy się na I, w środku ma T, a zaczyna się na G nie tylko jest pikne ale i boooskie
Ile już zrobiłeś kilometrów tym boskim autem, jakieś drobne dolegliwości się przytrafiły - bo przecież awarii nasze VW nie łapią
Edit
To mój 666 post w boskim temacie - coś z tego wyniknie
My TSI
-
bossky
- Nowicjusz
kakaruto pisze:barthez pisze:Tyz pikny
Wszystko co kończy się na I, w środku ma T, a zaczyna się na G nie tylko jest pikne ale i boooskie
Ile już zrobiłeś kilometrów tym boskim autem, jakieś drobne dolegliwości się przytrafiły - bo przecież awarii nasze VW nie łapią
Edit
To mój 666 post w boskim temacie - coś z tego wyniknie
ok 48tys km na liczniku, dzisiaj jadę wymienić olejek i filtry (zmieniam z Castrola na Motul)
- czasami szfankuje kamera cofania (np. dzis rano), dzieli obraz na dwa co powoduje znikształcenia, serwis nie wie o co kaman i nic z tym nie zrobili
- zauwazylem, ze olej potrafi rozpalic się do ponad 140st, wowczas autoo przechodzi w stan serwisowy i DSG przestaje zmieniac biegi ! (zobaczymy czy Motul bedzie sie mnie grzał)
- lekkie stukanie przy małych prędkosciach jadąc po nierownosciach. Serwis stwierdził, ze ten typ tak ma, kolego w "R" ma to samo i to samo mu powiedzieli.
reszta działa jak powinna
- tompear
- Administrator
To przy jakich prędkościach masz te 140 stopni i jak długo musisz tak jechać. Ja mojego chyba maks do 116 rozgrzałem ale to trzeba było zap... i to zdrowo przez kawałek. Fakt też jest taki, że jak się go przyciśnie to temperatura na przejście z 90 do 100 potrzebuje nieznacznie więcej czasu niż prędkościomierz na pokonanie tego samego dystansu.
A to stukanie + trzeszczenie (skrzypienie) uszczelek to chyba norma w tym aucie, na szczęście przy wyższych prędkościach ten dźwięk zostaje chyba w tyle i dlatego go nie słychać
A to stukanie + trzeszczenie (skrzypienie) uszczelek to chyba norma w tym aucie, na szczęście przy wyższych prędkościach ten dźwięk zostaje chyba w tyle i dlatego go nie słychać

-
bossky
- Nowicjusz
Tompear, nie prędkości, ale dynamiczne przyspieszanie i hamowanie, przy temp. otoczenia pow 30st
Dwa, trzy okrązenia na torze Poznan i koniec zabawny do momentu schłodzenia silnika
Dwa, trzy okrązenia na torze Poznan i koniec zabawny do momentu schłodzenia silnika
- tompear
- Administrator
Napisałem dokładnie to samo tylko w nieco bardziej zakręcony sposób
Ale jest dokładnie tak jak napisałeś, to nie jest samochód do bardzo agresywnej jazdy (wciskania do dechy gazu i hamulca na przemian), a przynajmniej nie przez dłuższy czas, bo chwilę "pobawić się" nim można i dostarcza wtedy sporo frajdy
Ale jest dokładnie tak jak napisałeś, to nie jest samochód do bardzo agresywnej jazdy (wciskania do dechy gazu i hamulca na przemian), a przynajmniej nie przez dłuższy czas, bo chwilę "pobawić się" nim można i dostarcza wtedy sporo frajdy
- kakaruto
- Mieszkaniec
bossky pisze:- lekkie stukanie przy małych prędkosciach jadąc po nierownosciach. Serwis stwierdził, ze ten typ tak ma, kolego w "R" ma to samo i to samo mu powiedzieli.
Z tym stukaniem to może chodzi o to co u mnie - czyli zamki w drzwiach. Posmarowali mi to czyś w ASO i przestało stukać
bossky pisze:- zauwazylem, ze olej potrafi rozpalic się do ponad 140st, wowczas autoo przechodzi w stan serwisowy i DSG przestaje zmieniac biegi ! (zobaczymy czy Motul bedzie sie mnie grzał)
Ty to nie masz litości
Ciekawy jestem jak będzie u Ciebie po zmianie oleju, koniecznie napisz
My TSI
Odp: VW GOLF 6 2.0 GTI-2010
Trochę ot ale jeżeli mowa o max temp oleju to ja miałem 136 stopni. Jechałem 200 km/h w upale ok 35 stopni przez jakieś 10 minut 
No i ja nie mam GTI które bardziej się nadaje do takich zabaw więc nie przesadzajcie że 118 to jakaś masakra dla auta bo do tego jeszcze daleko...
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
No i ja nie mam GTI które bardziej się nadaje do takich zabaw więc nie przesadzajcie że 118 to jakaś masakra dla auta bo do tego jeszcze daleko...
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
- kakaruto
- Mieszkaniec
No to ja też trochę OT - ja nie twierdzę że 118 to jakaś masakra, ale ja wtedy sobie odpuściłem, wole chuchać na zimne, niż się sparzyć gorącym 
My TSI
-
Iwo
- Aktywny
- Auto: GOLF mk6 GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Wuwuej
Temperatura oleju to tak 120 jak się jeszcze nadaję do jazdy wszystko powyżej jest już niebezpieczne dla silnika.
Castrol to aktualnie już tylko sama nazwa i jakość marna, ja od razu po odbiorze samochodu zmieniłem olej na Motula i max co osiągnąłem to 119stopni przy jeździe rzędu 200km/h przy 30stopanich na zewnątrz i nie było to 10min
Castrol to aktualnie już tylko sama nazwa i jakość marna, ja od razu po odbiorze samochodu zmieniłem olej na Motula i max co osiągnąłem to 119stopni przy jeździe rzędu 200km/h przy 30stopanich na zewnątrz i nie było to 10min
No a ja na castrolu miałem max 114 st. jak waliłem trasą ze średnią prędkością 172km/h w temp. powyżej 30st C. Trasa 260 km.
-
bossky
- Nowicjusz
kakaruto pisze:I jak, zmieniłeś już na Motul?
zmienić, zmieniłem, póki co na sporcie było ok 110st, standardowo temp kręci się ok 100st
Pewnie przyjdzie poczekać do lata, zeby sprawdzić czy się poprawiło