Czarne znaczki VW
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Wewnętrzne i zewnętrzne modyfikacje wizualne w celu uzyskania bardziej sportowego lub ładniejszego wyglądu tj. zmiany atrapy, zderzaków, lotek, foteli, kierownicy, podsufitki itp. elementów wpływających na zmianę wyglądu.
Pamiętaj:
Wewnętrzne i zewnętrzne modyfikacje wizualne w celu uzyskania bardziej sportowego lub ładniejszego wyglądu tj. zmiany atrapy, zderzaków, lotek, foteli, kierownicy, podsufitki itp. elementów wpływających na zmianę wyglądu.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
acme
Re: Czarne znaczki VW
Znaczki zamówione na AliExpress
teraz tylko czekać na przesyłkę i trzeba jakoś to zamontować 
- melon84
- Aktywny
- Auto: Golf 6 GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Lublin
acme pisze:Znaczki zamówione na AliExpressteraz tylko czekać na przesyłkę i trzeba jakoś to zamontować
doszły czy zaginęły w chińskiej akcji?
-
acme
Znaczki doszły dosyć szybko - 9 dni roboczych
jednak nie odzywałem sie, bo nie mam jak narazie czasu na wymianę. Udało mi sie jedynie wymienić znaczek z tylu. Troche zabawy i nerwów było ale polecam do wymiany obejrzec ten filmik na Youtubie, gdzie koleś podważa znaczek kartą - ja zrobiłem tak samo i sie udalo. Co do przedniego znaczka to ściągnąłem grilla i dalej nie wiedziałem jak sie dostać do znaczka wiec odpuściłem z powodu braku czasu. Jak znajdę jakas dłuższa chwile to wymienię ten z przodu i wrzucę jakies fotki. Pozdrawiam 
-
azssms
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 6 GTI
- Localization: Bad Hersfeld
Znaczek z przodu wystarczy przekrecic i pięknie wyskoczył bez demontażu grilla
-
acme
Ale jak dokładnie to przekręcić? Oglądałem na YouTubie dwa filmiki instruktażowe dotyczące wymiany przedniego znaczka w VW GOLF 6 GTI i obydwaj goście, którzy wymieniali znaczki odradzali przekręcanie samego znaczka, ponieważ powoduje to uszkodzenie zaczepów na przedni znaczek.
-
azssms
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 6 GTI
- Localization: Bad Hersfeld
Jak docisnalem przekrecilem i nic nie polamalem .
-
acme
Faktycznie przedni znaczek można wymienić przekręcając go
tylko, że u mnie lekko nadłamał się jeden zaczep od znaczka oryginalnego i wcale nie było tak łatwo ale udało się
wykręcamy przedni znaczek w lewą stronę, a nowy wkładamy do grilla i kręcimy w prawą stronę.
A tak prezentują się znaczki:

Zamawiałem stąd: http://www.aliexpress.com/item/Devil-style-matt-black-red-front-grill-rear-boot-trunk-badge-emblem-x2-VW-volkswagen-GOLF/32291009212.html
Przesyłka z Chin trwała łącznie tylko 9 dni roboczych
Pozdrawiam
A tak prezentują się znaczki:

Zamawiałem stąd: http://www.aliexpress.com/item/Devil-style-matt-black-red-front-grill-rear-boot-trunk-badge-emblem-x2-VW-volkswagen-GOLF/32291009212.html
Przesyłka z Chin trwała łącznie tylko 9 dni roboczych
Pozdrawiam