padł mi czujnik ciśnienia klimatyzacji/presostat i musze kupic nowy.
moj problem sprowadza sie to tego, ze w sklepach jest ich kilka, a zakres cenowy rozni sie od 30zl do prawie 250zl za "nowy, oryginalny, nieuzywany".
w serwisie zajmujacym sie klimatyzacja zaproponowali mi taki za 200zl (ale nie podali numeru, bo "jest w magazynie")
wg etki online czesc ma numer:
1K0959126D pressure sensor; for vehicles with air condit. (wycofano w 2013)
1K0959126E (wycofano w 2014)
i 5K0959126 (najnowszy)
ma to jakies znaczenie ktory kupie? czy po prostu kupic ten "najnowszy"?
auto jest z 2010 roku
[1.2 TSI] Czujnik ciśnienia klimatyzacji / presostat
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
Regulamin forum
Układ klimatyzacji, układ wentylacji, ogrzewania wnętrza oraz Webasto
Pamiętaj:
Układ klimatyzacji, układ wentylacji, ogrzewania wnętrza oraz Webasto
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Re: [1.2 TSI] Czujnik ciśnienia klimatyzacji / presostat
Zawsze warto wziąść najnowszy, generalnie jak zmienia się końcówka numeru to coś delikatnie zmieniają w części...
- Pro-choice
- Sprzedawca

- Localization: Szczecin
Możesz spokojnie szukać po najnowszym numerku części.
Żeby nie płacić za dużo a produkt był super jakości proponowałbym bym szukać na przykład HELLA BEHR, wtedy produkt może się okazać nawet oryginałem, tylko bez znaczka VW AUDI.
Żeby nie płacić za dużo a produkt był super jakości proponowałbym bym szukać na przykład HELLA BEHR, wtedy produkt może się okazać nawet oryginałem, tylko bez znaczka VW AUDI.
czujnik kupiony od uzytkownika Pro-choice, w poniedzialek bedzie montowany.
przy okazji podziekowania dla Pro-choice za pomoc, doradztwo i dobra cene na czujnik + olej, przesylka doszla do mnie szybciej niz bym sie wybral do sklepu w miescie
przy okazji podziekowania dla Pro-choice za pomoc, doradztwo i dobra cene na czujnik + olej, przesylka doszla do mnie szybciej niz bym sie wybral do sklepu w miescie