Regulamin forum Wygląd, rodzaj, rozstawy, szerokości, ET, dobór wzoru i koloru felgi, opony, dystanse itp.
Pamiętaj:
Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
a oponka 225/ 45 /17 poniewaz znalazlem w domrej cenie ? czy bedzie pasowac bez problemow???? do felgi i 5x112 ET48 7,5x17H2 do golfa 6
-- 27 lut 2015, 18:19 --
witam 5x112 ET48 7,5x17H2 felga i po raz drugi prosze o pomoc czy opona 225/45/17 bedzie idealnie oasowac czy lepiej pozostac przy 215/50/17 moze to i banalne ale naprawde nie wiem ktora wybrac zeby to bylo ok i zeby ladnie wygladało pozdrawiam
teraz mam 5x112 6.5Jx16" et50 strukturalne, mam na oku alumy 5x112 7Jx16" et45. ma ktoś takie zamontowane w MK6 (kombi?). Ponieważ zakup jest przez internet nie chciałbym zwracać.
expressgsm pisze:a oponka 225/ 45 /17 poniewaz znalazlem w domrej cenie ? czy bedzie pasowac bez problemow???? do felgi i 5x112 ET48 7,5x17H2 do golfa 6
-- 27 lut 2015, 18:19 --
witam 5x112 ET48 7,5x17H2 felga i po raz drugi prosze o pomoc czy opona 225/45/17 bedzie idealnie oasowac czy lepiej pozostac przy 215/50/17 moze to i banalne ale naprawde nie wiem ktora wybrac zeby to bylo ok i zeby ladnie wygladało pozdrawiam
225/45/17 - bedzie ok
norbkuc pisze:teraz mam 5x112 6.5Jx16" et50 strukturalne, mam na oku alumy 5x112 7Jx16" et45. ma ktoś takie zamontowane w MK6 (kombi?). Ponieważ zakup jest przez internet nie chciałbym zwracać.
nie wiem o co pytasz, pasować będą, powinny się odrobinę wysunąć na zewnątrz wzgledem tego co masz teraz.
Niby szerokość i et takie, że by nie wystawała ale z drugiej strony będzie mocno schowana więc może przycierać coś, tył pewnie wejdzie spoko ale jak przód to nie wiem..
czy felgi 17/7,5" 5x112 et50 z oponami 225/45 R17 do Golfa VI 1.4 TSI będą pasowały? Chodzi zarówno o to czy pasują wymiarami pod względem technicznym ale również o wygląd - czy felgi ładnie wypełni nadkole i nie będzie schowana (oczywiście na miarę możliwości siedemnastki).
Witam. Mam zamiar zakupić alufelgi do MK6 Variant o rozmiarze: Szerokość "6,5cali Rozstaw śrub 5x112 Osadzenie (ET) 38 Wielkość: 16 cali Nie ma doświadczenia w sprawie felg, więc liczę na Waszą Pomoc. Czy ET 38 nie będzie przeszkadzało, nie wyjdzie za dużo na zewnątrz?
Tak na wstępie chciałem napisać, że jak tylko znajdę chwilkę czasu to w odpowiednim dziale na pewno się przywitam i opiszę auto.
Obecnie potrzebuję szybką odpowiedź w sprawie felg, mam zamiar kupić 7x17 na oponach 205/50 R17 i teraz ma do wyboru dwa wymiary:
ET38 oraz ET45.
Przy tych wymiarach które lepiej zakupić? Nie chcę aby koło było na równo z błotnikiem bo boję się, że przy załadunku 5 ludzi + bagaż opony mogą trzeć o nadkola..
Różnica 7mm między nimi, generalnie wg mnie jedna i druga będzie ładnie wyglądać i nie obcierac. Ta z et45 bedzie bardziej schowana. Jeśli znasz parametry aktualnych felg,to podaj i powiem Ci jak zmierzyć aby zobrazować sobie nowe koła.
Tak tak już wszystko wiem, oglądałem sobie w wolnej chwili zdjęcia i jednak biorę ET45 bo 7mm różnicy mi nie robi a przy ET38 z przodu będzie prawie na równo z błotnikiem (będzie bardziej chlapać spod kół). Dodatkowo ET45 są prawie 100zł tańsze
PS. Korzystałem z kalkulatora felg na felgi.pl i obecnie mam stalki 15 cali + 195/65 więc różnica wyszła, że nowe felgi na ET45 będą o 15mm bardziej wystawać więc w sam raz
Witajcie, Samochód Golf VI Variant Highline 2.0TDI 2012r. Potrzebuję na lato kupić nową felgę. Aktualnie mam fabryczne alu 6.5Jx16 5x112 ET50 sr.57,10 i opony 205/55/16. Generalnie obecne felgi, jeśli chodzi o wzór są bardzo spoko, ale niestety mocno wyżarte po poprzednim właścicielu. Za regenerację powiedzieli mi 600zł, ale te pozżerane miejsca ciężko będzie zregenerować, raczej tylko odświeżenie i lakierowanie.
Na tych felgach mam aktualnie nówki opony zimowe, jeżdżone tylko ten sezon. Stwierdziłem, że nie będę ich regenerował tylko kupię na lato coś nowego, a te zostaną już na zimę. Chciałbym wsadzić jakąś 17kę, najchętniej coś czarnego, mam już kilka modeli upatrzonych. Pytanie tylko jaką 17kę mogę wsadzić do mojego modelu. Dzwoniłem dzisiaj do VW i podają 7jx17 ET54, to samo mam w homologacji, do tego opona 225/45/17.
Czy faktycznie felga 17" ma być z takim ET? Nie schowa się za mocno do środka i czy nic nie będzie tarło? Dodam, że często mam załadowany bagażnik. Jakie macie parametry swoich 17" w Variantach?
Witam, przymierzam się do zakupu poniższych alufelg, mam tylko wątpliwości, czy będą pasowały do 16" 205/55. Czy nie będzie problemów z ocieraniem, zbytnim wystawaniem z nadkola?
pedros83 pisze:Witam, przymierzam się do zakupu poniższych alufelg, mam tylko wątpliwości, czy będą pasowały do 16" 205/55. Czy nie będzie problemów z ocieraniem, zbytnim wystawaniem z nadkola?
Czy pomiędzy alufelgą 6,5Jx16 ET50 a 7Jx16 ET46 będzie jakaś znacząca różnica? Czy skoro felga będzie szersza to znaczy że przy tych samych oponach lekko wysokość profilu się zmniejszy?
Dzień dobry. Panowie, pomożecie koleżance? Chcę kupić felgi 17 cali 7J 17H2 ET42 i mam pytanie to to nieszczęsne ET, ponieważ już zakupiłam felgi ET35 8J i nie dało się założyć bo obcieratją, czy to 7J i ET42 będzie wystarczające?