Regulacja spryskiwaczy szyby przedniej
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
Regulamin forum
Podłokietnik, kierownica, uszczelki drzwi, szyby, lakier, listwy boczne, lusterka, pasy bezpieczeństwa, siedzenia, fotele, kanapy, gałka zmiany biegów, bagażnik, siłowniki i teleskopy, roleta bagażnika, zamki, pokrętła, regulacje, wycieraczki, podsufitki, elementy karoserii, zderzaki, błotniki, liczniki, poduszki powietrzne, deska rozdzielcza i inne elementy wyposażenia wewnętrznego i nadwozia.
Pamiętaj:
Podłokietnik, kierownica, uszczelki drzwi, szyby, lakier, listwy boczne, lusterka, pasy bezpieczeństwa, siedzenia, fotele, kanapy, gałka zmiany biegów, bagażnik, siłowniki i teleskopy, roleta bagażnika, zamki, pokrętła, regulacje, wycieraczki, podsufitki, elementy karoserii, zderzaki, błotniki, liczniki, poduszki powietrzne, deska rozdzielcza i inne elementy wyposażenia wewnętrznego i nadwozia.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
Rysiek
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4 TSI
- Localization: Krakow
Regulacja spryskiwaczy szyby przedniej
Witam ! Jak wyregulować dysze spryskiwacza przedniej szyby od strony kierowcy . Strumien jest silny ale za nisko pryska . Próby igła nie pomogły . Czy w golfie 6 - 2009 są podgrzewane dysze a jeżeli nie to czy są takie i można je założyć ? Pozdrawiam !
-
greg
- Stały Bywalec
- Auto: Golf VI OCTAVIA
- Engine: CAYC 1.5 DADA
- Localization: Tychy
Re: Regulacja spryskiwaczy szyby przedniej
Regulacja jest obok dyszy regulujesz płaskim śrubokrętem, tak są podgrzewane dysze ale zależy od wersji wyposażenia musisz mieć pakiet zimowy wtedy występuje podgrzewany spryskiwacz
-
Rysiek
- Aktywny
Witam ! Dziekuje za odpowiedz . Jutro bede sie bawił . Czy jak zadzwonię do ASO i podam im nr VIN to powiedzą mi czy mam podgrzewane dysze ? Pozdrawiam !
-- 26 wrz 2015, 17:07 --
-- 26 wrz 2015, 17:07 --
-
greg
- Stały Bywalec
Masz grzane stołki?
- marmi
- Mieszkaniec
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Jak masz grzane stołki i spryskiwacze reflektorów to masz też grzane dysze...
-
Rysiek
- Aktywny
Witam ! Dziekuje za odpowiedz . Niestety w moim golfie brak tych luksusów ! Pozdrawiam !
-
arthur7374
- Aktywny
- Auto: VW Golf 7 variant
- Engine: DADA
- Localization: Bruxelles
marmi pisze:Jak masz grzane stołki i spryskiwacze reflektorów to masz też grzane dysze...
marmi u mnie są te dwie opcje, a nie mam grzanych dysz.
- marmi
- Mieszkaniec
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
To dziwne bo w pakiecie zimowych zawsze były grzane dysze spryskiwaczy...arthur7374 pisze:u mnie są te dwie opcje, a nie mam grzanych dysz.
Druga metoda sprawdzenia, to jak w masce jest gumowa przelotka są w niej dwie dziurki, jedna idzie wężyk drugą obok kable do grzania...
-
Rysiek
- Aktywny
Witam ! Szanowni koledzy , chciałbym Was poinformować ze w moim Golfie 6 z 2009 regulacje dyszy spryskiwacza reguluje sie Torxem a nie cienkim śrubokrętem ! Czyżbym miał jakiś inny model od kolegi który mnie blednie informował ! Może ! Mam nadzieje ze nikogo nie obraziłem ! Pozdrawiam .
-
greg
- Stały Bywalec
Kolego zależy z jakiego roku masz auto, przypominam ze nie pokazałeś żadnego zdjęcia tej dyszy.. To ze regulacja jest na torx moze być wiele do przyczyn, rok wyposażenie a moze masz auto po wypadku i ktoś dał takie zamienniki. Nikt blednie Cie nie informował raczej próbował pomuc, ale jeżeli tak podchodzisz do temu cóż na to nic nikt nie poradzi. Dziś sprawdZalem u siebie i regulacja jest na płaski śrubokręt to taka informacja na marginesie.
- looki8329
- Gadatliwy
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.4TSI 122PS
- Localization: VWlkp
Nie ma się o co sprzeczać. U mnie też jest torx. Niech kolega bierze torxa i reguluje.
Lepiej stracić sekundę z życia niż życie w ciągu sekundy...