Witam.
Dzisiaj pomimo zapiętych pasów nie zgasła kontrolka ostrzegawcza w moim aucie i wskazywała nadal że jadę z niezapiętymi pasami. Po wypięciu pasów i podobnym wpięciu kontrolka nadal nie zgasła. Działo się to w sytuacji gdy jechałem sam i także z pasażerem. Spotkał ktoś się z podobnym problemem?
kontrolka niezapiętych pasów
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
- XenosagaII
- VIP
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4 TSI 160KM CAVD+
- Localization: Warszawa
Re: Problem - kontrolka niezapiętych pasów
Ja sie nie spotkałem. Spróbuj w VCDsie wyłączyć ta kontrolke oddalić auto i potem ja włączyć i znów sprawdzić.
- MaJKeL
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf VII
- Engine: 1.4 TSI 125KM
- Localization: Pomorskie
Re: Problem - kontrolka niezapiętych pasów
Problem rozwiązany. Uszkodzony czujnik zapięcia pasów. Samochód jest na gwarancji więc po prostu wymieniono zapięcie pasów na nowe.