W przyszłym miesiącu mam zamiar sprawdzić swojego golfa na hamowni. Mam następujące pytania związane z tym tematem:
1.Gdzie w okolicach Piły, Bydgoszczy lub Poznania mogę zhamować auto i przy okazji zrobić ewentualne Modyfikacje?
2.Co można zmienić, wyczyścić, naprawić aby auto powróciło do fabrycznej mocy lub nawet powiększyć osiągi?
Ps. Jestem kompletnym laikiem.
Podniesienie mocy bez programu
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Modyfikacje silnika oraz modułów elektronicznego sterowania silnikiem, układu napędowego i paliwowego w celu uzyskania większej mocy oraz momentu obrotowego, które to przekładają się na większe przyśpieszenia oraz wyższe prędkości maksymalne.
Pamiętaj:
Modyfikacje silnika oraz modułów elektronicznego sterowania silnikiem, układu napędowego i paliwowego w celu uzyskania większej mocy oraz momentu obrotowego, które to przekładają się na większe przyśpieszenia oraz wyższe prędkości maksymalne.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- KampiUnited
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 6 GTI adidas
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Kaczory
- TuneFORCE
- Sympatyk
- Auto: Golf
- Engine: CDLF
Re: Podniesienie mocy bez programu
Możesz wpaść do nas 
p.s co masz na myśli pisząc "podniesienie mocy bez programu"?
- KampiUnited
- Sympatyk
TuneFORCE pisze:Możesz wpaść do nas
Bez zmiany oprogramowania.
- TuneFORCE
- Sympatyk
Nie ma takiej możliwości...chyba że auto jest popsute to po naprawie moc wroci do wartości nominalnej...
- KampiUnited
- Sympatyk
Ok, dzięki. Może kiedyś zdecyduję się na jakieś większe przeróbki, ale teraz chce zadbać o jak najlepszy stan techniczny bo we wrześniu czeka mnie długa podróż przez Norwegie, myślałem że przy okazji doprowadzenia auta do takiego stanu można przy okazji lekko zwiększyć osiągi
- TuneFORCE
- Sympatyk
Możesz podjechać ma rolki to sprawdzimy co tam jest w tej chwili i co ewentualnie nadaje sie do wymiany.
- KampiUnited
- Sympatyk
Może przyjadę pod koniec stycznia