To moje numery manetek. Jakiej manetki do tempomatu powinienem szukać?
-- 26 lis 2015, 19:18 --
Nikt nic?
Moderator: BRUNO55
mzeberek pisze:Moduł to 5K0 953 549C, obsługuje tempomat wszystko działa bez problemu po za jednym wyjątkiem.
Czy macie uruchomione to info na wyświetlaczu? U mnie przy adaptacji licznika pokazuje brak kanału i nie mogę tego uruchomić:( Czy wiecie co może być tego przyczyną?
mzeberek pisze:Wszystko chyba zaprogramowane OK. Tak jak pisałeś zaprogramowałem to w dwóch miejscach, w VCDS nie ma błędów, tempomat działa, ikonka się zapala, ale właśnie ten jeden bajer jeszcze by się przydał. Czyli mówsz że to kwestia sterownika "kierownicy"? Nie orjentujesz się jaki soft powinien być jak bym szukał nowego sterownika?
ozi77 pisze:jarekgk pisze:Panowie, nie każdy moduł posiada obsługę tempomatu, mi znajomy kodował tempomatu w wersji auta Trendline i akurat moduł obsługiwał tę funkcję ale nie obsługiwał mulitifunkcji.
Ale temat jest o tempomacie a nie o multifunkcji i jeżeli wymieniam zespolone przełączniki i są z tempomatem to raczej je będzie obsługiwał.
ozi77 pisze:jarekgk pisze:Panowie, nie każdy moduł posiada obsługę tempomatu, mi znajomy kodował tempomatu w wersji auta Trendline i akurat moduł obsługiwał tę funkcję ale nie obsługiwał mulitifunkcji.
Ale temat jest o tempomacie a nie o multifunkcji i jeżeli wymieniam zespolone przełączniki i są z tempomatem to raczej je będzie obsługiwał.
mzeberek pisze:Czyli wymiana modułu. Sprawdzę na wyższym modelu. Dzięki za pomoc.