Cieknie płynem od spryskiwacza w klapie bagażnika
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
Regulamin forum
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
- Pojedynczy wątek może dotyczyć dokładnie jednego problemu/usterki (nie rozwiązujemy wielu problemów w jednym temacie).
- Pytania, porady, sugestie nie związane z tematyką problemu umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu (nie dyskutujemy na tematy poboczne w ramach danego tematu).
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczyną jego powstania (o ile jest ci znana).
- W ramach nowego tematu zastosuj jeden z dostępnych prefixów - precyzujący model w którym wykryto problem lub którego opisana usterka dotyczy.
- Tak tytułuj opis swojego problemu aby identyfikował opisywaną w nim treść. Zabrania się używania wyrazów "Problem", "Usterka", "Pomocy" w tytule wątku - to jest oczywiste!
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Szczegółowo opisz swój problem/usterkę (nie pomijaj żadnych informacji) - im więcej szczegółów, tym większe szanse na jego pozytywne i szybkie rozwiązanie.
- Problemy/Usterki dotyczące Golf 7 znajdują się w dziale MK7
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź, poradę na opisany problem - odwdzięcz się przyznaniem pochwały. Tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
-
raf1
- Sympatyk
- Auto: VW Golf VI Trendline
- Engine: 2.0 TDI-CR
- Localization: slask
Cieknie płynem od spryskiwacza w klapie bagażnika
witam,
Od jakiegoś czasu cieknie mi płyn od spryskiwacza w klapie bagażnika. Czy ktoś ma pomysł co mogło się stać? Za wszelkie info z góry dzięki
Od jakiegoś czasu cieknie mi płyn od spryskiwacza w klapie bagażnika. Czy ktoś ma pomysł co mogło się stać? Za wszelkie info z góry dzięki
-
raf1
- Sympatyk
Re: Cieknie płynem od spryskiwacza w klapie bagażnika
nic w tym temacie nie ma ciekawego
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
Pytałeś
Odpowiedziałem linkiem do tematu, który opisuje możliwą przyczynę. Jeżeli przyczyną jest coś innego, to inni będą musieli pomóc.
raf1 pisze:Od jakiegoś czasu cieknie mi płyn od spryskiwacza w klapie bagażnika. Czy ktoś ma pomysł co mogło się stać?
Odpowiedziałem linkiem do tematu, który opisuje możliwą przyczynę. Jeżeli przyczyną jest coś innego, to inni będą musieli pomóc.
My TSI
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Naprawdę wystarczy poszukać... pełno jest o tym, stało sie to co się dzieje z czasem w kazdej 6-tce, czyli pękł wężyk w przelotce gumowej w klapie...raf1 pisze:witam,
trzeba rozebrac klapę, dostać się do wężyka, jest owinięty taśmą i albo kombinować albo kupić zestaw w aso do naprawy...
-
raf1
- Sympatyk
Nie trzeba rozbierać mechanizmu?
- marmi
- Mieszkaniec
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
A po co?? trzeba rozebrać tylko plastiki klapy i osłonę tylnego słupka...raf1 pisze:Nie trzeba rozbierać mechanizmu?
-
raf1
- Sympatyk
zdemontowałem osłony ale jak dostać się do tego wężyka jest w lampie stopu. Jak to zdemontować?
- Muti
- VIP
- Auto: MK7.5 R
- Engine: 2.O TSI DJHA
- Localization: Lubuskie
Ja przez otwór technologiczny obok długim srubokretem albo drutem twardym nacisnalem na zabezpieczenie i poszło.
-
raf1
- Sympatyk
zdemontowałem i rurka poszła w 2 miejscach przy klapie i światle.Nie wiem ale ci geniusze VW to sobie chyba jaja robią. Żeby dać przewód plastikowy i do tego karbowany który wiadomo że wytrzyma krótko to trzeba być nieźle nawiedzonym. 
A jeszcze jaka cena tego wężyka w oryginale ja wymieniałem od światła stopu do pierwszego połączenie w tylnym słupku zastąpiłem ten karbowany gumowym i mam spokój i tyle nie kosztował.
Ostatnio zmieniony 03 cze 2016, 11:58 przez leonarest, łącznie zmieniany 1 raz.
-
raf1
- Sympatyk
w serwisie 100 zł
. kupiłem gumowy i łączniki zapłaciłem 5 zł 
-
tomaszek
- Nieśmiały
- Auto: Golf 6
- Engine: 1.4 TSI CAXA
- Localization: Jelenia Gora
raf1 pisze:zdemontowałem i rurka poszła w 2 miejscach przy klapie i światle.Nie wiem ale ci geniusze VW to sobie chyba jaja robią. Żeby dać przewód plastikowy i do tego karbowany który wiadomo że wytrzyma krótko to trzeba być nieźle nawiedzonym.
możesz opisać jak zdjąć te plastiki bez ich uszkadzania??
raf1 pisze:0 zł . kupiłem gumowy i łączniki zapłaciłem 5 zł
jakie dokładnie części kupiłeś??
-
raf1
- Sympatyk
plastiki podważasz najlepiej klinem i ciągniesz w dół - po krawędziach są umiejscowione zaczepy. Kupiłem rurkę i 2 lączniki
- tberent
- Banned
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
A jak dobrać się do słupka C ? Trzeba pewnie parapet zdjąć i coś jeszcze ?
- Muti
- VIP
Śruba pod znaczkiem airbag. Trzeba zdjąć pionowa listwe na boku progu bagażnika (jest tam sruba) i wtedy da się odgiac ten parapet i wyjąć słupek c. Trzeba trochę kombinować, bo wg literatury trzeba rozebrać sporo więcej 
- tberent
- Banned
Muti pisze:Śruba pod znaczkiem airbag. Trzeba zdjąć pionowa listwe na boku progu bagażnika (jest tam sruba) i wtedy da się odgiac ten parapet i wyjąć słupek c. Trzeba trochę kombinować, bo wg literatury trzeba rozebrać sporo więcej
To ja poczekam do cieplejszych dni. Jak będę zakładał antene do DAB. A za każdym razem te zaslepki airbag mnie wkurzają jak je demontuje i kupuje w ASO nowe po 10 zł wiec się wstrzymać musze u raz robotę zrobić
raf1 pisze:plastiki podważasz najlepiej klinem i ciągniesz w dół - po krawędziach są umiejscowione zaczepy. Kupiłem rurkę i 2 lączniki
Napisz dokładnie jaki weżyk, jakie łączniki (jak w aso to jakie numery) i gdzie to kupiłeś bo mam ten sam problem i muszę się tym zająć.
- tberent
- Banned
Prwnie w jakimś motoryzacyjnym. w ASO to pisali zw 100 za coś co warte jest może z.10zl. Ja jutro podjadę do sklepu i się dowiem.
- Muti
- VIP
Ja kupiłem cała wiązkę za 50zl 
-
raf1
- Sympatyk
Kozo pisze:raf1 pisze:plastiki podważasz najlepiej klinem i ciągniesz w dół - po krawędziach są umiejscowione zaczepy. Kupiłem rurkę i 2 lączniki
Napisz dokładnie jaki weżyk, jakie łączniki (jak w aso to jakie numery) i gdzie to kupiłeś bo mam ten sam problem i muszę się tym zająć.
Normalnie wężyk gumowy ok. fi 5 mm i do tego łączniki na które nasadzasz w/w wężyki. Wszystko powinneś dostać w motoryzacyjnym