Połączenie telefonu z radiem
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
Enriquez
- Gadatliwy
- Auto: Superb III
- Engine: CHHB 2.0 TSI 220KM
- Localization: Lodz
Re: Jak połączyć telefon z radiem RDC510
Parowanie musisz wywołać z maxi dota. Jak gonie masz to nie sparujesz.
-
lewrobert
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4 TSI 140KM
- Localization: warszawa
Galaxy s5 i bluetooth
Słuchajcie, co może być powodem ciągłego łączenia i rozłączania się telefonu z samochodem?
Dodam że z iPhone'em jest ok.
Dodam że z iPhone'em jest ok.
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2014, 11:19 przez Almighty, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Połączono tematy. Nie ma sensu tworzyć nowego tematu jeżeli jest szansa że odpowiedź znajdziesz w istniejącym.
Powód: Połączono tematy. Nie ma sensu tworzyć nowego tematu jeżeli jest szansa że odpowiedź znajdziesz w istniejącym.
-
Golf VI
- Niemowa
- Auto: Golf VI
- Engine: 2.0 TDI
- Localization: bielawa
Re: Połączenie telefonu z radiem
Witam! mam problem z połączeniem telefonu Galaxy 2 plus z zestawem głośnomówiącym i radiem RCD510. mam tą czarną skrzynkę pod siedzeniem wyszukuje ją jako Nokia -100 telefon się łączy ale nie może skopiować książki tel i później wyskakuje błąd. Proszę o pomoc , dołączam filmik . Pozdrawiam!!! a może ktoś z okoli Świdnica , Dzierżoniów , Wrocław byłby w stanie to zrobić ?
- tberent
- Banned
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
co to za dziwne ikonki przy 2 różnych modelach telefonu?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- greg2
- Senior Moderator
- Auto: Golf VII GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Warszawa
Gdzies po drodze jest zbyt stary firmware w jakims urzadzeniu i nie obsluguje tych ikon poprawnie, w takim przypadku wyswietla sie taki kwadracik.
-
Arek_VI
- VIP
- Engine: TSI 122
- Localization: Wroclaw
Stare zegary. Musiałbyś zamontować zegary od roku modelowego 2010 minimum.
- tberent
- Banned
No auto to rok modelowy 2010 ale widocznie zegary starsze. A da się jakoś zrobić update ? Serwis robił cis takiego ? No chyba ze zostanie tylko wymiana
-
Arek_VI
- VIP
tberent pisze:No auto to rok modelowy 2010 ale widocznie zegary starsze. A da się jakoś zrobić update ? Serwis robił cis takiego ? No chyba ze zostanie tylko wymiana
Serwis tego nie robi.
Ja bym wymienił na nowe zegary z kolorowym MFA albo z 3D
- tberent
- Banned
Weź mi znajdź kolorowe w jakichś normalnych PLN. 3D to już dla mnie wodotrysk. Dobrze wiesz ze dop radio się złożyło [WINKING FACE]
-
Arek_VI
- VIP
Zobacz therent na to forum: http://www.gti-tdi.de/board4/index.php?thread/6258-suche-dump-5k0-920-882-a/&postID=41055#post41055
Okazuje się, że updatuje się oprogramowanie zegarów. Możesz popytać o pliczek
A potem programator :

I po temacie
Sorki za OF-a.
Okazuje się, że updatuje się oprogramowanie zegarów. Możesz popytać o pliczek
A potem programator :

I po temacie
Sorki za OF-a.
Odświeżę trochę temat pytaniem - gdzie w Małopolsce (Kraków najlepiej) mógłbym to załatwić (w sensie zamontować bluetooth)? Sam w życiu tego nie zrobię więc chętnie oddałbym to w ręce specjaliście 
- marmi
- Mieszkaniec
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Pisz do Krzycha który jest u nas na forum on Ci to wszystko ogarnie bez problemu 
- Pit
- Stały Bywalec
- Auto: GOLF VI
- Engine: 2.0 TDI+
- Localization: Wlkp
Mam BT 3C8035730 A, Golf z 2010 roku i telefon LG z androidem, wszystko mi sie łączy oprócz stremingu z RCD 510?
Na fisie wyświetlają ikony Bt i symbol telefonu/odtwarzacza mp3
Jakies pomysły?
Na fisie wyświetlają ikony Bt i symbol telefonu/odtwarzacza mp3
Jakies pomysły?
Mój Golf - GTD/R-line style... Loading
vw-mk6-profil/vw-golf-vi-2-0-tdi-140km-2010-higline-by-soad7-t2593.html
vw-mk6-profil/vw-golf-vi-2-0-tdi-140km-2010-higline-by-soad7-t2593.html
-
catalan
- Nowicjusz
- Engine: 1.4 TSI 160 KM DSG
- Localization: Krakow
Witam,
mam radio RNS510 i po połączeniu telefonem po bluetooth blokuje mi karte SIM w telefonie i nie mogę np. włączyć danych komórkowych w telefonie. Poza tym wszystkie połączenia i smsy są zapisywane w pamięci samochodu i nie są synchronizowane do telefonu. Czy jest jakaś opcja, żeby to zmienić?
mam radio RNS510 i po połączeniu telefonem po bluetooth blokuje mi karte SIM w telefonie i nie mogę np. włączyć danych komórkowych w telefonie. Poza tym wszystkie połączenia i smsy są zapisywane w pamięci samochodu i nie są synchronizowane do telefonu. Czy jest jakaś opcja, żeby to zmienić?
- ryba113
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Bifuel
- Engine: BGU 1.6 74 kW
- Localization: CT NO EL
Wyłącz tryb premium w ustawieniach bluetooth na zegarach i będzie tak jak chcesz
-
catalan
- Nowicjusz
Możesz podpowiedzieć jak to zrobić bo szukałem w ustawieniach i nie udało mi się tego znaleźć?
- ryba113
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Bifuel
- Engine: BGU 1.6 74 kW
- Localization: CT NO EL
Na zegarach (licznik)w zakładce telefon klikasz klawiszem ok pojawia się menu -> ustawienia -> ustaw telefonu -> tryb telefonu -> i wybierasz tryb głośnomówiący.
-
catalan
- Nowicjusz
Nie wiem czemu ale nie mam tej opcji. Musiałem jeszcze raz sparować telefon i nie zezwalać na dostęp do SIM i teraz jest ok.
-
tomek16
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6 Variant
- Engine: 1.6 TDI
- Localization: Srem
Witam,
Próbowałem kilka razy łączyć swój telefon z RNS 510. Po zakupie auta (jakieś 2 miesiące temu) myślałem, że to wina starego firmware. Dlatego postanowiłem wgrać nowy firmware by Josi 5238. Z aktualizacją wszystko poszło ok. Niestety mimo wszystko nie udało mi się połączyć telefonu z RNS 510. Skrzynka pod fotelem jest, telefon jest wykrywany jako NEXUS 5, ale przy próbie parowania pojawia się info "Phone not compatible". Telefon Nexus 5 D820 Android 6.01. WTF!?
Próbowałem kilka razy łączyć swój telefon z RNS 510. Po zakupie auta (jakieś 2 miesiące temu) myślałem, że to wina starego firmware. Dlatego postanowiłem wgrać nowy firmware by Josi 5238. Z aktualizacją wszystko poszło ok. Niestety mimo wszystko nie udało mi się połączyć telefonu z RNS 510. Skrzynka pod fotelem jest, telefon jest wykrywany jako NEXUS 5, ale przy próbie parowania pojawia się info "Phone not compatible". Telefon Nexus 5 D820 Android 6.01. WTF!?
-
Arek_VI
- VIP
Nie paruje się telefonu z RNS ale z modułem bluetooth. Jaki masz moduł ?
-
lkgh
- Stały Bywalec
- Auto: golf VI
- Engine: 2.0 TDI 175koni
- Localization: Haarlem
Hey, szybkie pytanie.
Auto bez problem laczy sie z samsungiem A3, ale ostatnio probowalem podpiac Iphona 5S I poleglem. Co musialbym wymienic zeby banglalo?
Auto bez problem laczy sie z samsungiem A3, ale ostatnio probowalem podpiac Iphona 5S I poleglem. Co musialbym wymienic zeby banglalo?
-
tymoti
- Nowicjusz
- Auto: scirocco
- Engine: 2.0 TSI 210KM
witam serdecznie, kupiłem ostatnio sirocco, mam mały problem by połączyć iphona 6s z BT. co do pytan o bt puszke pod siedzeniem itp itd to musi być w aucie, gdyż jak wchodzę w ustawienia to mam informacje "connect to galaxy s2 (widocznie telefon wczesniejszego wlasciciela). Probuje polaczyc sie ze swoim telefonem, pokazuje na wyswietlaczu, że samochód znalazł mojego iphona 6s, ale gdy klikam połącz to wyskakuje komunikat, ze nie mozna polaczyc z tym urzadzeniem. Niestety na moim iphonie nie pokazuje mi w ogole bt VW. czy rozwiazal ktos problem polaczenia z nowszym iphonem? bede wdzieczny za pomoc. ps radio mam RCD510
-
yoh
- Nowicjusz
- Engine: 2.0 TDI
- Localization: Mazowieckie
ikgh/tymoti - a próbowaliście usunąć poprzednio sparowane urządzenie?
Dodatkowo ja mam pytanko, działa mi streaming muzyki przez bluetooth, natomiast tylko na prawą stronę głośników, przy rozmowach jest normalnie. Ma ktoś jakiś pomysl? Próbowałem na ios/android i jest dokładnie to samo.
Dodatkowo ja mam pytanko, działa mi streaming muzyki przez bluetooth, natomiast tylko na prawą stronę głośników, przy rozmowach jest normalnie. Ma ktoś jakiś pomysl? Próbowałem na ios/android i jest dokładnie to samo.
- greg2
- Senior Moderator
- Auto: Golf VII GTI
- Engine: 2.0 TSI
musisz dolozyc kabelki do instalacji zeby zagral glosnik, tak to jest na fabrycznej instalacji BT
-- 13 gru 2016, 22:29 --
nie napisales w jakiej wersji jest BT zwykly czy premium, jak premium to ustaw go w zwykly tryb glosnomowiacy bo z premium iphone moze miec problem.
-- 13 gru 2016, 22:29 --
tymoti pisze:witam serdecznie, kupiłem ostatnio sirocco....
nie napisales w jakiej wersji jest BT zwykly czy premium, jak premium to ustaw go w zwykly tryb glosnomowiacy bo z premium iphone moze miec problem.
-
tymoti
- Nowicjusz
- Auto: scirocco
- Engine: 2.0 TSI 210KM
Panowie,wybaczcie ale 1) nir wiem jak usunac poprzednio polaczene urzadzenie a dwa jak sprawdzic wersje bt?
Jestem amatorem w tek sprawie i to moje 1 auto z grupy vw :/
Kierownice mam z przyciskami itp w podsufitce przyciski m.in info i klucz
Jestem amatorem w tek sprawie i to moje 1 auto z grupy vw :/
Kierownice mam z przyciskami itp w podsufitce przyciski m.in info i klucz