Demontaż kratek zderzaka

Moderatorzy: rafaello, BRUNO55

Regulamin forum
Podłokietnik, kierownica, uszczelki drzwi, szyby, lakier, listwy boczne, lusterka, pasy bezpieczeństwa, siedzenia, fotele, kanapy, gałka zmiany biegów, bagażnik, siłowniki i teleskopy, roleta bagażnika, zamki, pokrętła, regulacje, wycieraczki, podsufitki, elementy karoserii, zderzaki, błotniki, liczniki, poduszki powietrzne, deska rozdzielcza i inne elementy wyposażenia wewnętrznego i nadwozia.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kubajabko
Aktywny
Auto: Golf VI Variant
Engine: 2.0 TDI CBDB
Localization: Krk Jaworzno

Demontaż kratek zderzaka

Post autor: kubajabko »

Szukałem i na tym forum i w internetach i nie znalazłem opisanej metody zdejmowania kratek w standardowym zderzaku. O ile jest taka możliwość bez zdejmowania zderzaka (?) jak bezpiecznie wyjąć te kratki, bez urywania zaczepów? Te od halogenów wychodzą w miarę ok, ale ta środkowa nie chce wyjść.. Mam narzędzia do plastików i próbowałem na różne sposoby podważać, odciągać itp. i nic :(

Jeśli temat w nieodpowiednim dziale to z góry przepraszam i proszę o przeniesienie do właściwego ;)
kamill
VIP
Auto: MK6
Engine: TDI

Re: Demontaż kratek zderzaka

Post autor: kamill »

U mnie kratka środkowa wychodzi razem z tymi od halogenów :D A zaczepy są całe :P Także wydaje mi się że trzeba ją ściągać podobnie jak te od halogenów.
Awatar użytkownika
kubajabko
Aktywny

U mnie niestety siedzi jak zła, będę musiał jeszcze popróbować. A przed ściąganiem środkowej ściągałeś listewkę chrom czy całość razem? Ja tą listewkę próbowałem ściągać ale skończyło się to na urwanym zaczepie, na szczęście trzyma się dalej dobrze bez niego :P
kamill
VIP
Auto: MK6
Engine: TDI

Post autor: kamill »

Razem wszystko, mam zderzak luźny w garażu to jutro zrobię ci zdjęcia gdzie są zaczepy dokładnie
Awatar użytkownika
kubajabko
Aktywny

O, byłbym wdzięczny :D
niedzwiedz1981
Stały Bywalec
Auto: golf VII 1.4 tsi
Engine: CZCA
Localization: Poznan

Post autor: niedzwiedz1981 »

Koledzy poradziliscie sobie z ta kratka? Bo też nie mogę jej zdemontować
diesel podstawą, turbo zabawą...
mackowski
Nowicjusz
Auto: Sportsvan FL Highlin
Engine: 1.5 TSI DACA
Localization: RST TSA

Post autor: mackowski »

kamill pisze:Razem wszystko, mam zderzak luźny w garażu to jutro zrobię ci zdjęcia gdzie są zaczepy dokładnie

Przepraszam, że odgrzewam kotleta, ale macie jakieś zdjęcia, które pokażą w jaki sposób zdemontować środkową kratkę w zderzaku? Moja siedzi jak wściekła i za nic nie mogę jej wyciągnąć.. :cry:
Tomeh
Nieśmiały
Auto: VW Golf 6 Match
Engine: 1.6 TDI
Localization: Bochnia

Post autor: Tomeh »

Ktoś wyciągnął tą środkową kratkę ❓😊
fazer
Sympatyk
Auto: VW GOLF 6
Engine: 1.4 TSI CAXA
Localization: Białystok

Post autor: fazer »

WITAM
Panowie wie ktoś jak wyjąć tą kratkę bez połamania zaczepów ??

pozdrawiam
Awatar użytkownika
wolfmar
Sympatyk
Auto: Golf 6 i Golf 7
Engine: 1.6 i 1.5 TSI
Localization: Śląsk

Post autor: wolfmar »

Widzę pytanka a nie widzę opisu jak wyjąć tą środkową kratkę. Może ktoś napisałby? Z góry dziękuję!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i nadwozie”