Plastik fortepianowy czym czyścić
Regulamin forum
Korekta lakieru, polerowanie, konserwacje, mycie, pranie , woski, płyny, glinki i inne kosmetyki samochodowe oraz zasady i sposobu utrzymania naszych samochodów w nienagannym stanie.
Pamiętaj:
Korekta lakieru, polerowanie, konserwacje, mycie, pranie , woski, płyny, glinki i inne kosmetyki samochodowe oraz zasady i sposobu utrzymania naszych samochodów w nienagannym stanie.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
mrartur
- Sympatyk
- Auto: Seat Leon ST FR
- Engine: 1.4TSI 150KM ACT DSG
- Localization: Niemcy Hagen
Plastik fortepianowy czym czyścić
Panowie tak jak w temacie. G7, plastik fortepianowy czy też szklący się;) Jak to doczyścić? Czyściłem płynem do szyb ale praca bardzo mozolna. Może jakieś ściereczki wilgotne tylko one chyba zostawiają smugi ;/
- kubajabko
- Aktywny
- Auto: Golf VI Variant
- Engine: 2.0 TDI CBDB
- Localization: Krk Jaworzno
Re: Plastik fortepianowy czym czyścić
Ja używam Shiny Garage Interior Cleaner, wg mnie jest świetny. Można go stosować prosto z butelki a ja mam nawet zrobiony 1:1 z wodą demineralizowana i tez daje rade jeśli nie ma zabrudzeń mocnych. Do tego dobra mikrofibra i smug na pewno nie będzie 
-
piteks
- Aktywny
- Auto: Golf 7.5
- Engine: 1.4 TSI 150KM
- Localization: malopolska
Na początek ściągnij kurz z black piano. Możesz użyć do tego dustera z mikrofibry lub rękawicy na dwa palce. Do mycia plastików można wziąć jakieś APC w odpowiednim rozcieńczeniu lub dedykowane specjalnie do wnętrz (gotowe roztwory), wtedy nie ma takiej potrzeby (np. zymol vinyl cleaner). Następnie można położyć wosk lub przelecieć QD.
- ryba113
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Bifuel
- Engine: BGU 1.6 74 kW
- Localization: CT NO EL
Ja uważam Quick detailer finish kare do piano i jest super połysk oraz działa antystatycznie.
- Marras
- Stały Bywalec
- Auto: Golf 5 i Golf 7
- Engine: 1.9 TDI i 2.0 GTD
- Localization: Wielkopolska
Najprosciej. Wytrzec kurz na mokro.
Nawoskowac ale tylko woskiem naturalnym carnauba lub syntetycznym a nie politurą do lakieru bo może być scierna.
I wypolerować.
Robiłem tez tak, sonaxem do nabłyszczania plastików (matowy lub z lekkim połyskiem) i wypolerować.
I pozniej nie macać , nie mazać, strzepywać kurz mikrofibrą lub tzw swifferem.
Nawoskowac ale tylko woskiem naturalnym carnauba lub syntetycznym a nie politurą do lakieru bo może być scierna.
I wypolerować.
Robiłem tez tak, sonaxem do nabłyszczania plastików (matowy lub z lekkim połyskiem) i wypolerować.
I pozniej nie macać , nie mazać, strzepywać kurz mikrofibrą lub tzw swifferem.