Korozja golf 7

Moderator: flo

Regulamin forum
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK7.

Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
  1. Pojedynczy wątek może dotyczyć dokładnie jednego problemu/usterki (nie rozwiązujemy wielu problemów w jednym temacie).
  2. Pytania, porady, sugestie nie związane z tematyką problemu umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu (nie dyskutujemy na tematy poboczne w ramach danego tematu).
  3. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczyną jego powstania (o ile jest ci znana).
  4. W ramach nowego tematu zastosuj jeden z dostępnych prefixów - precyzujący model w którym wykryto problem lub którego opisana usterka dotyczy.
  5. Tak tytułuj opis swojego problemu aby identyfikował opisywaną w nim treść. Zabrania się używania wyrazów "Problem", "Usterka", "Pomocy" w tytule wątku - to jest oczywiste!
Pamiętaj:
  • Przed założeniem nowego tematu, sprawdź (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  • Szczegółowo opisz swój problem/usterkę (nie pomijaj żadnych informacji) - im więcej szczegółów tym większe szanse na jego pozytywne i szybkie rozwiązanie.
  • Problemy/Usterki dotyczące Golf 6 znajdują się w dziale MK6
  • Jeżeli otrzymasz odpowiedź, poradę na opisany problem - odwdzięcz się przyznaniem pochwały. Tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Awatar użytkownika
Marras
Stały Bywalec
Auto: Golf 5 i Golf 7
Engine: 1.9 TDI i 2.0 GTD
Localization: Wielkopolska

Re: Korozja golf 7

Post autor: Marras »

Z całym szacunkiem ale głupi wpis - już po tytule zdenerwowałem się.
To nie korozja golfa 7 tylko alufelgi czy tarczy hamulcowej
Taka sprawa to podobno normalność. Chociaż przyznam że nie powinno tak być
Też jestem pedantyczny.
Ale żeby od razu pisać sensacyjnie brzmiący post "Korozja Golfa 7" - przesada.

Oby tylko takie problemy były z naszymi autami. Powodzenia w reklamacji, pozdrawiam
Awatar użytkownika
szumek5837
Stały Bywalec
Auto: Renault Laguna Coupe
Engine: FR4T 2.0T
Localization: Koszalin

Post autor: szumek5837 »

Temat odgrzany po roku ale..

świetlik nie napisał jaki był wynik reklamacji ? możesz napisać jak temat się zakończył ?
mich
Stały Bywalec
Auto: Golf VI
Engine: 1.4 122 TSI

Post autor: mich »

Paradoksalnie jeżeli ma używasz samochodu, a w zimie stoi sobie w ciepłym garażu to masz większe szanse na korozję, niż osoby, które intensywniej używają samochód
spiderek
Niemowa

Post autor: spiderek »

Witam,

Przyciągnął mnie tu własnie post na temat tej rdzy przy felgach. Jestem w trakcie zakupu rocznego golfa MK7 z salonu.
I na wszystkich kołach jest bardzo mocno widoczna rdza jak na zdjęciu:
Obrazek

Nie wiem czy traktować to jako wade tego egzemplarza czy normę. Fakt jest taki,
że przy felgach aluminiowych bardzo mocno widoczne i nieestetyczne.
Proszę o poradę czy odpuścić tę sztukę, czy się nie przejmować, chociaż nie wiem czy nie będę o tym
ciągle myślał jeżdżąc.
Z gory dziękuję za każdy komentarz.
P.
Awatar użytkownika
Glivek76
Sympatyk
Auto: VW GOLF SPORTSVAN
Engine: 2.0 TDI CRLB

Post autor: Glivek76 »

Korozja a raczej rdzawy nalot ma tarczach hamulowych to nie tragedia a raczej normalna rzecz wg mnie. Jeszcze troche to problemem bedzie przybrudzony palec po wlożeniu w końcówkę rury wydechowej :lol:
Arek_VI
VIP
Auto: Golf VI
Engine: TSI 122
Localization: Wroclaw

Post autor: Arek_VI »

Rdzewieje tarcza hamulcowa. Taka jakość..... Kupi samochód i wymień tarcze np. na Textara czy Zimmermana (super jakość za małe pieniądze) i będziesz zadowolony.
kamill
VIP
Auto: MK6
Engine: TDI

Post autor: kamill »

Arek_VI pisze:Rdzewieje tarcza hamulcowa. Taka jakość..... Kupi samochód i wymień tarcze np. na Textara czy Zimmermana (super jakość za małe pieniądze) i będziesz zadowolony.

+1
ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy / Usterki”