Przełącznik szyb
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
Regulamin forum
Podłokietnik, kierownica, uszczelki drzwi, szyby, lakier, listwy boczne, lusterka, pasy bezpieczeństwa, siedzenia, fotele, kanapy, gałka zmiany biegów, bagażnik, siłowniki i teleskopy, roleta bagażnika, zamki, pokrętła, regulacje, wycieraczki, podsufitki, elementy karoserii, zderzaki, błotniki, liczniki, poduszki powietrzne, deska rozdzielcza i inne elementy wyposażenia wewnętrznego i nadwozia.
Pamiętaj:
Podłokietnik, kierownica, uszczelki drzwi, szyby, lakier, listwy boczne, lusterka, pasy bezpieczeństwa, siedzenia, fotele, kanapy, gałka zmiany biegów, bagażnik, siłowniki i teleskopy, roleta bagażnika, zamki, pokrętła, regulacje, wycieraczki, podsufitki, elementy karoserii, zderzaki, błotniki, liczniki, poduszki powietrzne, deska rozdzielcza i inne elementy wyposażenia wewnętrznego i nadwozia.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
wloch7
- Sympatyk
- Auto: VW Golf VI
- Engine: CFFB
- Localization: Olsztyn
Przełącznik szyb
Czy sterowanie szybami u kierowcy jest rozbieralne i czy można osobno wymieniać przyciski?
- ryba113
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Bifuel
- Engine: BGU 1.6 74 kW
- Localization: CT NO EL
Re: Przełącznik szyb
Nie nie można panel jest całością 5 guzików. Ale cały można rozebrać w drobny mak.
- Miki76
- Aktywny
- Auto: VW Tou
- Engine: 1.9TDI
- Localization: Wielkopolska
wymienić przyciski możesz jest to łatwe tylko są dwa rodzaje i musisz mieć właściwe do siebie różnica jest widoczna po zdjęciu przycisku inne suwaki
-
wloch7
- Sympatyk
- Engine: CFFB
- Localization: Olsztyn
Rozbiore zobaczę, jeden przycisk szwankuje i się rusza.
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Sam przycisk można wymienić, inny jest z chromem inny bez chromu, oraz inny w 3d.
Nic wiecej nie naprawisz w module...
Samych przycisków dostępnych nie ma w sprzedaży...
Nic wiecej nie naprawisz w module...
Samych przycisków dostępnych nie ma w sprzedaży...
-
kkmw24
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4 TSI 122KM Caxa
- Localization: Swiecie
Witam,
aby dostać się do tego panelu przycisków to muszę zdjąć cały boczek drzwi, czy istnieje jakiś inny sposób?
aby dostać się do tego panelu przycisków to muszę zdjąć cały boczek drzwi, czy istnieje jakiś inny sposób?
- rafaello
- Senior Moderator
- Engine: 2.0 TDI 110 KM
- Localization: SKL
Nie musisz rozbierać boczka drzwi, użyj np szpachelki delikatnie podważając panel.
-
wred
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6 i 7
- Engine: 200KM
- Localization: WLKP
Witam
Chodzi o przełącznik podnoszenia szyby po stronie pasażera nie podnosi i nie opuszcza szyby ale z panelu kierowcy mogę opuścić i podnieść szybę, brak napięcia na przełączniku nawet oświetlenie przycisku nie świeci który przewód powinien być pod napięciem po włączeniu stacyjki?
Szukałem w swojej elsie ale nie znalazłem.
Chodzi o przełącznik podnoszenia szyby po stronie pasażera nie podnosi i nie opuszcza szyby ale z panelu kierowcy mogę opuścić i podnieść szybę, brak napięcia na przełączniku nawet oświetlenie przycisku nie świeci który przewód powinien być pod napięciem po włączeniu stacyjki?
Szukałem w swojej elsie ale nie znalazłem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
wred
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6 i 7
- Engine: 200KM
- Localization: WLKP
Dobrze odpowiem sobie sam najprawdopodobniej poszedł mi sterownik albo coś koło sterownika ale jeszcze będę go badał.