chłodnica klimatyzacji wymiana
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
Regulamin forum
Układ klimatyzacji, układ wentylacji, ogrzewania wnętrza oraz Webasto
Pamiętaj:
Układ klimatyzacji, układ wentylacji, ogrzewania wnętrza oraz Webasto
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- banny_2006
- Stały Bywalec
- Auto: VW GOLF 6 GTI
- Engine: 1.6 TDI 120 KM CAYC
- Localization: kostrzyn wlkp
chłodnica klimatyzacji wymiana
czy wymieniał ktoś chłodnice klimatyzacji? muszę wymienić i nie wiem jak się za to zabrać czy odkręca się tylko u góry śruby i wysówa się ją d góry czy trzeba zdjączderzak pas przedni
-
maverick
- Stały Bywalec
- Auto: Golf 7
- Engine: CLHA
- Localization: Aberdeenshire
Re: chłodnica klimatyzacji wymiana
Juz dokladnie nie pamietam,ale chyba trzeba troche porozbierac.
Wszystkie chlodnice(wody,intercooler i klima) sa spiete razem,wiec zdjac zderzak,lampy I odkrecic przedni pas.
Odkrecic chlodnice od przedniego pasa(sa spiete razem,wiec sie to nie rozleci) i go odsunác.
Tak jak wspomnialem,nie pamietam juz dokladnie,wiec jak sie myle,niech mnie ktos poprawi.
W Mk7 jest juz prosciej,bo tam wystarczy tylko zdjac zderzak.
Wszystkie chlodnice(wody,intercooler i klima) sa spiete razem,wiec zdjac zderzak,lampy I odkrecic przedni pas.
Odkrecic chlodnice od przedniego pasa(sa spiete razem,wiec sie to nie rozleci) i go odsunác.
Tak jak wspomnialem,nie pamietam juz dokladnie,wiec jak sie myle,niech mnie ktos poprawi.
W Mk7 jest juz prosciej,bo tam wystarczy tylko zdjac zderzak.
-
Arek_VI
- VIP
- Auto: Golf VI
- Engine: TSI 122
- Localization: Wroclaw
Trzeba zdjąć pas przedni. Cały przód do demontażu.
- banny_2006
- Stały Bywalec
- Auto: VW GOLF 6 GTI
- Engine: 1.6 TDI 120 KM CAYC
- Localization: kostrzyn wlkp
jak już to mk6 i wymieniam ją już się umówiłem na wymianę z napełnieniem koszt 350 zł chłodnice kupiłem za 320 zł nissena lampy też trzeba zdjąć ? j pierdziele byle po skręceniu wszystko pasowało...