koledzy mam taki problem czasem wlacz mi sie kontrolka spalonych zarowek choc wszytskie sa dobre
np,,check left front side light,
kolejny,,check rear right side light,
check number plate lighting
i tak az ze tak powiem 7 tych stron z tymi zarowkami choc wszystko jest ok nie wiem co jest? jak by caly tyl nie dzialal tzn a tylne swiatla nie swieca sie jak ma sie wlaczone do jazdy dziennej moze cos z czujnikiem albo cos ??
Kontrolka spalonych Zarowek
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Re: Kontrolka spalonych Zarowek
u mnie tez tak sie wyswietlalo.. w ASO powiedzieli ze kabelki byly luzne, az do dzis, gdy to sie spalila ta ktora to tak wyskakiwala (przeciwmglowa)
-
czarny26
- Sympatyk
- Auto: golf 6 2.0 tdi 140ps
- Localization: lubelskie
czyli kabelki tych zarowek ktore wyskakuja?? czy przeciwmglowa??ci to robila???
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Sprawdź wtyczki żarówek tych które wyskakuje ci błąd, prawdopodobnie czasami nie kontaktują kable i stąd błąd
no wyskakiwal mi blad spalonego halogenu, ale dzialal normalnie. i tak pare dni. Az ostatecznie sie spalila zarowka, choc dzis znowu swiecila, a na wieczor znowu zgasla..
-
czarny26
- Sympatyk
- Auto: golf 6 2.0 tdi 140ps
- Localization: lubelskie
ale tobie jednej a mi az 7 tych komunikatow tzn od 1 do 7 i kazden cos inna zarowke wskazuje
-
tmk84
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6 GTI
- Engine: 2.0tsi
- Localization: Krakow
mi też wyskakiwała ta informacja "rear right" , wysiadłem z auta - faktycznie nie świeci , przywaliłem z pięści - działa bez problemu do dziś.
-
Donia
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4
- Localization: warminskomazurskie
Mam to samo, własnie dziś zaświecila mi się kontrolka żarówek, obejrzalam samochód ze wszystkich stron i znalazlam - tylna na klapie bagażnika się nie pali. Otworzylam bagażnik, zamknęłam go - pali się jakby nigdy nic
Ponownie otworzyłam i zamknęłam bagażnik - nie pali się 
-
ktry
- Aktywny
- Auto: Passat B7 1 6 tdi
- Engine: CAYC
- Localization: ZACH-POM
Wymien żarówkę jak to nic nie da,to kable.