Szukałem w necie, ale nie znalazłem informacji co potrafi taki bordnetz jak w opisie. Posiada ktoś może taki opis?
z góry dzięki
BCM 30 bit 5k0937086j
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Analiza logów statycznych i dynamicznych, wyjaśnienie błędów, interfejsy diagnostyczne, kodowanie i adaptacja i inne tematy związane z diagnostyką komputerową oraz programowaniem sterowników.
Pamiętaj:
Analiza logów statycznych i dynamicznych, wyjaśnienie błędów, interfejsy diagnostyczne, kodowanie i adaptacja i inne tematy związane z diagnostyką komputerową oraz programowaniem sterowników.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- cielus
- Sympatyk
- Auto: vw golf 7 GTD
- Engine: 2.0 tdi
- Localization: DW
Re: BCM 30 bit 5k0937086j
Nie zakładam nowego wątku gdyż mam pytanie na temat tego samego bcm-a co w temacie. Przeglądnąłem wszystkie chyba tematy odnośnie opisów bitów i bajtów 30 bitowych sterowników i większość ich ma inne opcje do wyboru w poszczególnych bitach. Szukałem ale nie znalazłem po polsku opisu mojego bcm-a. mógłby ktos jeśli ma podrzucić taki opis?
I jeszcze jedno mam pytanie. We wszystkich opisach adaptacji pojawiają sie możliwości zmiany mocy świecenia wszystkich lamp w aucie wpisując odp wartość. U mnie przez wpisanie wartości mogę zmienić tylko postojówki. Jakos to inaczej można zmienić czy o co chodzi? Wcześniej używałem vag-com, a tam inaczej to wyglądało. Kabel jaki mam to 15.7.
pozdrawiam
I jeszcze jedno mam pytanie. We wszystkich opisach adaptacji pojawiają sie możliwości zmiany mocy świecenia wszystkich lamp w aucie wpisując odp wartość. U mnie przez wpisanie wartości mogę zmienić tylko postojówki. Jakos to inaczej można zmienić czy o co chodzi? Wcześniej używałem vag-com, a tam inaczej to wyglądało. Kabel jaki mam to 15.7.
pozdrawiam
- cielus
- Sympatyk
Ok to może w tym ktos pomoże?

Do czego służą różne opcje do wyboru z suwaka?
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Do czego służą różne opcje do wyboru z suwaka?
- greg2
- Senior Moderator
- Auto: Golf VII GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Warszawa
w bajcie 18 radze nie mieszac, bo moze sie to skonczyc wizyta w serwisie gdy nie wiesz co zmieniasz a mozna zrobic niezla dyskoteke w oswietleniu
- cielus
- Sympatyk
Ok nie będę dotykał w takim razie
Wiesz może czy w tym bcm oprócz świateł do jazdy dziennej, które wiem jak sciemnić inne świetlenie zewnętrzne da się zmienić?
- greg2
- Senior Moderator
- Auto: Golf VII GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Warszawa
poszukaj na forum a znajdziesz 😃
- cielus
- Sympatyk
Właśnie szukalem i znalazłem ustawianie tych wartości, ale w bordnetz, a ja mam bcm i wszystko jest inaczej. Mam okienko do zmiany wartości tylko dla DRL. Patrzylem w adaptacjach i też nie znalazłem.

- cielus
- Sympatyk
cielus pisze:Właśnie szukalem i znalazłem ustawianie tych wartości, ale w bordnetz, a ja mam bcm i wszystko jest inaczej. Mam okienko do zmiany wartości tylko dla DRL. Patrzylem w adaptacjach i też nie znalazłem.
LC,19,0~3,01,Headlight Dimming (Life Time Extension): 12.3 V
Chyba znalazlem