Ile pali Twój MK6 - tu zamieszczamy fotki/logi ze spalania

Moderator: rafaello

Regulamin forum
Serwisowanie samochodu, klimatyzacji, dobór oleju, wycieraczek itp. materiałów eksploatacyjnych, czyli bieżące sprawy eksploatacyjne.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
ODPOWIEDZ
wasylief
Nowicjusz

Re: Jaki zasięg na pełnym zbiorniku / ile pali Twoje auto

Post autor: wasylief »

Witam, czy ma ktoś Golfa 6 2.0 TDI 110km? Jak ze spalaniem? ile po mieście? ile przy szybkiej jeździe itd?
Awatar użytkownika
szumek5837
Stały Bywalec
Auto: Renault Laguna Coupe
Engine: FR4T 2.0T
Localization: Koszalin

Re: Jaki zasięg na pełnym zbiorniku / ile pali Twoje auto

Post autor: szumek5837 »

wasylief pisze:Witam, czy ma ktoś Golfa 6 2.0 TDI 110km? Jak ze spalaniem? ile po mieście? ile przy szybkiej jeździe itd?

To nie temat na takie pytania. Ale spalanie podobne jak w innych dieslach.
ciekawski
Nowicjusz
Auto: VW Golf 6
Engine: 1.4 TSI 122kM

Re: Ile pali Twój MK6 - tu zamieszczamy fotki/logi ze spalan

Post autor: ciekawski »

Witam, czy dla auta Golf 6 1,4 TSI 90kW (122kM) spalanie na autostradzie przy 120 km/h (tempomat przez 3h) - 6,9l/100km, a w mieście przy normalnej jeździe od 8,2 do 9,5l/100km - to normalne wartości? Czy jednak za dużo? Bo widzę że sporo osób piszę o spalaniu mniejszym niż u mnie nawet o 2-3l/100km :cry: więc nie wiem czy czasem nie muszę coś sprawdzić/wymienić w aucie (filtr paliwowy?).
tomekjmopl
Nowicjusz
Engine: 1.4 TSI 122 KM
Localization: Krakow

Post autor: tomekjmopl »

Kolego faktycznie coś wysoko, mi pali podobnie, ale ... z boxem dachowym :)
Awatar użytkownika
kakaruto
Mieszkaniec
Auto: Golf 6
Engine: CAVD
Localization: Silesia

Post autor: kakaruto »

ciekawski pisze:Witam, czy dla auta Golf 6 1,4 TSI 90kW (122kM) spalanie na autostradzie przy 120 km/h (tempomat przez 3h) - 6,9l/100km, a w mieście przy normalnej jeździe od 8,2 do 9,5l/100km - to normalne wartości? Czy jednak za dużo? Bo widzę że sporo osób piszę o spalaniu mniejszym niż u mnie nawet o 2-3l/100km :cry: więc nie wiem czy czasem nie muszę coś sprawdzić/wymienić w aucie (filtr paliwowy?).

A ja uważam, że to jak najbardziej prawidłowe spalanie. Rozumie, że to dane podawane przez MFA?
My TSI
ciekawski
Nowicjusz
Engine: 1.4 TSI 122kM

Post autor: ciekawski »

kakaruto pisze:
ciekawski pisze:Witam, czy dla auta Golf 6 1,4 TSI 90kW (122kM) spalanie na autostradzie przy 120 km/h (tempomat przez 3h) - 6,9l/100km, a w mieście przy normalnej jeździe od 8,2 do 9,5l/100km - to normalne wartości? Czy jednak za dużo? Bo widzę że sporo osób piszę o spalaniu mniejszym niż u mnie nawet o 2-3l/100km :cry: więc nie wiem czy czasem nie muszę coś sprawdzić/wymienić w aucie (filtr paliwowy?).

A ja uważam, że to jak najbardziej prawidłowe spalanie. Rozumie, że to dane podawane przez MFA?

Tak, dane z komputera pokładowego, ciągle się zmieniają te wartości, ale tak jak pisałem średnio w mieście od 8,2 do 9,5l/100km i bez działającej klimatyzacji.
Awatar użytkownika
szumek5837
Stały Bywalec
Auto: Renault Laguna Coupe
Engine: FR4T 2.0T
Localization: Koszalin

Post autor: szumek5837 »

Moim zdaniem cięzko porównać jakiekolwiek pomiary - bo za dużo czynników może mieć wpływ.. wielkosc miasta, rodzaj przejechanego odcinka, ilośc hamowań, zatrzymań, ruszania, styl jazdy, temperatury zewnętzrne, stan techniczny auta itp itd.. już u samego Ciebie widac różnicę praeie 1.5L a to sporo..
Maciek
Forumowicz
Engine: CAYC 1.6TDI
Localization: Mikolajki

Ile pali twój ALE mk6

Post autor: Maciek »

Jako ze jest temat o tym ile pali mk7, autora tamtego tematu przepraszam za klonowanie, ale może warto aby użytkownicy mk6 pochwalili się swoim spalanie, tak wiec zamieszczajcie swoje fotki ze spalania :p
To u mnie trasa 100km tryb dziadek max prędkość 110km ale z reguły ciagle 80-90 wypadła tak. Jechałem bardziej z ciekawości ile uda mi soe najmniej zrobić.
Obrazek
Średnio z reguły wychodzi mi 4,5l
A wam jakie udaje się zrobić spalanie?

Ps. Prosiłbym moderatora aby ze zdjęcia zrobił miniaturkę, nie ogarniam niestety jak to się robi :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Serwis i eksploatacja”