Całkiem nowe 1.4 TSI 122 KM BlueMotion Technology.

Pytania, porady, pogaduchy, ploty nietechniczne, które warto poruszyć publicznie.
Regulamin forum
Pogaduchy, ploty, ciekawe informacje ...

Pamiętaj:
  1. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  2. Obowiązują zasady opisane w ramach Regulaminu forum
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
benchmark
Aktywny
Auto: Gofr Mark 6
Engine: 14TSI122

Całkiem nowe 1.4 TSI 122 KM BlueMotion Technology.

Post autor: benchmark »

Będąc ostatnio w salonie VW w sprawie Golfa VII oglądnąłem sobie silnik 1.4 TSI 122 KM Bluemotion. Szczerze powiedziawszy nie spodziewałem się tego, co zobaczę. Jest to totalnie nowy silnik, inny, wszystko pod maską jest nowe, rozrząd napędzany paskiem, który ma wytrzymać 300K km. Sprężarka w innym miejscu, inny dolot, filtr powietrza, nawet zbiorniczek wyrównawczy cieczy chłodzącej.

Awatar użytkownika
tomekb29
Stały Bywalec
Auto: VW Golf
Engine: 1.4 TSI

Re: Całkiem nowe 1.4 TSI 122 KM BlueMotion Technology.

Post autor: tomekb29 »

benchmark pisze:Będąc ostatnio w salonie VW w sprawie Golfa VII oglądnąłem sobie silnik 1.4 TSI 122 KM Bluemotion. Szczerze powiedziawszy nie spodziewałem się tego, co zobaczę. Jest to totalnie nowy silnik, inny, wszystko pod maską jest nowe, rozrząd napędzany paskiem, który ma wytrzymać 300K km. Sprężarka w innym miejscu, inny dolot, filtr powietrza, nawet zbiorniczek wyrównawczy cieczy chłodzącej.

https://www.youtube.com/watch?v=Laud7nUJ2KY

A proszę nam powiedzieć Panie "benchmark' co Pan robił w salonie VW :tongue: A tak poważnie to prawda, są to całkiem nowe jednostki, pasek czyli powrót do rzeczy trwałych ?

Pozdro
Awatar użytkownika
benchmark
Aktywny

Co robiłem? Golfa 7 kupowałem :D... dla Brata.
mich
Stały Bywalec
Auto: Golf VI
Engine: 1.4 122 TSI

Post autor: mich »

jaka wersja? jak z rabatami?
Awatar użytkownika
benchmark
Aktywny

Wersja Highline 14TSI122Bluemotion + dużo dodatków takich jak; system radiowy composition colour, komputer pokładowy premium (kolowy, tft), szyby tylne dodatkowo przyciemnione, czujniki parkowania przód-tył, autoalarm, reflektory bi-ksenonowe TOP ze światłami do jazdy dziennej w technologii LED, obręcze aluminiowe 17" dijon. Kolor szary limestone. Rabaty? Powiem tylko tyle, że całkiem spory (tzw. VIP). Auto oczywiście do produkcji.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hydepark”